poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kościół Łomżyński - doniosłe wydarzenie!

Już jutro, 19 października 2008 roku o godz 12.00, w Kościele pw. Bożego Ciała w Łomży odbędzie się Msza Święta prymicyjna w klasycznym rycie rzymskim, tzw. Msza Święta Trydencka.
Księdzem Prymicjantem jest ks. Grzegorz Śniadoch (IDP) pochodzący z naszego miasta. To już druga tego rodzaju prymicja w Łomży. Łomżyński Kościół w tym względzie jest ewenementem w skali kraju.
Księdzu Prymicjantowi życzymy wszelkich łask Bożych.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kościół Łomżyński - doniosłe wydarzenie!

A kogo to obchodzi?

wow, super... całe życie na to czekałem!

Re: kościół Łomżyński - doniosłe wydarzenie!

Jest jebnięcie... A wszyscy mówią, że Łomża się nie rozwija

Witamy w średniowieczu, ale postęp, przytrzymam tupecik bo mi go wiatr historii zwieje. A takie pytanko, czy w konfesjonale będą nadal spowiedzi, czy jak wg. starochrześcijańskich prawideł - spowiedź powszechna?

ściemka wszystkim

To wydarzenie jest rzeczywiście doniosłe.
Proszę autora postu o rozwinięcie terminu IDP oraz poinformowanie, czy Ofiara Mszy Świętej w Rycie Trydenckim zagości w Łomży na stałe. Zgłaszam taką potrzebę.

Księdzu Primicjantowi życzę Bożej łaski i opieki Matki Bożej na każdy dzień posługi.

A ja zgłaszam potrzeba zaprzestania uwsteczniania się Kościoła do czasów średniowiecznej ciemnoty i jego monopolu. Jeśli juz to może wróćmy do wczesnochrześcijańskich zasad życia i żyjmy w prawdzie a nie manipulowani i okłamywani przez bezrefleksyjne klechy.

Łomża to jest potęga, Łomża najlepsza jest!!!

Łaski to on będzie potrzebował, ale chyba parafian, bo cóż zbliża się zima, więc trzeba składkę na nowe zimówki, a temat naprawdę odlotowy. Pozdrawiam wszystkich na forum.

Konsul2: Bóg działa w świecie przez ludzi wierzących, więc masz rację. Łaska Boża zmaterializuje sie między innymi przez parafian.

Kamcio: jeden wierzy zalóżmy w horoskopy, drugi w Boga. Właśnie ci drudzy wymieniają się informacjami.
Tylko ten pierwszy obrabia drugiego. A drugi pyta: czy warto marnować czas?

Pozdrawiam, życzę szczęścia...

Mnie np. śmieszy gibanie pod ścianą placzu, ale wcale tego nie krytykuję i nie obrzucam kamieniami tych którzy to robią ( to jest tolerancja)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org