Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Studium kosmetyczne w Łomży |
Witam, chciałabym uzyskać informacje o studium kosmetycznym na al. Legionów - tzn. jak tam jest i czy ogólnie warto tam iść?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Studium kosmetyczne w Łomży |
Hej powiem Ci że ja ukończyłam studium ale niekosmetyczne i jestem bardzo niezadowolona. Złote góry obiecali i co doczego to zostałam na lodzie. Nawet końcowe świadectwo dostałam z błędami zamiast ocen które były w dzienniku i w indeksie to na świadectwie byly zupełnie inne Sciągnęli kasę i poszli sobie w ....Nie polecam ci żadego studium bo to strata kasy a niczego nie nauczą idz lepiej na jakiekoleiek studia bedziesz miał lepszy papier ja teraz strasznie żałuję ... No ale cóż za błędy się płaci.
|
|
hej! jestem absolwentką studium kosmetycznego o którym mowa. wcale nie jest złe. cena też jest przystępna, mili wykładowcy, ciekawe zajęcia i wiele można się nauczyć. Jak ktoś chce się nauczyć to się nauczy, a jezeli podchodzi się do szkoły tylko i wyłącznie dla papierka...to niestety coś jest nie tak
|
|
o jakim studium mowa? :-P ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
chodzi o Ośrodek Szkolenia w łomży na Al. Legionów. Jest tam studium kosmetyczne, fryzjerskie i BHP
|
|
A ja mam pytanie dotyczące Studium kosmetycznego w Żaku. Jak tam jest? Chcę iść tam od tego roku. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
no właśnie które jest lepsze? mi chodzi o wiedzę a nie o papierek
|
|
co rozumiesz pod pojęciem lepsza szkoła.
|
|
szczerze nie polecam tej szkoly
|
|
Której ? / /
|
|
proponuje złożenie podania na Kosmetologię na Poznańskiej
|
|
taa jasne myślisz że tam jest lekko? zresztą nie dam rady na 2 kierunkach... a tak w ogóle to nadal nie wiem nic konkretnego ;/
|
|
Kosmetologia na Poznanskiej :/ Myślę, że będzie tam lekko, skoro dostawały się osoby co zdawały geografię. Szczerze, darowalabym sobie tą szkołę, ze wzgledu, że to I rok, a studia zaoczne 5200 zl rok, to za podobną kasę radziłabym Ci iść do jakieś Wyższej Szkoły Kosmetycznej, i dostać papierek z uczelnii kosmetycznej niż z PWSIiP. Pozatym tylko cztery Akademie Medyczne mają dzienne studia za free, ale dochodzą inne koszty wyprawki, narzedzia, itp. A tu Łomża z takim pomysłem wyskoczyła - hehehe!! Na studiach masz więcej teorii niż praktyki, a przedmioty są ciężkie, np.: biofizyka, chemia kosmetyczna, fizjologia, histologia i weszelkie jej rodzaje, biochemia, dermatologia, mikrobiologia i mogłabym tak jeszcze wypisywać. Jeśli chcesz się czegoś nauczyć to masz rację wybieraj studium, ale jakie... Nie wiem, może warto zastanowić się nad innym miastem, albo jakimiś kursami?? Życzę powodzenia :)
|
|
Ogolnie studium kosmetyczne nie przygotuje do pracy - sama z własnego doświadczenia wiem, że więcej praktycznej wiedzy daje po prostu kilka szkoleń zawodowych, a nie siedzenie na studiach!
|
|
Jeśli chodzi o szkołę ŻAK i studium kosmetyczne to radze omijać szerokim łukiem :) Chyba, że zależy Wam na stracie czasu i pieniędzy :)
|
|
No właśnie - niby idziesz to szkoły, a niczego poza papierem nie przynosisz. Żeby to miało sens, musi być odpowiedni prowadzący, musi być odpowiedni program i konkretne szkolenie, a nie na zasadzie obowiązku...
|
|
I jeszcze pamiętajcie - w tej pracy znaczenie ma jakość usług jakie realizujecie. Tak więc nie przedstawiony papier, tylko wiedza, umiejętności i doświadczenie. Teraz pytanie - czy to wszystko faktycznie posiadacie?
|
|
Ważniejsze jest chyba miejsce gdzie odbywa się praktykę.
|
|
Również. Wiadomo, że sama teoria to nic. Po szkoleniu każdy temat musi być wielokrotnie przećwiczony i dopiero wtedy realnie można pracować na klientkach. Jednak dzięki solidnemu zaangażowaniu bez większych problemów dacie sobie radę. Trzeba tylko chcieć.
|
|
Oczywiście, że nie ma łatwiejszej drogi. Wszystko zrobiłam szkoleniami zawodowymi, ale dojście do tego tematu na poziomie wymaga czasu i na pewno nie zrobicie tego natychmiast przez jakieś tam studium. Zresztą studium to tylko papierek.
|
|
Masz rację, studium to tylko papierek. Dobra kosmetyczka, do której garną się klientki, bo budzi zaufania musi mieć wiedzę i doświadczenie bardzo wielokierunkowe. Można oczywiście zacząć od darmowej szkoły policealnej czy czegoś podobnego, ale trzeba się ciągle uczyć i praktykować. Jak chcesz sama prowadzić swój biznes jak większość kosmetyczek, to powinnaś też skorzystać z kursów biznesowych dla branży urodowej w Akademii Versum https://www.akademiaversum.pl/
|
|
Żona była na kursach w www.beautyexpert.edu.pl, bardzo chwaliła, w tym roku jedzie na kolejne, również tam. Ogólnie cena za kursy tez przyzwoita, myślę, ze panie które chcą iść w tym kierunku jak najbardziej powinny zainteresować się ich ofertą.
|
|
A myślicie, że jeszcze jeden salon kosmetyczny jest w stanie się u nas utrzymać? Planuję założenie, ale zatanwiam się, jaka lokalizacja byłaby odpowiednia... Drugi mój problem to sprzęt, myślicie, że np. taka lampa led do paznokci https://nailscompany.eu/pl/771-lampy-uvuv-led wystarczy mi, jak będę to robić komercyjnie? Bo jak na razie to tylko w domu koleżankom robię to wiadomo, że to mniejsze obciążenie. Pomóżcie :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |