Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
praca zachowanie się pracodawców |
Ogłoszenia czy to są czy to ich nie ma bez znaczenia Łomżyńscy pracodawcy są do d... Łomża kur... Dlaczego tu nie ma pracy !!! Rok już szukam i gówno gówno i jeszcze raz gówno urząd pracy też gówno robi czuję że Łomża coraz bardziej schodzi na psy !!! Start nie znaczy nic... Na mecie doznajesz olśnienia FREESTYLE RIDERS (:Łomża moją weną:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: praca zachowanie się pracodawców |
ha ha idż jako wolontariuszka sprzatac kościół Róża Lux
|
|
naprawde zabawny jesteś ale jeżeli jesteś łomżyniakiem to o swoją dupe też się martw he he krytykować umiecie po mamusi tatusiu cudzym skaczecie ale ***** rozumu to wy nie macie i większość z was nie umie nawet odpisać porządnie tylko pisze jakieś poj**** dogryzki : ) Start nie znaczy nic... Na mecie doznajesz olśnienia FREESTYLE RIDERS (:Łomża moją weną:)
|
|
ehhh, chyba masz taki zapał do tej pracy jak do szukania, nie lubię zrzędzenia jest sporo ofert pracy ale jak sie nie wie czego chcę , sory Batory ale wydaje mi sie ze słabo szukasz albo chciałbyś być odraz prezesem :), jakie masz kwalifikacje , napisz jakie znasz języki , co potrafisz zareklamuj sie jakoś , poszukaj po portalach z ogłoszeniami o prace a znajdziesz cos na pewno .
|
|
Ja od 10msc szukam pracy i jak narazie bez rezultatu. Przeszłam już dziesiątki rozmów kwalifikacyjnych i gdy tylko wspomniałam, że uczę się zaocznie to DZIĘKUJEMY.
|
|
Id like MTB too;]] powiem Ci kolego że za tysiąc złotych to niech se sami idą do roboty .ja też długo szukałem i stwierdziłem że trzeba wyjechać na obczyzne żeby coś zarobić... no i jade hehehe
|
|
A ja przeszedłem do konkurencji, po wielu targach. Może trzeba coś umieć żeby zaistnieć !!!!!!!!!!!!!!!!!! A nie po szkole 3000zł netto bo ja taniej nie mogę ? Nauczcie się pracy a potem wymagań! Wiem że w naszym mieście jest kupa firm gdzie nie szanują pracownika, sam w takiej pracowałem. Ale wiem kto przychodził do nas do pracy i co potrafił . Szkoda że polikwidowano zawodówki, tam ludzie wiedzieli jak się trzyma młotek, dłuto czy pilnik. Chcesz być prezesem otwórz biznes i zarabiaj miliony POWODZENIA !!! Ale krwiopijcom pracodawcom mów NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Jakich tu masz pracodawców. Wszyscy wykorzystują pracowników. Łomżynski pracodawca to złodziej, oszukaniec. Nie płaci zusu. Zatrudnia na czarno.Jak przyjezdza kontrola to on wczesniej już wie.Sam się bogaci a ludziom nie da zarobic.Przyjdzie i na nich czas. A ich zony nastroszone stare prochwy chodzą dumne. Nie ma z prawdziwego zdarzenia pracodawcy w Łomży.
|
|
no i dlatego wiekszosc wyjezdza a ci mniej zdesperowani codziennie z nadzieja przegladaja oferty a tu niestety przewazaja "szukam pracy". a jak to jest z praca w instytucji panstwowej? bo jakos nigdy nie slyszalam o naborach do np urzedu miasta ? pewnie wszyscy rodzine obsadzaja a moze slyszeliscie o kims kto zostal tam bedac na stazu?
|
|
I tu się mylisz. Są w Łomży małe firmy zatrudniające po kilka osób i dbające o swoich pracowników ale tam praktycznie nie ma rotacji więc i nie ma ogłoszeń, że poszukują pracowników. Poza tym dobre firmy nie poszukują ludzi "na ulicy" lecz często szukają u konkurencji doświadczonych pracowników. Niestety prawda jest taka jak pisze "robson35"
|
|
w pełni popieram załozyciela tego tematu, również szukam już przez dłuższy okres czasu pracy i mimo, że skonczyłam dobrą szkołę i mam już jako takie doswiadczenie zawodowe to bez żadnych rezultatów. Muszę zaznaczyć, że łomzyńscy pracodawcy są nadzwyczaj bardzo wymagający co do zatrudnienia pracownika. Przebierają w nich jak tylko chcą, gdzie się nie pójdzie na rozmowę kwalifikacyjną kazdy przebiera w nich jak chce, w rezultacie czuję się uwłoczona z resztek godności, gdy dokonuje się takiej selekcji na ludziach. Łomża nie dość, że swoimi pracami oferuje zbyt mało ( i to ze względu na wynagrodzenie i doświadczenie jakie tu można zdobyć) to jeszcze narzuca takie a nie inne wymagania. Szaleństwo, brak szacunku dla drugiego człowieka i pomiatanie nim jak tylko się da, ale co tu się dziwić kiedy piszą ogłoszenia, iż poszukują sprzątaczki z min. wykształceniem średnim. Chcą pracownika wykształconego, z świetną prezentacją i intelektem z wielkim doświadczeniem zawodowm A)( rozumiałabym gdyby to było adekwatne do danej pracy i odbijało się z renomą firmy ), ale w rezultacie robią z takiego wykształconego najchętniej robola, którym mozna pomiatać, ale nie ma co narzekać, zawsze można wyjechać i poszerzyć swoje perspektywy - tylko to nam zostało, a łomża jaka była, jest i będzie takim 'gównem', bo znając tych, co tym wszystkim nadzorują nie kiwną nawet palcem by poprawić sytuację ówczesnych mieszkańców.
|
|
o tych kontrolach zusu to prawda, to jedna klika sprzedawczyki i łapowkarze a w sadzie zwykly czlowek tez nie wygra bo to jeden lomzynski układ, jak kiedys pisalem warto by tu zaprosic pania Jaworowicz do robiena reportazu o tej klice, szczytem bezczelnosci jest zatrudniuanie znajomych w ARMiR a konkursy sa dla picu taka jest prawda bo z gory wiadomo kogo sie zatrudni kogos z rodzinki albo synka lub coreczke znanego biznesmena lub innego przekreta.
|
|
a model powinien byc taki urzednicy z jednego miasta pracuja na 2 koncu polski i odwrotnie wtedy niema znajomosci z lokalnym biznesem itd a tak to reka reke myje jak w rodzinie.
|
|
dokladnie a tu o pracy w sadzie czy w urzedzie miasta to mozesz tylko pomarzyc
|
|
adamosxx ogarnij się i nie pisz fantazji. Idąc Twoim tokiem myślenia powinniśmy tak jak w sporcie zatrudnić cudzoziemców to na pewno wyeliminujemy układy.......
|
|
na potwierdzenie slów ayli-przedwczorajsze ogloszenie: .......... Zatrudnię na stanowisko sprzedawcy, wykształcenie wyższe, chęć pogłębiania wiedzy (szkolenia) i pracy, optymizm, praca w systemie zmianowym (również w weekendy) ........... i pewnie na stoisko mięsne...
|
|
pool sam sie ogarnij co ci sie nie podoba w pomysle? pewnie ktos z rodzinki ma panstwowa posadke i kreci lody na miejscu co?
|
|
a moze pomyślcie nad wlasną firmą zamiast liczyć na czyjes zmilowanie. jak się domyslam nie macie na glowie rodziny dzieci i kredytów to mozecie ryzykowac. najwyzej sie wam nie uda.
|
|
biadolic najlatwiej. albo zalozyc wlasny interes i pokazac rze jest sie lepszym pracodawca (juz to widze lol) albo wyniesc sie w inne miejsce. nikt na lancuhu nie trzyma jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Autor: adamosxx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 21-07-09 21:40 pool sam sie ogarnij co ci sie nie podoba w pomysle? pewnie ktos z rodzinki ma panstwowa posadke i kreci lody na miejscu co? zapomniałeś dodać że jestem na pewno z PO
|
|
sam to jednak skrzetnie uzupełniles
|
|
Zauważyłem , że każdy kto ma odmienne zdanie niż Ty oczywiście musi być z PO. Rozczaruję Cię, w przeciwieństwie do Ciebie wolę sam zadbać o swoją przyszłość i nie biadolić ciągle na forum, że wszystko co złe to przez rządzących z PO i czeczenów.
|
|
ale tu kazdy mi wmawia ze jestem za pis wiec???
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |