Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wojsko |
Witam mam takie pytanie ostatnio dostałem wezwanie do WKU czy mogą mie jeszcze wziąść do wojska bo podobno juz maja robic zawodowo armie????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wojsko |
nie bendzie zawodowej armii jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
na wiosnę ma by podobno ostatni pobór, więc mogą Cię wziąśc.
|
|
Jeszcze to nie zostało na 100% podjęte więc jeszcze rożnie morze być a jeżeli nawet już to zostanie zatwierdzone to i tak na rejestracje i na badania będą wzywani wszyscy więc nie masz co się obawiać idź i nie panikuj.
|
|
a ja to pier.... 11 lat temu odsłużyłem i mam w dupie takie problemy prawdziwy męszczyzna powienien odsłużyć swoje dla siebie i niech żadna ciota nie pisze ze to nie prawda bo nie była i niewie jak to jest i dla czego tak pisze ten co był wie i rozumie....
|
|
W takim razie powiedz jak jest naprawdę
|
|
Ja byłem w wojsku wyszedłem troche ponad trzy miesiące temu... i ztego co słyszałem to ostatnie pobór ma być w styczniu 2009roku. a co do wojska to jeśli ktoś ma dobrą prace to niech lepiej nie idzie bo to strata czasu..;p ja jednyno pożyteczną rzecz jaką z wojska wyniosłem to prawo jazdy kategorii "C" ;p no i zasiłek dla bezrobotnych przez 6 miesięcy po wosjku :D atak wosjo to ściema że większej to w panśtwowych zakładach pracy nie zoabczycie;p kupa tam inwalidów i złodzieji;p np niech ktoś mi odpowie na pytanie jedno : a mianowice: "Dlaczego 99,9% żołnierzy zawodowych lub pracowników cywilnych wojska mają samochody na ropę (diesel)??'' odpowiedź jest prosta, ale jak ktoś nie wie to to trudno...;)
|
|
!!!w wojsk jest zajebiscie, ktoi nue byl ten lamus !!!! pozdro stare lato o5/o6
|
|
ja nie bylem i nie wybieram sie chocby mnie sila brali... to strata czasu. wyjde z wojska i gdzie ja prace znajde po 9 miesiacach?? znow wszystko od poczatku ?? wiecie moze czy teraz mozna jescze zapisac sie gdzies w Łomży do jakiejś szkoły ?? np na studium zeby miec tylko papierek ze sie ucze dalej ??chodzi mi o szkołę zaczetą juz w pazdzierniku przed przyszlym poborem do woja. dzieki za info.... pzdr martin8421
|
|
Ja nie byłem ale idę może już po wakacjach mnie wezmą bo kończę szkołę i na zawodowego sobie pójdę heheh :P
|
|
W Łomżyńskim WKU już tak chętnie nie biorą. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Wezmą Cię na pewno, chyba że masz sposób żeby się skutecznie wymigać. Mojego chłopaka właśnie wzięli na 2 miesiące przed ślubem. Biorą chłopaków do wojska, bo niby z czego mają tą armie stworzy? Z gliny? Ja się nie zaciągnę...;-)))
|
|
bylem w zasadniczej bylem w rezerwie i powiem tak jesli nie masz nic innego do roboty to mozesz iszc a co do sprawy zlodziei wiele samochodow tam jest na benzyne pozatym to juz troszke jakby nie te czasy mozna wszystko skontrolowac nie jest zle
|
|
a po studiach biorą na 3 miesieczne przeszkolenie?
|
|
Pierdolnie o szopenie ;) wczoraj mówili w białym że to ostatni pobór był i już w 2009 nie biorą ;) ale ciort wie co im odbije może wcale żadnego zawodowego nie będzie zobaczymy ja miałem rejestracje w tamtym miesiącu no i narazie z WKU nic nie dostałem .
|
|
Witam! Oficjalnie (jak mi wiadomo) jeszcze nie wyszlo zadne zarzadzenie w sprawie uzawodowienia wojska takze powolania nadal beda trwaly do czasu ewentualnego zarzadzenia... magia_2
|
|
Dodam jeszcze, ze Panowie, ktorzy studiuja(ucza sie) i ukoncza Przysposobienie Obronne moga starac sie dostac na 6 tygodniowe przeszkolenie w wakacje np. magia_2
|
|
no to wiadomo ale po studiach biora na 3 miechy czy nie?
|
|
jak jest z odroczeniem , żonatych tez biorą?
|
|
na 100 procent od stycznia wchodzi nie zupełnie zawodowe wojsko ale ochotnicze ostatni zimowy pobur odbył sie teraz i jesli nie wzieli cie ,to mozesz zapomniec o wojsku.i niesłuchaj głupot.mi tez ludzie pisali głupoty zebym sie bał.
|
|
wkoncu ktos napisał cos konkretnego jak nie biora to nie biora zobaczymy pujde do wka to sie okaze alw nie chce marnowac roku na to głupote chociasz kazdy mówi z nie załuje ze poszedł.
|
|
Czy wy wiecie o czym piszecie?? Wcale sie nie dziwie ze niektórych z was wojsko nie chce bo jesli ktos pisze "pobur" przez "U" co czemu tu sie dziwic?? A dla zaineteresowanych: absolwent uczelni wyższej podlega powołaniu do odbycia przeszkolenia ktore trwa do 3 m-cy przez okres 12 m-cy od dnia dostarczenia do wku informacji o tym ze jest absolwentem. Jesli w tym czasie nie dostanie wezwania to znaczy ze jest przeniony do rezerwy A zawrcie związku małżenskiego nie zwalnia z odbywania zasadnicznej służby wojskowej. ala
|
|
ty ag a wiesz ze sa ludzie kturzy maja dyzlekcje? czy raczej niesłyszałes o czyms takim??????
|
|
"ty ag a wiesz ze sa ludzie kturzy maja dyzlekcje? czy raczej niesłyszałes o czyms takim??????" A co mnie to interesuje? Myślisz że kogoś w twojej przyszłej pracy będzię to interesować?
|
|
hahah uwazasz ze juz ostatni poszli ? nie zdziw sie ... jesesmy w fazie przechodzenia na zawodostwo a nie mamy jeszcze armi zawodowej pobor jest zmiejszany ale bedzie do 2012
|
|
Ja słyszałem że ostatni pobór ma być w grudniu. Ale tak tylko słyszałem i nie jestem pewny czy to jest prawda.
|
|
Co do tej dysleksji to jakos ostatnimy czasy co drugi ja ma... lekarz daje papier bez zadnych badan zeby tumany nie musialy sie uczyc pisowni... Kiedys jakos tego nie bylo i baaardzo zadnko zdazalo sie zeby ktos wstawial "o" zamiast "ą". A teraz jest to w co drugim poscie... tragedia... _____________________________________________________
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |