Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przyślij przepis |
Czy ktoś z Was zbiera przepisy "Przyślij przepis"?Mam pytanie do gazety ze stycznia.Prosze o poważne odpowiedzi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
tak?pytaj smialo John Rambo
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
Mam pytanie czy w gazecie ze stycznia byl przepis na Schab faszerowany pieczarkami.Wiem ze w którejś to bylo ale nie pamiętam w której, a teraz nie moge znależć numeru ze stycznia.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
no ja tez nie wiem John Rambo
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
Szkoda.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
moze wpisz to w wyszukiwarke? John Rambo
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
Juz wpisywalam, ale nic nie ma.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
wiec idz do emiku i sprawdz John Rambo
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
Nikt wiecej nie pisze wiec nie mam wyjscia.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
No nikt nie moze mi pomoc?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
podaj @ wyśle tobie
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
tak byl tu masz ten przepis: 1. Od schabu odkroić kość (jak znalazł na zupę) i polędwicę. 2. Polędwicę rozbić tłuczkiem (ale tak, żeby nie zrobić w niej dziur) na płaski placek. 3. Czosnek przecisnąć przez praskę. 4. Schab porządnie natrzeć solą, pieprzem, papryką, majerankiem (nie żałować!) i czosnkiem. Taki natarty włożyć do garka, przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na 12 godzin. 5. Na rozplackowanej polędwicy ułożyć kiełbasę i zrolować, ciasno zwijając. Wałek z polędwicy i kiełbasy owinąć w folię aluminiową i wrzucić do zamrażalnika na 12 godzin. 6. Wyjąć schab i pośrodku zrobić długim nożem płaskie nacięcie (jednym słowem wsadzić nóż w schab - wzdłuż). W to nacięcie trzeba wsadzić pałkę z kiełbasy i polędwicy (mocno wepchnąć, a wystające nadwyżki obciąć ostrym nożem. Pałkę wcześniej obrać z folii!). 7. Całość obsmażyć krótko na oleju, następnie szczelnie zapakować w folię, wsadzić do jakiejś ciasnej foremki i wrzucić do piekarnika na ok. 2,5 godz. (temp. 180 stopni, ale trzeba regulować). Na pół godziny przed końcem folię z wierzchu rozsunąć.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
Martaaa dzieki ale to chyba nie dokonca ten przepis, ale dzieki za fatyge:) Marcingo1 moj mail to monique1984-84@o2.pl
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
niestety w styczniowym numerze niema takiego przepisu ani w żadnym z innych więc nie pomogę.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
W jakims jest tylko nie oge sobie przypomniec w ktorym.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
oto przepis 1. Od schabu odkroić kość piła motorową 2. Polędwicę rozbić na kowadle na płaski placek. 3. Czosnek przecisnąć przez durślak 4. Schab porządnie natrzeć ropą smołą, piachem, (nie żałować!) i . Taki natarty włożyć do pieca hutniczego przykryć papą i eternitem 5. Na rozplackowanej polędwicy ułożyć śruby gwoździe i zrolować, ciasno zwijając. owinąć siatka ogrodzeniową i wrzucić do przerębla na 12 godzin 6 .Guten appetit
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
MR.Y jestem przy punkcie 4. i mam pytanie czy piach musi być przesiany czy może być żwir, bo tylko taki mam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
Heheh MR.Y najlepiej by bylo jak by nam pokazal jak to robisz, bo my raczej nie potrafimy:)))
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
z miła chęcią bym zaprezentował swoje zdolności kulinarne ale piła mi się zatarła i nie mogę zamieścić dymarki w kuchni , z eternitem tez ciężko :):)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
MR.Y i chetnie zobaczymy jak spożywasz swój schabik.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
hmmmmm właśnie przed chwilka zdecydowałem ze przejdę na wegetarianizm a z miła chcenia podzielę sie przepisami z szanownymi forumowiczami :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
Na wegetarianizm?I rezygnujesz z takich pysznosci?:))))))
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
Nie badz głupi. Myślę ze ten twój schabik zrobii furorę. otwórz bar w łomży zobaczysz ile klientów bedziesz miał
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
Nazwij knajpę lokal jako Oryginalny Kebab Turecki i będziesz zgarniał kasiorę, a jak wiadomo w Łomży amatorów kebaba nie brakuje.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
Moim schabikiem żywi się mój trzygłowy pies Cerber , zawsze merda ogonkiem :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyślij przepis |
jak mu smakuje to i inni polubią:) Moze i ja sie skuszę:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |