Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
usługi krawieckie |
hej chcę otworzyc zakład krawiecki ,przeróbki ,wszywanie zamków itp. jak myślicie wypali ten pomysł?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: usługi krawieckie |
jeżeli będziesz dobrze i sumiennie to robiła to napewno akapulko12
|
|
jest juz sporo takich zakładów
|
|
no własnie jest sporo i na pewno kazdy ma juz swoich stałych klientów
|
|
A w domu nie możesz tego robić? Przeznaczyć jednego kącika, pokoiku na taką usługę? Bo założyć zakład, opłacać go itp to ciekawe jak byś na tym wyszła.. Ja byłam ostatnio u krawcowej-tej obok skrzyżowania al.legionów i piłsudzkiego nie daleko Orange na Broniewskiego-to miała sporo klijentów ale wydaje mi się ze za drogo bierze, np za skrócenie 2 spódnic chciała po 20zł od kazdej, i facetka przy mnie zrezygnowała z jej usługi.. Ja dałam jej do skrócenia spodenki materiałowe o 7-10 cm to też wzięła 20zł..
|
|
szyję w domu ,dałam ogłoszenie o usługach w sumie pojawiło sie kilka osób i na tym koniec ,duzo osób dzwoni i się pyta o cenę(nie biorę ,aż tyle pieniedzy za zwykłe przeróbki),duzo osób tez pyta czy to jest zakład czy w mieszkaniu szyje i jak mówię ,że w mieszkaniu to rezygnują nie wiem dlaczego,wiec pomyslałam o otwarciu zakładu.Jeżeli ktos by chciał z was cos przerobic,wszyc zamek,skrócic itp; to zapraszam to mój nr.gg 8143923 na gg
|
|
wszystko tez zalezy w jakim punkcie miasta otworzysz zaklad,od tego ile masz juz stalych klientow itp
|
|
jezeli potrzebujecie coś przerobic,zwęzyc itp.to mój numer tel.517238788 zapraszam
|
|
A mogłabyś mniej więcej podać swój cennik za takie podstawowe rzeczy typu podłożyć spodnie, zwęzić spódnicę czy buzkę, wszyć zamek? takie najczęstsze usługi
|
|
skrócenie spodni itp:8 zł,wszycie zamka do spodni lub spódnicy:9 zł + zamek,zamek do kurtki 12 zł+ zamek,zwężenie spodni,spódnicy itp 10 zł,myslę że nie jest drogo
|
|
mysle ,ze ceny mam ok,w porównaniu do innych zakładów
|
|
zapraszam
|
|
A tak mnie jeszcze ciekawi czy jest pani tylko po szkole zawodowej posiadając czeladnika czy ma pani może tytuł jakiegoś 'mistrza' tak jak np krawiec na hali /nie wiem dokładnie jakie są w tym zawodzie nadawane tytuły jednak tam wisiał taki dyplom/ ? A może to hobby w którym jest pani dobra?
|
|
mam czeladnika
|
|
znam osoby co maja tytuł mistrza i robie po nich poprawki
|