Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zadymione miasto |
Budze sie wczoraj rano patrze prze okno a tam mgła, dawno takiej nie widziałem w centrum miasta wiec otworzyłem okno by popatrzec z bliska i cio sie okazało? Że to jakis frajer jak co roku zresztą urządził sobie palenie liści gałęzi śmieci i niewiem czego jeszcze tuż przy moim bloku. Wy też sie z tym spotkaliście?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zadymione miasto |
Najgorsze jest to, że mądrzy ludzie palą liście przy drogach a potem dziwią sie, że był wypadek i ktoś zginął. Jakby nie można było tego wywieźć gdzieś dalej i tam spalić, nikomu nie przeszkadzając i nie stwarzając zagrożenia. Pozdr. Kasia
|
|
Kaschia zgadzam sie, najgorsze jest jak z pol po wykopkach wypalane sa te pozostalosci po ziemniakach, nie wiem jak to sie nazywa i palone jest przy drogach. Dym z pol stwarza zagrozenie. Abcd Ci co wypalaja cos pod blokami to wogle porazka!!! Gdzie Ty mieszkasz ze sasiad nma takie przyzwyczajenia wypalania z miejsca gdzie sie wychowal:) Nie ublizajac nikomu troche wyobrazni sasiadowi by sie przydalo.
|
|
Ja mam propozycję.Jak,za przeproszeniem,debil jeden z drugim ma ochotę "utylizować" w ten sposób liście i h** wie co tam jeszcze,to niech zaniesie to wszystko sobie do domu i tam niech to sobie spali,nikomu nie przeszkadzając.Ja niemam już nerwów na takich ludzi,którzy każdej jesieni smrodzą na całą okolicę,"paląc przy tym głupa",że nic się nie stało.I jak sami z resztą zauważyliście nie o sam smród tutaj chodzi.W pełni się z wami zgadzam i pozdrawiam
|
|
Tu, w wiekszosci stanow USA, na przyklad, juz od wielu lat panuje ogolny zakaz spalania lisci i wszelkich odpadkow, tak 'na otwartym powietrzu'. Te rzeczy po prostu sie kompostuje. A te 'pozostalosci po ziemniakach' to jak pamietam nazywalo sie (moze troche kolokwialnie) 'macina', przynajmniej w moich stronach. Pozdrawiam, wychu
|
|
w moich też :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
To normalnie Rolnikowi od tych swiń i krów to w głowie sie kreci ostatnio jechałem to taki jeden podpalił trawe i uciekał pijany !!!!Zadzwoniłem po straż i policje .:( <Jedziemy Po Zioło>
|
|
Hej Dj, a skad Ty wiesz ze ten gosc byl pijany? Czy dmuchal Ci w balonik? Prosze, nie ublizaj tak pochopnie ludziom, ktorych na pewno nie znasz i nie proboj kopac dolkow pod ta ogolnie sznowana grupa spoleczna. A z innej strony, czytajac niektore Twoje posty to nie sposob napomknac: 'consider the source', czyli: wez pod uwage zrodlo ... wychu
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |