Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PREZYDENT KONTRA RODZICE SP10 |
wczoraj późnym popołudniem doszło do ciekawego i emocjonującego spotkania "trzech muszkieterów" z ratusza oraz tych złych czyli rodziców. można było odnieść wrażenie, że zupełnie nie na rękę to spotkanie było tym panom lecz zapewnienia które dali rodzicom chyba wejdą w życie. czas pokarze jakimi są zarządcami ci panowie i jak to sformułował jeden z niech " nie to jak się zaczyna lecz to jak się kończy jest miarą dobrego dyrektora - czyt. prezydenta" całe szczęście że były media bo pewnie by się wyłgali i nic by rodzice nie otrzymali
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PREZYDENT KONTRA RODZICE SP10 |
Mam małe pytanie a to czemu dzieci z sp10 mają mieć zarezerwowane 50% czasu na korzystanie z basenu?.A reszta szkół to jest gorsza.?
|
|
reszta szkół ma drugie 50 % to chyba wystarczy i tak pewnie szkoły nie zdecydują się dowozić dzieci na basen, były już takie próby z SP 7, ale nic z tego nie wyszło. W dodatku będą mieli drugi, lepszy basen pod nosem.
|
|
a jak sobie to wyobrażają? Zimą dzieci dowozić i co z mokrą głową na mróz? Jako rodzic na to się nie zgodzę. Ile dzieci będą miały na ten w-f , 3 godz.? Zamiast sztucznie robić lekcje dla innych szkół lepiej pozwolić dzieciom za free korzystać z basenu poza godzinami szkoły, nawet limitując to np. za 2 godz. w tygodniu. Wtedy OK.
|
|
Zgadzam sie z antkiem , niewiem z czego prezydentura miasta łomzy robi taki problem , przeciez ten basen miał byc już miesiąc temu ...
|
|
Może ci z ratusza wiedzą że nie mają szans na drugą kadencję i teraz próbują kręcić lody - nie mają już nic do stracenia.
|
|
Może po prostu chcą lepiej dla miasta. Lepiej żeby każde dziecko z łomżyńskiej szkoły miało dostęp do basenu. Jedno jest wiadome Pani dyrektor chciała mieć wszystko dla siebie. To miasto wybudowało ten obiekt, więc powinno być dla wszystkich.
|
|
ojeju lepiej dla miasta? i co obornik będą zwozić do miasta aby mniej od nich śmierdziało czy co? a co do dzieci napisałem wyżej. Bez wojny można było to załatwić.
|
|
"Bałagan organizacyjny" - słowa z pism urzędowych w mediach. Spójrzcie panowie krytycznie w kontekście tej sprawy co jest u was, jak to można nazwać. Analizując te pisma i pisma dyrektorki zastanawiam się dlaczego dopiero teraz 25 I dokonano zmiany zarządu. Kolejność działań powinna być odwrotna. „że dyrektor szkoły jest po to aby realizować politykę Rady Miasta i Prezydenta Miasta”, że podstawą wygaszenia zarząd szkoły nad basenem jest zapis art. 46 ust.2 pkt.4 Ustawy o gospodarce nieruchomościami mówiący o tym, że „sposób korzystania z nieruchomości pogarsza stan środowiska w stopniu zagrażającym życiu, zdrowiu lub mieniu” a w uzasadnieniu jest, że szkoła nie ma środków na utrzymanie basenu. Czy dyrektor nie realizował polityki w zakresie edukacji, nigdzie z tych pism to nie wynika. Nie zaplanowano środków, nie przeniesiono zarządu, nie odpowiadano na pisma, unikano spotkań (gdzieś chyba opłatki w tym czasie były). Jeśli z tego powodu miał być pogorszony stan środowiska i to miało zagrażać środowisku, życiu, zdrowiu i mieniu to rzeczywiście bardzo "poważny" argument właściwy "poważnej" władzy. Cha, cha. Jak wieść niesie dyrektorka nie rozmawiała o odwołanym zebraniu z wickiem CH tylko zadzwoniła do niej sekretarka i to po południu. Pan CH. nie miał czasu na spotkania z dyrektorką a może nie chciał się z nią spotkać. Już z krótkiej pobieżnej analizy publikowanych pism widać gdzie, po której stronie był a może i nadal jest bałagan organizacyjny. Działania dyrektorki wymuszały naprawę tego bałaganu, to też wynika z analizy pism z internetu. Takie są moje odczucia. W zakresie korzystania z basenu przez inne szkoły nic się nie zmieniło i w którymś piśmie dyrektorka podkreślała, że basen jest dla wszystkich szkół. Będzie zapewne kolejna sprawa przegrana w sądzie. Szkoda, że trzeba będziemy za nią płacić z publicznych pieniędzy, a nie z kieszeni tych co przyczynili się do ewentualnej przegranej.
|
|
Wydaje mi się, że chciała zgodnie z prawem a padła ofiarą "kozłem ofiarnym" "bałaganu organizacyjnego i długo powstrzymywanej woli jednego człowieka.
|
|
Środki można było zaplanować w szkole lub nawet w MOSiR. Ta improwizacja, słaba i spóźniona releksja nad podstawami prawnymi działań, słabość planowania, przewidywania skutków wywołała taką czkawkę. Wymagając od kogoś trzeba pierw wymagać od siebie.
|
|
Adam 123 to sobie poczekaj na ten lepszy pod nosem i będziesz miał cały dla siebie.Wszyscy mają być równi.
|
|
A ja słyszałam, że najgłupszą minę miał dyro z mosiru, kiedy uświadomił sobie, że basen to tylko zasłona dymna w celu usunięcia dyrektorki SP10, połączenia gimnazjum i osadzenia na tronie dyrektora PG2 :)))))))) luiza
|
|
Ich wszystkich miny nie wydają się najmądrzejsze, oni tylko udają mądrych.
|
|
Pan Ch. dopiął tego, co kiedyś zapowiedział p. Gałązce, kiedy został usunięty ze Sz. p nr 10. Na przyszłą kadencję robi się "niewesoło" więc trza porobić se furtki "wrazieczego", przy okazji niejako spełniając groźbę zadaną kiedyś p. Gałązce. Ps. I chyba nikt nie zauważył kłamstwa p. Ch. w oświadczeniu o stanie majątkowym podpisanym w dniu 28.04.2009 http://www.um.lomza.pl/bip/zalaczniki/art/090512102125.pdf ________ Malachit
|
|
A czego nie napisał lub co skłamał w tym oświadczeniu? Nie znam stanu majatkowego wicka, a jestem bardzo ciekawy.
|
|
zajc.pl ja akurat mam bliżej do basenu przy SP 10, więc z niecierpliwością czekam na zamontowanie szafek. Drugi basen pnie się szybko do góry, może będzie szybciej otwarty niż wyremontowany. Zawsze możesz zapisać dziecko do dziesiątki i będzie mogło korzystać 1 godz w tygodniu za darmo. Straszany przywilej i jest się o co kłócić, kilka złotych za bilet.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |