niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sobotni spacer zimowy...

... Kurdwanowem...

Płatki śniegu z rzadka leniwie ścieliły się po okolicy, pokrywając cienką kołderką nagie gałązki brzóz...
Na prawo – wróbli trele radosne,
Chyba nieboraki poczuły już wiosnę...
Na lewo – radosna dziecięca wrzawa,
Jazda na sankach to świetna zabawa :)
Na dachu śmietnika sopelków moc,
Można by na nich w księżycową noc
Odegrać Roku Pory Cztery...
Obok przemknęły ze dwa renifery... (renifery??? Bzdura! To jest ściema dla celów „poetyckich” :))

- Tutaj jesteśmy w ciepłych krajach – rzecze Dziadzio do wnusi (pod spodem biegła rura ciepłownicza)
- A tutaj mamy Alpy... – oto dziadkowe kształtowanie wyobraźni u wnusi.
Malec w wózku zaniemówił – w niemym zachwycie kontempluje urbanistyczny krajobraz.... A może to przez ten leciutki mrozik???

Tigerku,

Oprócz brązowego, kłusującego wyżła i czarnego kota, który w zuchwałości swojej przebiegł mi drogę (na szczęście jak sądzę :), żadnych bengalskich ani mandżurskich żem nie uwidziała.
Pomyślałam sobie że to przecie ciepłolubne stworzenia, toteż bliższa im zapewne Afryka dzika, a nie nasza mroźna kraina, toteż siedzą doma i futra o kaloryfery grzeją... :)

Ach jo! Westchnęło się, gdy wzrok spoczął na pn-wschodzie...

Ryskago

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sobotni spacer zimowy...

Witam ryskago!

Cóż za mocne wejście z samego poniedziałku. Widać u ciebie tęsknote za Łomżą, a może za Tigerem, co zresztą widać w twojej poezji. ADALL pewnie już cięzko pracuję i jeszcze nie jest aktywny, ale niedługo pewnie odezwie się. Co było przyczyną twojej nieobecności, czyżby grypa?

POZDRAWIAM.

Ano grypa Panie Em..., hmm, Maćku...

A bardzo ładny wierwszyk.

Wiadomo - poetka!!!. Będzie następczyni Szymborskiej.

Pozdrawiam.

ryskago masz talent - marnujesz się w banku :)

Masz rację - kocury mojego pokroju uwielbiają ciepełko.
Jak śpiewał Twój ziomek Zbysio Wodecki:
Afryka dzika dawno odkryta, sun of Jamaica blues
Polish Barbados i Galapagos

a ja dodam Łomża welcome to

:D

Pozdrawiam

T i g e r

Tigerku,

To nie talent, to...
Ryskago buja tera w obłoczkach, ale nadejdzie ten dzień, kiedy zleci z nich z wielkim hukiem - takie jest życie... :(

A Zbysia to spatkałam już kilkakrotnie w Krakowie, alem nie słyszała żeby Pszczółkę Maję podśpiewywał, jeno gazetę w kiosku grzecznie kupował...

:)

fiu, fiu. Poezja na witrynach łomżyńskich. Chyba się wczoraj cholera czymś przytrułem :((( Dopiero w południe wraca człowiek do przytomności. Jakiż to dziś dzień ryskago ? Ja Zbyszka kiedyś poznałem w jednym z kasyn krakowskich. Ale było to w czasach, kiedy był w dołku. Nie szło mu, nawet o włosy nie dbał i je chyba nie mył zbyt często. Teraz jest już wszystko OK, odbił się. Ale w tamtych okolicach zawsze mieszkali wartościowi ludzie !! :))

ADALL

ja z kolei pamiętam Zbysia z występu w Łomży ale było to w czasach kiedy nosił jeszcze okulary a'la Jaruzelski :)

Pozdrawiam

T i g e r

:)
:(

Witam

Może wcale nie musisz spadać z tych obłoczków swych bujanych :) ?. Może się uda ...

Ave

Ja to jestem chory ale bym se poszedł na spacer.

Autor: Grzesiek_Mazurek (80.240.166.---)
Data: 21-02-05 15:39

Witam

Może wcale nie musisz spadać z tych obłoczków swych bujanych :) ?. Może się uda ...

:))))))))))))))

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org