poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
usługi krawieckie

hej chcę otworzyc zakład krawiecki ,przeróbki ,wszywanie zamków itp. jak myślicie wypali ten pomysł?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: usługi krawieckie

jeżeli będziesz dobrze i sumiennie to robiła to napewno

akapulko12

jest juz sporo takich zakładów

no własnie jest sporo i na pewno kazdy ma juz swoich stałych klientów

A w domu nie możesz tego robić? Przeznaczyć jednego kącika, pokoiku na taką usługę? Bo założyć zakład, opłacać go itp to ciekawe jak byś na tym wyszła.. Ja byłam ostatnio u krawcowej-tej obok skrzyżowania al.legionów i piłsudzkiego nie daleko Orange na Broniewskiego-to miała sporo klijentów ale wydaje mi się ze za drogo bierze, np za skrócenie 2 spódnic chciała po 20zł od kazdej, i facetka przy mnie zrezygnowała z jej usługi.. Ja dałam jej do skrócenia spodenki materiałowe o 7-10 cm to też wzięła 20zł..

szyję w domu ,dałam ogłoszenie o usługach w sumie pojawiło sie kilka osób i na tym koniec ,duzo osób dzwoni i się pyta o cenę(nie biorę ,aż tyle pieniedzy za zwykłe przeróbki),duzo osób tez pyta czy to jest zakład czy w mieszkaniu szyje i jak mówię ,że w mieszkaniu to rezygnują nie wiem dlaczego,wiec pomyslałam o otwarciu zakładu.Jeżeli ktos by chciał z was cos przerobic,wszyc zamek,skrócic itp; to zapraszam to mój nr.gg 8143923 na gg

wszystko tez zalezy w jakim punkcie miasta otworzysz zaklad,od tego ile masz juz stalych klientow itp

jezeli potrzebujecie coś przerobic,zwęzyc itp.to mój numer tel.517238788 zapraszam

A mogłabyś mniej więcej podać swój cennik za takie podstawowe rzeczy typu podłożyć spodnie, zwęzić spódnicę czy buzkę, wszyć zamek? takie najczęstsze usługi

skrócenie spodni itp:8 zł,wszycie zamka do spodni lub spódnicy:9 zł + zamek,zamek do kurtki 12 zł+ zamek,zwężenie spodni,spódnicy itp 10 zł,myslę że nie jest drogo

mysle ,ze ceny mam ok,w porównaniu do innych zakładów

zapraszam

A tak mnie jeszcze ciekawi czy jest pani tylko po szkole zawodowej posiadając czeladnika czy ma pani może tytuł jakiegoś 'mistrza' tak jak np krawiec na hali /nie wiem dokładnie jakie są w tym zawodzie nadawane tytuły jednak tam wisiał taki dyplom/ ? A może to hobby w którym jest pani dobra?

mam czeladnika

znam osoby co maja tytuł mistrza i robie po nich poprawki

?:/

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org