Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szukam mechanika do auta japonskiego. |
Witam! Szukam mechanika do pogrzebania w silniku japończyka z 94r. W aucie falują obroty. Nadmienię, że auto stało już w 2 ogólnie poważanych warsztatach (Szymczyk i Las Vegas) - w jednym stwierdzono "pewnie filtr paliwa, ale nie można takiego dostać" (w IC kupiłem od reki), w drugim wymienili świece, przeczyścili silnik krokowy i rozłożyli ręce. Wobec powyższego dziękuję za rady typu "tam i tam wymienili mi klocki i rozrząd - wal jak w dym!" :) Jeśli możecie polecić kogoś kto ma wiedzę i chęci to bardzo proszę o namiary. Dzięki i pozdrawiam. -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szukam mechanika do auta japonskiego. |
co to za auto? jaki silnik?
|
|
w przypadku falujących obrotów to powodów takiego stanu może być naprawdę sto.... Pierwszy jaki w ogóle się sprawdza to silniczek krokowy.... następnych jest co najmniej 20 innych powodów a potem pozostałe 100. Ale nieważne do kogo zaprowadzisz powie Ci to samo i w ciemno będzie szukał. Mam pytanie czy obroty falują na zimnym silniku? czy po rozgrzaniu? potrafi np zatrzymać się na 3000 obr i stać nieważne od biegu, sprzęgła itp czy tylko faluje?? spalanie spadło? no i jak wyczyścili Ci silniczek krokowy to odczułeś zmianę poprawiło to cokolwiek?? choć przez dzień dwa? co to za japończyk? Globetrotter .... raz na piechotę raz autostopem
|
|
Las Vegas w dawnej bazie WZG-s tanio i fachowo polecam. Byłem tam z Nisanem, w innych warsztatach kazali mi czekac kilka dni a tam po 4 h miałem sprawny samochodzik:D
|
|
czytales temat? bo chyba nie :/
|
|
Jak japończyk z 94, to tylko Miliszkiewicz :)
|
|
z takich jeszcze drobnych rzeczy to mozesz sam sobie sprawdzić czy dolot masz szczelny, może gdzies zaciąga lewe powietrze.jesli masz taką karbowaną rurę w dolocie to sprawdź ją, ona lubi pękać między "żeberkami".
|
|
Auto to mitsubishi 3.0v6 12v. Co do falowania obrotów to wygląda to tak, jakby co jakiś czas się przyduszał - jakby brakowało iskry albo dostawał złą mieszankę, nieważne przy jakiej temperaturze. Po czyszczeniu krokowca auto zaczelo lepiej pracować, ale "przyduszanie się" zostalo. Dzisiaj obejrzę dolot powietrza. -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
Zapomnialem, że odpalalem auto z odlaczonym przeplywomierzem, wiec jesli sie nie myle, to lewe powietrze tutaj nie wchodzi w rachubę. Zmiana "przeplywki" tez nie dala efektu. -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
bernard krasucki naprawia samochody amerykanskie i japonczyki. ze swoja mazda bylam u nie jednego mechanika ale dopiero odkad pan bernard sie nia zajmuje nie mam z nia najmniejszych problemow. ma on warsztat na poznanskiej i cenie go za profesjonalizm. wie co robi.
|
|
Zgadza się warsztat na ul. Poznańskiej polecam ,sprawdzony profesjonalizm i miła obsługa
|
|
w Piątnica na rondzie zakład mechaniki Biedrzyciego. Drogi ale wiec co robi. Mojego Accord tylko tam "leczę".
|
|
w Piątnica na rondzie zakład mechaniki Biedrzyckiego. Drogi ale wiec co robi. Mojego Accord tylko tam "leczę".
|
|
w Piątnica na rondzie zakład mechaniki Biedrzyckiego. Drogi ale wiec co robi. Mojego Accorda tylko tam "leczę".
|
|
prawda jest taka ze te falujace obroty to naprawde przyczyn b. duzo moze byc :/ poczawszy od filtrow do swiec, przewodow..
|
|
Tak jak pisałem wcześniej tak też zgodzę się z przedmówcą. Powodów może być sto... jeżeli masz ciągać auto po mechanikach i płacić im za ślepe strzały co do powodów falujących obrotów to ja Ci po radzę tak... kup nowy silniczek krokowy do auta zamontuj i zobacz... jeżeli dalej dusi sprawdzaj przewody. Inna sprawa że nowy krokowiec to minimum 400 zł... Powodzenia. Globetrotter .... raz na piechotę raz autostopem
|
|
Jestem mechanikiem :) więc : przeczyść przepustnicę i spr przepływomierz
|
|
sprawdzilem przeplywke miernikiem wg instrukcji serwisowej i wkladalem inny egzemplarz - bez zmian. a za przepustnice nie wiem jak sie zabrac, poszukam w serwisowce -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |