środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dziadek spod stokrotki ... :/

Czy ktoś wie co to za starszy człowiek prawie zawsze stoi pod stokrotką z kapeluszem ma ziemi proszący o pieniądze? Nie zastanawiało was to nigdy? Czy on w tym wieku nie ma ani renty ani emerytury? A moze rodzina mu wszystko zabiera (bo i tak się czasem zdarza..) a on musi żebrać ... ?

Może powinna sie nim zająć pomoc społeczna..

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dziadek spod stokrotki ... :/

Być może rodzina mu wszystko zabiera i jeszcze każe żebrać pod sklepem.

Żyje By Pakować Pakuje By Żyć

Ten dziadek żebra pod galeria a potem idzie do białostockiego i tam kupuje sobie piwko. Dałem mu raz pare groszy (10zl) i poszedłem na zakupy, jak już wracałem do domu to widziałem jak ciągnie granata pod sklepem PSS Społem. Tak ze nie taki on wcale biedny nigdy mu nie dam nawet grosza.

gorąco było i pić mu się chciało :)

zima była hehehe (styczeń)

dają to stoi.

kiedys jezdziłam do pracy spod bialostockiego o ona zawsze siedział i kase liczyl.... mało to tego nie było
słyszałam gdzieś że on ma kuzyna pod kolnem ale tak to jest bezdomny

udaje że jest kulawy. ale odejdzie kawałek i dalej normalnie juz idzie. ale cóż każdy kombinuje jak potrafi. szkoda tylko że w przypadku takich ludzi przeważnie wszystkie datki idą na alkohol

Nawet przy najlepszej taktyce decyduje odwaga

Ważna jest Twoja dobra intencja - dajesz by pomóc. Co obdarowany z tym zrobi- to już problem jego sumienia- nie Twój.

Zbych

Ale słuchaj dajesz takiemu pieniadze z myśli że pójdzie kupić cos do jedzenia. taki czlowiek nawet nie myśli o tym żeby zmienić swoje życie na lepsze a przy odrobinie checi dałby rade. ludzie w 4-osobowych rodzinach po 800zl na miesiac jakos daja rade to i taki by dał bo z tego co wiem potrafią tacy ludzie wyżebrać taka sumke w ciagu miesiaca. ta przysłowiowa złotówka którą mu rzucasz moze sie przyczynić do tego że bedzie zylo mu sie lepiej a on po prostu pójdzie po denaturat albo jakies inne wino. żal mi takich ludzi bo ciezko takim pomóc. prosi o pieniadze.. zaproponujesz mu posiłek to odejdzie bo woli pieniadze zeby miec za co pić. Tobie nie żal tego?

Nawet przy najlepszej taktyce decyduje odwaga

a mnie najbardziej wkurza jak co sobote o godzinie 8-9 rano do drzwi puka mi jakies facet i tak do wszystkich drzwi na klatce

a niech stoi, nie podoba się, to nie dawaj

Łomża, Łomża, Łomża . . .

Ja też do czasu do czasu rzucę mu jakiś grosz i nie bardzo interesuje mnie jak on to spożytkuje, ja mam czyste sumienie. Pozatym co do picia nie on jeden popija piwko wystarczy iśc do Kauflandu i rozejrzeć sie po wózkach ludzi stojących w kolejce do kasy w każdym jest co najmniej jedna pusza.

dziadek jak dziadek ale kiedyś gdy wchodziłem do kościoła siedziała jakaś babka ( pochodzenie chyba czeczenia albo cyganka ) na kartce miala napisane JESTEM CHORY NA RAKA , człowiek idzie myśli sobie rzuci parę groszy to nic sie nie stanie a tu taka kartka. Na bank był(a) chor(a) na raka!

Dziadek na problemy z chodzeniem,ale czy aż takie,żeby mocz oddawać na szybę Stokrotki jak go przypili?
Czy panie tam pracujące i myjące te szyby lub ochrona tego nie widzą ?
A jak dziadkowi jakaś głodna,bezpańska psina capnie kłami fajfuska, to kto będzie odpowiadał za tragedię?

Kokosz

Ja jakoś go widziałam w sklepie i kupywał sobie kiełbasę i bułkę więc nie myślcie sobie,że każdy bezdomny to jakiś pijak ;//

.. a ciekawe co by zrobił gdyby zamiast paru groszy położyć mu poprostu z pół chleba i kawałek kiełbaski..:)

hm nie chcesz nie dawaj, ja zawsze mu dam parę groszy. I nigdy nie żałuję kasy , tym co mam zawsze sie podziele i nie interesuje mnie co ktoś z tymi pieniędzmi dalej zrobi.

Jeżeli ktoś staje i prosi o pomoc to wybaczcie trudno aby uzasadniał publicznie dlaczego to robi , człowiek prosi o pomoc więc bezwzględnie nalezy mu tej pomocy udzielić.

Robotnica

a pukał do was czasami taki dziadek z tekstem ,ze jest biednym gospodarzem i ze stodoła mu sie spaliła ,a puzniej stoi pod"blaszakiem"i piwo złopie.

nom był taki i mówił, że gospodarstwo mu się zjarało i potrzebuje na chleb, to dałem mu 5 zł

Łomża, Łomża, Łomża . . .

człowiek nie wielbłąd pić musi

Zobaczycie co się stanie gdy takiemu "głodującemu" zamiast paru złotych bułkę/chleb/czy inną żywność dacie, w większości przypadków jeszcze na was nawrzeszczy.

http://www.interost.pl sklep z wannami, kranami, kotłami itp.

its my grandpa.....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org