Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zasięg w play |
Witam! Mam pytanie do osób posiadających telefon w sieci play, otóż od rana nie mam zasięgu, czy coś takiego ma ktoś może? A może ktoś wie jaka jest tego przyczyna???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zasięg w play |
a moze to telefon nawalil ... (nie pomoge-ORANGE)
|
|
Ja mam Play i zasięg jest OK
|
|
Jestem w Play i zasięg mam OK pewnego razu też miałem sytuację taką jak ty i okazało się , że jest to wina telefonu.
|
|
Więc co mam zrobić żeby go odzyskać?
|
|
Już w porządku, wystarczył reset ;)
|
|
Może mowa tu o innym przypadku, ale jeśli chodzi o zasięg PLAY w łomży to dno i wodorosty. Mam u nich abo już od roku, w tym czasie mam już 3ci aparat, 2ga kartę sim, multum złożonych reklamacji, zmian w ustawieniach aparatów a kicha z zasięgiem jak była tak jest. Nie wyobrażam sobie internetu u nich jeśli z rozmowami głosowymi są takie problemy w bardzo wielu miejscach w mieście. Polecam, ale omijać szerokim łukiem tą sieć. -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
Dziwna sprawa to co piszesz, przeciez Play korzysta z nadajników Plusa, także powinni miec taki sm zasięg jak Plus.
|
|
z Plusa + dodatkowe swoje, wiec Play powinien miec nawet lepszy niz sam Plus. w Lomzy sa 3 nadajniki Play - bawelna(umts), polonez(umts) i wyjazd na zambrow(tylko gsm 900). Plus ma 12 nadajnikow. jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
No, poteoretyzujcie sobie. Właśnie chyba roaming wychodzi dla playa bokiem. Gdy ma tel w zasięgu bts playa to traktuje go priorytetowo mimo słabego sygnału. Natomiast ustawienie plus-a "na sztywno" skutkuje tym, że nie wszędzie działa. Ogólnie kicha - 7 lat miałem w idei, żona kilka lat w erze i nawet kilka lat temu mimo że pokrycie kraju był procentowo mniejsze to gdy byłem w mieście nie zdarzało się żeby moi rozmówcy słyszeli "abonent niedostępny" A teraz słyszą. -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
To dosyć dziwne bo ja też mam Playa i mam zasięg w całej Łomży a nawet poza nią w okolicznych lasach, nad rzeką gdzie era nigdy nie działała
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |