Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gdzie kupic psa rasy Rottweiler |
Prosze o pomoc!! Chce sie dowiedziec gdzie morzna kupic psa rasy Rottweiler w okolicach Łomży.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdzie kupic psa rasy Rottweiler |
W Polsce jest fundacja która nazywa "Rottka". Mają dużo rottweilerów do oddania. http://www.rottka.pl/pl/home/index/0.html
|
|
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4507338 ich profil na allegro.
|
|
Google nie gryzą... http://www.katalog.mampsa.pl/?p=productsList&iCategory=28&sName=Rottweiler Jednak sądzę, że rozwiązanie, które podał kwzelo jest lepsze, Rottka działa prężnie, z dowozem pewnie nie byłoby większych problemów. Tylko trzeba się liczyć z tym, że rottweiler po przejściach może nie odznaczać się idealnym charakterem tej rasy, ale z nimi pracują behawioryści. Szczeniaki "rasowe, bez rodowodu" za 300 złotych mogą nie być odpowiednio zsocjalizowane, w genach siedzi taki sam kundelek, jak gromady zapychające schroniska. Więc zamiast oddawać 300 złotych chciwemu rozmnażaczowi, lepiej pójść do schronu i za 50 zł uratować jakiegoś skazańca, czy adoptować od fundacji. Życzę trafnych wyborów.
|
|
To muwicie ze dowiozo na miejsce? Czy sam bede musiał po niego jechac a po jakich przejsciach one są!!!!????
|
|
Dowiozą, nie "dowiozo". Po takich przejściach, że jakiś dzieciak chciał mieć rotka, a następnie mama i tata musieli o niego dbać. No i z tego wszystkiego oddali go do schroniska. Tak więc zapytaj mamy i taty, co o tym myślą. Utrzymanie takiego pieska to ok. 300 PLN/m-c. Pozdrawiam.
|
|
O rany, przecież nie będę przepisywać. Bez przesady. http://www.rottka.pl/pl/adopcja/adopcje/1.html
|
|
A czemu to rotek ma być? Pies do walki psów? Pies jest do kochania i wystarczy mały, mądry kundelek ze schroniska... Jest taka opinia, że ludzie słabi i tchórzliwi szukają hardych psów, żeby dowartościować swoją męskość :-))) Masz pewnie taki problem :-))))) Zbych
|
|
To Twój pierwszy pies? Jeśli tak to nawet z kundlem nie dasz sobie rady.... taka prawda... pies to nie zabawka.
|
|
też poleciłabym ci; http://www.rottka.pl/pl/adopcja/adopcje/1.html tam są psy które potrzebują miłości, myślę że jak zaadoptujesz psa po przejściach i otoczysz go miłością to on będzie kochanym psiskiem i odwdzięczy ci się tym samym,w schroniskach jest pełno cudownych psiaków,
|
|
Ale nie każdy chce mieć małego kundelka i nie oznacza to, że ma problem... To, że lubię psy o silnym charakterze i określonych cechach mówi, że mam problem z męskością? hehe Już bez przesady. Odwiedzający - powiedz wogóle jakie masz doświadczenie z psami, jakie masz warunki itd, albo najlepiej wejdź na forum poświęcone rotkom i wszystko jasne. Ta fundacja to najlepszy pomysł, przy okazji zrobią z Tobą wywiad itd i stwierdzą czy jesteś w stanie zając się takim psem i problem sam się rozwiąże.
|
|
Ja to bylbym raczej ostrozny, z polecaniem komus rottka po przejsciach... a juz zwlaszcza osobie niedoswiadczonej. Na pewno szczeniak jest bezpieczniejsza opcja. A pisanie, jak to piesek za przygarniecie odwdzieczy sie miloscia... To nie jest czlowiek, a i ludzie potrafia byc rozni. Taki pies ma juz swoje nawyki, czasem dziwne i niebezpieczne, wlasciciel nie znajac jego historii, moze w ogole niespodziewac sie, ze pies zareaguje np. agresywnie w jakiejs wydawaloby sie normalnej sytuacji. Szczeniaka mozna co najwyzej zle wychowac, ale przynajmniej wiadomo, czego sie po nim spodziewac. A z takim doroslym psem to juz jest loteria, jesli ktos nie ma doswiadczenia, to rottweiler ogolnie jest trudnym psem, a co dopiero taki...
|
|
Dran masz rację, ale dlatego sugerujemy fundację, a nie schronisko. Pies z rottki ma w pewnym stopniu sprawdzony charakter, pracują z nim szkoleniowcy, a osoba wydająca psa gruntownie przemagluje chętnego. A swoją drogą, to również nie sądzę, że rottweiler jest dobrym pomysłem na pierwszego psa.
|
|
heheh a ja mysle ze kazdy pies jest dobry na pierwszy strzał tylko zależy co własciciel ma w głowie.a te gadanie o meskosci to chyba tylko tak pisza ci co sie boja kazdego psa i oni maja problem.jako pierwszego psa polecam wziasc suke , one sa wierniejsze i bardziej sie przywiazuja i same sie układaja :P kup sobie kramik z ogłoszeniami i przejedz sie i zobacz jakie maja psy.
|
|
Ja psa takiego szukam,poniewaz miałem juz suke rodwajlerke.Dostałem ją od starszego panstwa,ktorzy nie mogli sie opiekowac juz nią.Ona była wycwiczona jak chciała usiąść na fotel to ryjem zebchneła a nie z zebami tak jak nie ktore psy. Chce sie dowiedziec gdzie morzna kupic lub zaadoptowac psa o tej rasie bo mi sie podobają i ubustwiam je!!!!!!!!!
|
|
Dobra, ja sadze, ze to jest zwykla prowokacja.
|
|
Ortografia, co prawda do psa nic nie ma, ale świadczy o człowieku. Ja popracowałabym najpierw nad sobą, a dopiero potem nad psem.
|
|
to jak ten pies ma byc twoim panem i zpychac cie japa jak bedzie chciał sie wbic na fotel to lepiej kup sobie kangura
|
|
Prowokacja. Pozdrawiam.
|
|
a ja bym chciał czarnego kota :)
|
|
polecam bezpieczną hodowlę - tu jest duży wybór miejsc https://www.look4dog.com/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |