poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wojsko

Witam mam takie pytanie ostatnio dostałem wezwanie do WKU czy mogą mie jeszcze wziąść do wojska bo podobno juz maja robic zawodowo armie????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wojsko

nie bendzie zawodowej armii

jedyny prawdziwy jasio :}

na wiosnę ma by podobno ostatni pobór, więc mogą Cię wziąśc.

Jeszcze to nie zostało na 100% podjęte więc jeszcze rożnie morze być a jeżeli nawet już to zostanie zatwierdzone to i tak na rejestracje i na badania będą wzywani wszyscy więc nie masz co się obawiać idź i nie panikuj.

a ja to pier.... 11 lat temu odsłużyłem i mam w dupie takie problemy

prawdziwy męszczyzna powienien odsłużyć swoje dla siebie i niech żadna ciota nie pisze ze to nie prawda bo nie była i niewie jak to jest i dla czego tak pisze ten co był wie i rozumie....

W takim razie powiedz jak jest naprawdę

Ja byłem w wojsku wyszedłem troche ponad trzy miesiące temu... i ztego co słyszałem to ostatnie pobór ma być w styczniu 2009roku. a co do wojska to jeśli ktoś ma dobrą prace to niech lepiej nie idzie bo to strata czasu..;p ja jednyno pożyteczną rzecz jaką z wojska wyniosłem to prawo jazdy kategorii "C" ;p no i zasiłek dla bezrobotnych przez 6 miesięcy po wosjku :D atak wosjo to ściema że większej to w panśtwowych zakładach pracy nie zoabczycie;p kupa tam inwalidów i złodzieji;p np niech ktoś mi odpowie na pytanie jedno : a mianowice:
"Dlaczego 99,9% żołnierzy zawodowych lub pracowników cywilnych wojska mają samochody na ropę (diesel)??''
odpowiedź jest prosta, ale jak ktoś nie wie to to trudno...;)

!!!w wojsk jest zajebiscie, ktoi nue byl ten lamus !!!! pozdro stare lato o5/o6

ja nie bylem i nie wybieram sie chocby mnie sila brali... to strata czasu. wyjde z wojska i gdzie ja prace znajde po 9 miesiacach?? znow wszystko od poczatku ?? wiecie moze czy teraz mozna jescze zapisac sie gdzies w Łomży do jakiejś szkoły ?? np na studium zeby miec tylko papierek ze sie ucze dalej ??chodzi mi o szkołę zaczetą juz w pazdzierniku przed przyszlym poborem do woja. dzieki za info.... pzdr

martin8421

Ja nie byłem ale idę może już po wakacjach mnie wezmą bo kończę szkołę i na zawodowego sobie pójdę heheh :P

W Łomżyńskim WKU już tak chętnie nie biorą.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

Wezmą Cię na pewno, chyba że masz sposób żeby się skutecznie wymigać. Mojego chłopaka właśnie wzięli na 2 miesiące przed ślubem. Biorą chłopaków do wojska, bo niby z czego mają tą armie stworzy? Z gliny? Ja się nie zaciągnę...;-)))

bylem w zasadniczej bylem w rezerwie i powiem tak jesli nie masz nic innego do roboty to mozesz iszc a co do sprawy zlodziei wiele samochodow tam jest na benzyne pozatym to juz troszke jakby nie te czasy mozna wszystko skontrolowac nie jest zle

a po studiach biorą na 3 miesieczne przeszkolenie?

Pierdolnie o szopenie ;) wczoraj mówili w białym że to ostatni pobór był i już w 2009 nie biorą ;) ale ciort wie co im odbije może wcale żadnego zawodowego nie będzie zobaczymy ja miałem rejestracje w tamtym miesiącu no i narazie z WKU nic nie dostałem .

Witam!

Oficjalnie (jak mi wiadomo) jeszcze nie wyszlo zadne zarzadzenie w sprawie uzawodowienia wojska takze powolania nadal beda trwaly do czasu ewentualnego zarzadzenia...

magia_2

Dodam jeszcze, ze Panowie, ktorzy studiuja(ucza sie) i ukoncza Przysposobienie Obronne moga starac sie dostac na 6 tygodniowe przeszkolenie w wakacje np.

magia_2

no to wiadomo ale po studiach biora na 3 miechy czy nie?

jak jest z odroczeniem , żonatych tez biorą?

na 100 procent od stycznia wchodzi nie zupełnie zawodowe wojsko ale ochotnicze ostatni zimowy pobur odbył sie teraz i jesli nie wzieli cie ,to mozesz zapomniec o wojsku.i niesłuchaj głupot.mi tez ludzie pisali głupoty zebym sie bał.

wkoncu ktos napisał cos konkretnego jak nie biora to nie biora zobaczymy pujde do wka to sie okaze alw nie chce marnowac roku na to głupote chociasz kazdy mówi z nie załuje ze poszedł.

Czy wy wiecie o czym piszecie??

Wcale sie nie dziwie ze niektórych z was wojsko nie chce bo jesli ktos pisze "pobur" przez "U" co czemu tu sie dziwic??

A dla zaineteresowanych:
absolwent uczelni wyższej podlega powołaniu do odbycia przeszkolenia ktore trwa do 3 m-cy przez okres 12 m-cy od dnia dostarczenia do wku informacji o tym ze jest absolwentem. Jesli w tym czasie nie dostanie wezwania to znaczy ze jest przeniony do rezerwy
A zawrcie związku małżenskiego nie zwalnia z odbywania zasadnicznej służby wojskowej.

ala

ty ag a wiesz ze sa ludzie kturzy maja dyzlekcje? czy raczej niesłyszałes o czyms takim??????

"ty ag a wiesz ze sa ludzie kturzy maja dyzlekcje? czy raczej niesłyszałes o czyms takim??????"

A co mnie to interesuje? Myślisz że kogoś w twojej przyszłej pracy będzię to interesować?

hahah uwazasz ze juz ostatni poszli ? nie zdziw sie ... jesesmy w fazie przechodzenia na zawodostwo a nie mamy jeszcze armi zawodowej pobor jest zmiejszany ale bedzie do 2012

Ja słyszałem że ostatni pobór ma być w grudniu. Ale tak tylko słyszałem i nie jestem pewny czy to jest prawda.

Co do tej dysleksji to jakos ostatnimy czasy co drugi ja ma... lekarz daje papier bez zadnych badan zeby tumany nie musialy sie uczyc pisowni... Kiedys jakos tego nie bylo i baaardzo zadnko zdazalo sie zeby ktos wstawial "o" zamiast "ą". A teraz jest to w co drugim poscie... tragedia...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org