Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dziadek spod stokrotki ... :/ |
Czy ktoś wie co to za starszy człowiek prawie zawsze stoi pod stokrotką z kapeluszem ma ziemi proszący o pieniądze? Nie zastanawiało was to nigdy? Czy on w tym wieku nie ma ani renty ani emerytury? A moze rodzina mu wszystko zabiera (bo i tak się czasem zdarza..) a on musi żebrać ... ? Może powinna sie nim zająć pomoc społeczna..
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dziadek spod stokrotki ... :/ |
Być może rodzina mu wszystko zabiera i jeszcze każe żebrać pod sklepem. Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Ten dziadek żebra pod galeria a potem idzie do białostockiego i tam kupuje sobie piwko. Dałem mu raz pare groszy (10zl) i poszedłem na zakupy, jak już wracałem do domu to widziałem jak ciągnie granata pod sklepem PSS Społem. Tak ze nie taki on wcale biedny nigdy mu nie dam nawet grosza.
|
|
gorąco było i pić mu się chciało :)
|
|
zima była hehehe (styczeń)
|
|
dają to stoi.
|
|
kiedys jezdziłam do pracy spod bialostockiego o ona zawsze siedział i kase liczyl.... mało to tego nie było słyszałam gdzieś że on ma kuzyna pod kolnem ale tak to jest bezdomny ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
udaje że jest kulawy. ale odejdzie kawałek i dalej normalnie juz idzie. ale cóż każdy kombinuje jak potrafi. szkoda tylko że w przypadku takich ludzi przeważnie wszystkie datki idą na alkohol Nawet przy najlepszej taktyce decyduje odwaga
|
|
Ważna jest Twoja dobra intencja - dajesz by pomóc. Co obdarowany z tym zrobi- to już problem jego sumienia- nie Twój. Zbych
|
|
Ale słuchaj dajesz takiemu pieniadze z myśli że pójdzie kupić cos do jedzenia. taki czlowiek nawet nie myśli o tym żeby zmienić swoje życie na lepsze a przy odrobinie checi dałby rade. ludzie w 4-osobowych rodzinach po 800zl na miesiac jakos daja rade to i taki by dał bo z tego co wiem potrafią tacy ludzie wyżebrać taka sumke w ciagu miesiaca. ta przysłowiowa złotówka którą mu rzucasz moze sie przyczynić do tego że bedzie zylo mu sie lepiej a on po prostu pójdzie po denaturat albo jakies inne wino. żal mi takich ludzi bo ciezko takim pomóc. prosi o pieniadze.. zaproponujesz mu posiłek to odejdzie bo woli pieniadze zeby miec za co pić. Tobie nie żal tego? Nawet przy najlepszej taktyce decyduje odwaga
|
|
a mnie najbardziej wkurza jak co sobote o godzinie 8-9 rano do drzwi puka mi jakies facet i tak do wszystkich drzwi na klatce
|
|
a niech stoi, nie podoba się, to nie dawaj -----*****-----*****-----*****------***** Łomża, Łomża, Łomża . . . -----*****-----*****-----*****------*****
|
|
Ja też do czasu do czasu rzucę mu jakiś grosz i nie bardzo interesuje mnie jak on to spożytkuje, ja mam czyste sumienie. Pozatym co do picia nie on jeden popija piwko wystarczy iśc do Kauflandu i rozejrzeć sie po wózkach ludzi stojących w kolejce do kasy w każdym jest co najmniej jedna pusza.
|
|
dziadek jak dziadek ale kiedyś gdy wchodziłem do kościoła siedziała jakaś babka ( pochodzenie chyba czeczenia albo cyganka ) na kartce miala napisane JESTEM CHORY NA RAKA , człowiek idzie myśli sobie rzuci parę groszy to nic sie nie stanie a tu taka kartka. Na bank był(a) chor(a) na raka!
|
|
Dziadek na problemy z chodzeniem,ale czy aż takie,żeby mocz oddawać na szybę Stokrotki jak go przypili? Czy panie tam pracujące i myjące te szyby lub ochrona tego nie widzą ? A jak dziadkowi jakaś głodna,bezpańska psina capnie kłami fajfuska, to kto będzie odpowiadał za tragedię? Kokosz
|
|
Ja jakoś go widziałam w sklepie i kupywał sobie kiełbasę i bułkę więc nie myślcie sobie,że każdy bezdomny to jakiś pijak ;//
|
|
.. a ciekawe co by zrobił gdyby zamiast paru groszy położyć mu poprostu z pół chleba i kawałek kiełbaski..:)
|
|
hm nie chcesz nie dawaj, ja zawsze mu dam parę groszy. I nigdy nie żałuję kasy , tym co mam zawsze sie podziele i nie interesuje mnie co ktoś z tymi pieniędzmi dalej zrobi. Jeżeli ktoś staje i prosi o pomoc to wybaczcie trudno aby uzasadniał publicznie dlaczego to robi , człowiek prosi o pomoc więc bezwzględnie nalezy mu tej pomocy udzielić. Robotnica
|
|
a pukał do was czasami taki dziadek z tekstem ,ze jest biednym gospodarzem i ze stodoła mu sie spaliła ,a puzniej stoi pod"blaszakiem"i piwo złopie.
|
|
nom był taki i mówił, że gospodarstwo mu się zjarało i potrzebuje na chleb, to dałem mu 5 zł -----*****-----*****-----*****------***** Łomża, Łomża, Łomża . . . -----*****-----*****-----*****------*****
|
|
człowiek nie wielbłąd pić musi
|
|
Zobaczycie co się stanie gdy takiemu "głodującemu" zamiast paru złotych bułkę/chleb/czy inną żywność dacie, w większości przypadków jeszcze na was nawrzeszczy. __________________________________________________________ http://www.interost.pl sklep z wannami, kranami, kotłami itp.
|
|
its my grandpa.....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |