niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wiza

Witam!
Niedługo będę podchodził po wizę do stanów,chciałbym sie dowiedzieć jakie dokumenty mam wziąć ze sobą,jakie mam szanse że dostanę Wize,ile teraz kosztuje ta opłata,którą się wnosi?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wiza

Weź takie dokumenty, które potwierdzaja zasobność twojej kieszeni, czyli akty własności domów, dow. rej samochodów i traktorów, wyciąg z mleczarni o ilości mleka zdanego no i faktury za sprzedany żywiec (ten żywy nie piwo).
Ja miałem ino paśport i dali mnie na 10 lat ale to było 5 lat temu, a nie miałem czasu jechać po te dulary do Nju Jorka.

Jeśli masz do 30 lat i jesteś gołodupiec, to nie jedź, coby nie zawyżać statystyk tych którym powiedzieli, psikro mi, paszoł nazad, widzimy sie za pół roku.

Weśta bereta i palnijta sie w łeb

Po h.. tam jedziesz człowieku!!Robote codziennie traci kilkudziesieciu Polakow w NY.

bezsens te stany
a co amsz wziac toooo jest wszytko wyszczegolnione na stroce ambasaday w wawie-wystarczy wpisac i voulaa!!
stany to BYŁY........

Jeśli tam sie dostaniesz to zapamiętaj iż to w usa jest komuna w innym wydaniu oparta na one dolar i w obfitym tanim żarciu bez szeroko pojętej kultury i szacunku dla drugiego człowieka

Łomżanin

1. Dokumenty na stronie ambasady + te, które uważasz, że Ci się przydadzą i podwyższą Twoje szanse.
2. Szanse - hmm...zawsze jest szansa..zaje***ć szympansa :), a tak poważnie to zależy na kogo trafisz, jakie będziesz miał szczęście, co będziesz mówił, w każdym przypadku wygląda to inaczej.
3. Cenę opłaty wizowej i wszelakie informacje znajdziesz na polskiej stronie Ambasady (nie piszesz o jaką wizę się chcesz starać)

WNIOSEK: wejdź na stronę http://polish.poland.usembassy.gov/ tam są wszystkie potrzebne informacje! no..może poza tym jakie są Twoje szanse, że ją dostaniesz...ale tego nikt Ci nie powie.... Pozdrawiam.

........

chłopak chce na zwiedzanie może jechać ale nie wszyscy to rozumieją i na słowo usa od razu azbesty widzą...

Jadę tam w celu odwiedzenia siostry której nie widziałem już 9 lat,problem w tym że siostra jest tam nielegalnie i jade na zaproszenie pewnej osoby która jest legalnie ma własna firmę itd.Ale wszyscy na słowo stany od razu myślą o jednym : ooo jedzie sie dorobić,ameryka sie skończyła itp teksty ;-| Mam 21 lat jestem kawalerem no i nie wiem czy mi dadzą wize i czy warto podchodzić;-/

Dobrze by było, gdybyś miał jakieś kwity, że studiujesz.

tydzień temu mnie wykreślili ;-/

to niee pierrrdol ze nie jdziesz zaraiac jak cie wyrzucili ze studiow !!!

w huuuja to ja , a nie mnie !!

nie jade zarabiać bo dobra robote bede miał w PL FIN jesteś człowiekiem bez wyobraźni lub po prostu ograniczonym....wszystkich mierzysz jedną miarą ;-|

Obawiam sie ze nie jestes pewnym kandydatem. Moglbys sie starac o wyjazd na jakas specjalna impreze, wydarzenie, sportowy mecz z udzialem polakow- oplacone z gory przez tego znajomka (bilet etc.)
Albo studia. Nie wiem co sie udaje, to nie moja dzialka. Po prostu sugeruje.
Owszem, pomoglem we wrzesniu jednej osobie ale wiem ze zadzialalo w tym przypadku samo nazwisko osoby goszczacej wizytantke;)))

jakbyś miał legitke, ale pewnie ci zabrali w szkole...moglbys wypelnic wszyskie papiery za nadal niby studiujesz...zaproszenie jest nie wazne, nawet pewnie w konsulacie nikt go nie bedzie ogladal, jedyne co musisz robic to podejsc do tego na luzaka, wypelnic poprawnie papiery, no i jeszcze raz na luzaka przy rozmowie musisz wkrecac kity, ze na hajsie ci nie zalezy, jeszcze raz kity...a co do tego ''bez szeroko pojętej kultury i szacunku dla drugiego człowieka'' smiesznego wywodu, to skomentuje tak...chyba z tym brakiem kultury spotkałes sie ze strony polaka ktory przybyl do stanow przez meksyk z jakiejs polskiej wiochy a po kilku latach struga w stanach niewiadomo kogo...a zdania po angielsku nie powie...DUVALL jak masz 100USD i checi to probuj i pamietaj kit kit i jeszcze raz kit trzeba wciskac, mow ze studiujesz...!

ktoś mi kiedyś powiedział po nieotrzymaniu wizy (a chciał tylko w odwiedziny jechać bo ma tu dobrą pracę) że najłatwiej dostać wizę takiemu oderwanemu od pługa bo tam takich potrzebują...
P.S. teraz wiza w ogóle to potrzebna bo słyszałem że niekoniecznie

miało być czy zaproszenie jest konieczne a nie wiza

jak masz zaproszenie od osoby która jest legalna w USA, to że tak powiem masz ciut większe szanse na zdobycie wizy.

nie ma szacunku dla drugiego człowieka? Dziwne.. nie widziałem...

hm.. też chcieliśmy jechac po wizę z mężem i dziećmi, nie mamy zaproszenia, chcielibyśmy jechać na 3 -4 tygodnie pobyczyć się nad oceanem i spełnić marzenie - przejechać się drogą 66. Zastanawiam się czy jest na to szansa.

Jezeli macie tu dobra prace lub biznes, "majatek" i inne wyjazdy turystyczne na koncie to czemu by nie. Ale oni to sprawdzaja w konsulacie i kitu nie moze byc. Inaczej mlody student a inaczej rodzina chcaca jechac w calosci na wakacje.

masz 50 % szans jak pojedziesz to rob wszystko jakby ci nei zalezalo na luzaku ,zaproszenie moze byc ale nie koniecznie zazwyczaj nawet ich nie interesuje , najlepszy papier to studia oczywiscie i tego sie 3 maj

o właśnie studia to dobre zaczepienie - weź ze sobą index ;] i jak kolega powyżej mówi trzeba po prostu być sobą i udawać, ze Ci tak bardzo na tym nie zalezy..dokładnie tak zrobiła moja mam i dostała na 10 lat ;]
PS> Daj znać jak Ci poszło ;] powodzenia!

prawie każdemu dają Wize :)

Łomża leży na Mazowszu !

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org