Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zmarł Pan Zbigniew Michalski |
W latach powojennych uświetniał swoją muzyką najznakomitsze łomżyńskie bale , był wychowawcą i nauczycielem młodzieży. Niech odpoczywa w pokoju.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zmarł Pan Zbigniew Michalski |
Zawsze odpowiadał za część artystyczną podczas rozpoczęcia i zakończenia roku szkolnego w Zespole Szkół Drzewnych grając na akordeonie. Pamiętam jego oprawy, jeszcze z początku lat osiemdzięsiatych, kiedy nie byłem jeszcze uczniem ZSD. To nauczyciel wpisujący się w historię tej łomżyńskeij szkoły. Cześć jego pamięci.
|
|
Była to człowiek niezwykle kulturalny i taktowny. Przez 7 lat grałem w Szkole Drzewnej w zespole pod kierunkiem Pana Michalskiego. Szkoda że tacy ludzie odchodzą. Nigdy nie zapomnę tego wspaniale brzmiącego, "głębokiego" głosu. Szkoda że już nie zaśpiewa "My z Łomży...", no może z Panią Bielicką tam gdzieś... Cześć Jego Pamięci.
|
|
Pan Michalski uczył też kiedyś w szkole muzycznej w dawnym WDK na Sadowej....grał na dancingach, prowadził chóry i zespoły szkolne.... muzyka to było jego drugie zycie.... Pewnie tam gra teraz w niebiańskiej orkiestrze bo to był dobry człowiek. Zbych
|
|
Żegnamy niezwykle wrażliwego dobrego CZlowieka znakomitego muzyka niech pozostanie na zawsze w naszej pamięci
|
|
Z panem Zbigniewem spotkałem się na rehabilitacji był kilkakrotnie u mnie na zabiegach dużo opowiadał o muzyce, szczególnie o jazzie, miał też inna pasję poza muzyką, uwielbiał wodę i spływy kajakowe wielka szkoda ze już go między nami nie ma rzadko zdarzają się tacy fascynaci jak on. Cześć jego pamięci
|
|
Wspaniały Człowiek Wieczny odpoczynek racz Mu dac Panie DiDi
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |