Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Audi A6 2.5 TDI |
Dlaczego tak na nich narzekają a to wałki a to zawieszenie ja mam 98r jeżdżę 4 lata i jest w porządku
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Audi A6 2.5 TDI |
To, że usterka pojawia się często, to nie znaczy, że we wszystkich. Co nie zmienia faktu, że silnik 2.5 TDi nie jest tak udaną konstrukcją jak 1.9 TDi. A zawieszenia? Im bardziej skomplikowane, tym droższe w serwisowaniu, bo na naszych pięknych drogach, to tylko kwestia czasu i kilometrów żeby coś zaczęło sie rypać...
|
|
we wszystkich, jezeli u Ciebie tego nie ma to znaczy ze ktos robil, tam nie ma regoly! walki wycieraja sie w kazdym!
|
|
Wałki wysypują sie we wszystkich. Jest to nastepstwem wysypanej hydrauliki zaworowei - pourywane popychacze. Poza tym nagminnie pada przepływka. Kupno regenerowanej EX z ASO rozwiązuje problem na około 3 miechy i tnie dawki. Przez 2 lata jedziesz na reklamacjach.
|
|
To ze jezdzisz 4 lata to nic nie znaczy, lepiej podaj przebieg jaki wykreciles przez ten okres bo ja znam ludzi którzy potrafia zrobic w 4 lata 200tys km i znam tez takich którzy robia tylko 30tys. Zawieszenie i inne czesci nie psuja sie ze wzgledu na wiek tylko ze wzgledu na przebieg samochodu.
|
|
nastawnik dawki n146 gdzie to kupie lub naprawie audi 2,5 v6
|
|
Rocznie robię 40 tyś .hunter.ten nastawnik chodzi ci o początek wtrysku bo coś takiego mam co chcesz naprawić
|
|
nie wiem czy to jest poczatek wtrysku wiem tylko ze samochod niechce palic przez te gowno i komputer mowi ze to jest nastawnik dawki paliwa n146 i wiem ze to sie ustawia komputerem
|
|
Czyli przez ostatnie 4 lata zrobiłeś ok. 160 tysięcy km , zakładając że kupiłeś te audi z przebiegiem 150 tysięcy km ( ma już ponad 300 tyś. km)raczej wątpliwa sprawa żebyś nic nie robił , no chyba że chodzi ci o nic nie robienie przy silniku to może i tak , albo jest też inne wyjście zamiast 4 wpisało ci się 40 he he, wymiana rozrządu z tego co pamiętam z częściami to około 2-3 tysięcy , chciało by się trafić na takie autko do którego nic nie trzeba dokładać i nic się nie zużywa
|
|
Tak jak w każdym aucie, może wszystko ulec awarii. U mnie zawieszenie przejechało 225 000 km. Rozrząd także. Skrzyniawytrzymała 220 000 km. Poza tym, że do oszczędnych nie należy to wszystko jest O.K.
|
|
Nastawnik dawki masz w pompie. Pompa do regeneracji lub wymiany.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |