niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Szukam mechanika do auta japonskiego.

Witam!
Szukam mechanika do pogrzebania w silniku japończyka z 94r. W aucie falują obroty. Nadmienię, że auto stało już w 2 ogólnie poważanych warsztatach (Szymczyk i Las Vegas) - w jednym stwierdzono "pewnie filtr paliwa, ale nie można takiego dostać" (w IC kupiłem od reki), w drugim wymienili świece, przeczyścili silnik krokowy i rozłożyli ręce.
Wobec powyższego dziękuję za rady typu "tam i tam wymienili mi klocki i rozrząd - wal jak w dym!" :)

Jeśli możecie polecić kogoś kto ma wiedzę i chęci to bardzo proszę o namiary.

Dzięki i pozdrawiam.

--
tomek w.

\"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\"

\"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Szukam mechanika do auta japonskiego.

co to za auto? jaki silnik?

w przypadku falujących obrotów to powodów takiego stanu może być naprawdę sto.... Pierwszy jaki w ogóle się sprawdza to silniczek krokowy.... następnych jest co najmniej 20 innych powodów a potem pozostałe 100. Ale nieważne do kogo zaprowadzisz powie Ci to samo i w ciemno będzie szukał. Mam pytanie czy obroty falują na zimnym silniku? czy po rozgrzaniu? potrafi np zatrzymać się na 3000 obr i stać nieważne od biegu, sprzęgła itp czy tylko faluje?? spalanie spadło? no i jak wyczyścili Ci silniczek krokowy to odczułeś zmianę poprawiło to cokolwiek?? choć przez dzień dwa? co to za japończyk?

Globetrotter .... raz na piechotę raz autostopem

Las Vegas w dawnej bazie WZG-s tanio i fachowo polecam. Byłem tam z Nisanem, w innych warsztatach kazali mi czekac kilka dni a tam po 4 h miałem sprawny samochodzik:D

czytales temat? bo chyba nie :/

Jak japończyk z 94, to tylko Miliszkiewicz :)

z takich jeszcze drobnych rzeczy to mozesz sam sobie sprawdzić czy dolot masz szczelny, może gdzies zaciąga lewe powietrze.jesli masz taką karbowaną rurę w dolocie to sprawdź ją, ona lubi pękać między "żeberkami".

Auto to mitsubishi 3.0v6 12v.
Co do falowania obrotów to wygląda to tak, jakby co jakiś czas się przyduszał - jakby brakowało iskry albo dostawał złą mieszankę, nieważne przy jakiej temperaturze. Po czyszczeniu krokowca auto zaczelo lepiej pracować, ale "przyduszanie się" zostalo.

Dzisiaj obejrzę dolot powietrza.

--
tomek w.

Zapomnialem, że odpalalem auto z odlaczonym przeplywomierzem, wiec jesli sie nie myle, to lewe powietrze tutaj nie wchodzi w rachubę. Zmiana "przeplywki" tez nie dala efektu.

--
tomek w.

bernard krasucki naprawia samochody amerykanskie i japonczyki. ze swoja mazda bylam u nie jednego mechanika ale dopiero odkad pan bernard sie nia zajmuje nie mam z nia najmniejszych problemow. ma on warsztat na poznanskiej i cenie go za profesjonalizm. wie co robi.

Zgadza się warsztat na ul. Poznańskiej polecam ,sprawdzony profesjonalizm i miła obsługa

w Piątnica na rondzie zakład mechaniki Biedrzyciego.
Drogi ale wiec co robi.
Mojego Accord tylko tam "leczę".

w Piątnica na rondzie zakład mechaniki Biedrzyckiego.
Drogi ale wiec co robi.
Mojego Accord tylko tam "leczę".

w Piątnica na rondzie zakład mechaniki Biedrzyckiego.
Drogi ale wiec co robi.
Mojego Accorda tylko tam "leczę".

prawda jest taka ze te falujace obroty to naprawde przyczyn b. duzo moze byc :/ poczawszy od filtrow do swiec, przewodow..

Tak jak pisałem wcześniej tak też zgodzę się z przedmówcą. Powodów może być sto... jeżeli masz ciągać auto po mechanikach i płacić im za ślepe strzały co do powodów falujących obrotów to ja Ci po radzę tak... kup nowy silniczek krokowy do auta zamontuj i zobacz... jeżeli dalej dusi sprawdzaj przewody. Inna sprawa że nowy krokowiec to minimum 400 zł... Powodzenia.

Globetrotter .... raz na piechotę raz autostopem

Jestem mechanikiem :) więc : przeczyść przepustnicę i spr przepływomierz

sprawdzilem przeplywke miernikiem wg instrukcji serwisowej i wkladalem inny egzemplarz - bez zmian.
a za przepustnice nie wiem jak sie zabrac, poszukam w serwisowce

--
tomek w.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org