Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wiza |
Witam! Niedługo będę podchodził po wizę do stanów,chciałbym sie dowiedzieć jakie dokumenty mam wziąć ze sobą,jakie mam szanse że dostanę Wize,ile teraz kosztuje ta opłata,którą się wnosi?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wiza |
Weź takie dokumenty, które potwierdzaja zasobność twojej kieszeni, czyli akty własności domów, dow. rej samochodów i traktorów, wyciąg z mleczarni o ilości mleka zdanego no i faktury za sprzedany żywiec (ten żywy nie piwo). Ja miałem ino paśport i dali mnie na 10 lat ale to było 5 lat temu, a nie miałem czasu jechać po te dulary do Nju Jorka. Jeśli masz do 30 lat i jesteś gołodupiec, to nie jedź, coby nie zawyżać statystyk tych którym powiedzieli, psikro mi, paszoł nazad, widzimy sie za pół roku. Weśta bereta i palnijta sie w łeb
|
|
Po h.. tam jedziesz człowieku!!Robote codziennie traci kilkudziesieciu Polakow w NY.
|
|
bezsens te stany a co amsz wziac toooo jest wszytko wyszczegolnione na stroce ambasaday w wawie-wystarczy wpisac i voulaa!! stany to BYŁY........
|
|
Jeśli tam sie dostaniesz to zapamiętaj iż to w usa jest komuna w innym wydaniu oparta na one dolar i w obfitym tanim żarciu bez szeroko pojętej kultury i szacunku dla drugiego człowieka Łomżanin
|
|
1. Dokumenty na stronie ambasady + te, które uważasz, że Ci się przydadzą i podwyższą Twoje szanse. 2. Szanse - hmm...zawsze jest szansa..zaje***ć szympansa :), a tak poważnie to zależy na kogo trafisz, jakie będziesz miał szczęście, co będziesz mówił, w każdym przypadku wygląda to inaczej. 3. Cenę opłaty wizowej i wszelakie informacje znajdziesz na polskiej stronie Ambasady (nie piszesz o jaką wizę się chcesz starać) WNIOSEK: wejdź na stronę http://polish.poland.usembassy.gov/ tam są wszystkie potrzebne informacje! no..może poza tym jakie są Twoje szanse, że ją dostaniesz...ale tego nikt Ci nie powie.... Pozdrawiam. ........
|
|
chłopak chce na zwiedzanie może jechać ale nie wszyscy to rozumieją i na słowo usa od razu azbesty widzą...
|
|
Jadę tam w celu odwiedzenia siostry której nie widziałem już 9 lat,problem w tym że siostra jest tam nielegalnie i jade na zaproszenie pewnej osoby która jest legalnie ma własna firmę itd.Ale wszyscy na słowo stany od razu myślą o jednym : ooo jedzie sie dorobić,ameryka sie skończyła itp teksty ;-| Mam 21 lat jestem kawalerem no i nie wiem czy mi dadzą wize i czy warto podchodzić;-/
|
|
Dobrze by było, gdybyś miał jakieś kwity, że studiujesz.
|
|
tydzień temu mnie wykreślili ;-/
|
|
to niee pierrrdol ze nie jdziesz zaraiac jak cie wyrzucili ze studiow !!! w huuuja to ja , a nie mnie !!
|
|
nie jade zarabiać bo dobra robote bede miał w PL FIN jesteś człowiekiem bez wyobraźni lub po prostu ograniczonym....wszystkich mierzysz jedną miarą ;-|
|
|
Obawiam sie ze nie jestes pewnym kandydatem. Moglbys sie starac o wyjazd na jakas specjalna impreze, wydarzenie, sportowy mecz z udzialem polakow- oplacone z gory przez tego znajomka (bilet etc.) Albo studia. Nie wiem co sie udaje, to nie moja dzialka. Po prostu sugeruje. Owszem, pomoglem we wrzesniu jednej osobie ale wiem ze zadzialalo w tym przypadku samo nazwisko osoby goszczacej wizytantke;)))
|
|
jakbyś miał legitke, ale pewnie ci zabrali w szkole...moglbys wypelnic wszyskie papiery za nadal niby studiujesz...zaproszenie jest nie wazne, nawet pewnie w konsulacie nikt go nie bedzie ogladal, jedyne co musisz robic to podejsc do tego na luzaka, wypelnic poprawnie papiery, no i jeszcze raz na luzaka przy rozmowie musisz wkrecac kity, ze na hajsie ci nie zalezy, jeszcze raz kity...a co do tego ''bez szeroko pojętej kultury i szacunku dla drugiego człowieka'' smiesznego wywodu, to skomentuje tak...chyba z tym brakiem kultury spotkałes sie ze strony polaka ktory przybyl do stanow przez meksyk z jakiejs polskiej wiochy a po kilku latach struga w stanach niewiadomo kogo...a zdania po angielsku nie powie...DUVALL jak masz 100USD i checi to probuj i pamietaj kit kit i jeszcze raz kit trzeba wciskac, mow ze studiujesz...!
|
|
ktoś mi kiedyś powiedział po nieotrzymaniu wizy (a chciał tylko w odwiedziny jechać bo ma tu dobrą pracę) że najłatwiej dostać wizę takiemu oderwanemu od pługa bo tam takich potrzebują... P.S. teraz wiza w ogóle to potrzebna bo słyszałem że niekoniecznie
|
|
miało być czy zaproszenie jest konieczne a nie wiza
|
|
jak masz zaproszenie od osoby która jest legalna w USA, to że tak powiem masz ciut większe szanse na zdobycie wizy. nie ma szacunku dla drugiego człowieka? Dziwne.. nie widziałem...
|
|
hm.. też chcieliśmy jechac po wizę z mężem i dziećmi, nie mamy zaproszenia, chcielibyśmy jechać na 3 -4 tygodnie pobyczyć się nad oceanem i spełnić marzenie - przejechać się drogą 66. Zastanawiam się czy jest na to szansa.
|
|
Jezeli macie tu dobra prace lub biznes, "majatek" i inne wyjazdy turystyczne na koncie to czemu by nie. Ale oni to sprawdzaja w konsulacie i kitu nie moze byc. Inaczej mlody student a inaczej rodzina chcaca jechac w calosci na wakacje.
|
|
masz 50 % szans jak pojedziesz to rob wszystko jakby ci nei zalezalo na luzaku ,zaproszenie moze byc ale nie koniecznie zazwyczaj nawet ich nie interesuje , najlepszy papier to studia oczywiscie i tego sie 3 maj
|
|
o właśnie studia to dobre zaczepienie - weź ze sobą index ;] i jak kolega powyżej mówi trzeba po prostu być sobą i udawać, ze Ci tak bardzo na tym nie zalezy..dokładnie tak zrobiła moja mam i dostała na 10 lat ;] PS> Daj znać jak Ci poszło ;] powodzenia!
|
|
prawie każdemu dają Wize :) Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |