Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kościół Łomżyński - doniosłe wydarzenie! |
Już jutro, 19 października 2008 roku o godz 12.00, w Kościele pw. Bożego Ciała w Łomży odbędzie się Msza Święta prymicyjna w klasycznym rycie rzymskim, tzw. Msza Święta Trydencka. Księdzem Prymicjantem jest ks. Grzegorz Śniadoch (IDP) pochodzący z naszego miasta. To już druga tego rodzaju prymicja w Łomży. Łomżyński Kościół w tym względzie jest ewenementem w skali kraju. Księdzu Prymicjantowi życzymy wszelkich łask Bożych.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kościół Łomżyński - doniosłe wydarzenie! |
A kogo to obchodzi?
|
|
wow, super... całe życie na to czekałem!
|
|
Re: kościół Łomżyński - doniosłe wydarzenie! |
Jest jebnięcie... A wszyscy mówią, że Łomża się nie rozwija
|
|
Witamy w średniowieczu, ale postęp, przytrzymam tupecik bo mi go wiatr historii zwieje. A takie pytanko, czy w konfesjonale będą nadal spowiedzi, czy jak wg. starochrześcijańskich prawideł - spowiedź powszechna? ściemka wszystkim
|
|
To wydarzenie jest rzeczywiście doniosłe. Proszę autora postu o rozwinięcie terminu IDP oraz poinformowanie, czy Ofiara Mszy Świętej w Rycie Trydenckim zagości w Łomży na stałe. Zgłaszam taką potrzebę. Księdzu Primicjantowi życzę Bożej łaski i opieki Matki Bożej na każdy dzień posługi.
|
|
A ja zgłaszam potrzeba zaprzestania uwsteczniania się Kościoła do czasów średniowiecznej ciemnoty i jego monopolu. Jeśli juz to może wróćmy do wczesnochrześcijańskich zasad życia i żyjmy w prawdzie a nie manipulowani i okłamywani przez bezrefleksyjne klechy. Łomża to jest potęga, Łomża najlepsza jest!!!
|
|
Łaski to on będzie potrzebował, ale chyba parafian, bo cóż zbliża się zima, więc trzeba składkę na nowe zimówki, a temat naprawdę odlotowy. Pozdrawiam wszystkich na forum.
|
|
Konsul2: Bóg działa w świecie przez ludzi wierzących, więc masz rację. Łaska Boża zmaterializuje sie między innymi przez parafian. Kamcio: jeden wierzy zalóżmy w horoskopy, drugi w Boga. Właśnie ci drudzy wymieniają się informacjami. Tylko ten pierwszy obrabia drugiego. A drugi pyta: czy warto marnować czas? Pozdrawiam, życzę szczęścia...
|
|
Mnie np. śmieszy gibanie pod ścianą placzu, ale wcale tego nie krytykuję i nie obrzucam kamieniami tych którzy to robią ( to jest tolerancja)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |