środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ekonometria

Witam! Szukam osoby, która udzieli mi korepetycji z ekonometrii z takich zagadnień jak: modele ekonometryczne,zagadnienie transportowe i funkcja produkcji. Proszę pisać na email: morellka1987@gmail.com
Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ekonometria

nadal nikt się nie zgłosił...

Napisz troche dokladniej czego maja dotyczyc te korepetycje. Bo na razie podalas kilka ogolnikow, z ktorych dwa: zagadnienia transportowe i funkcja produkcji za wiele wspolnego z sama ekonometria nie maja. A co do modeli to co Cie interesuje? Ich konstruowania? Diagnostyka? Tworzenie prognoz na ich podstawie? Czy tylko wymienienie ich typow i powiedzenie kiedy sie je używa?

modele ekonometryczne - czyżby chodzi o x1, x2, x3 itp?? zagadnienie transportowe wydaje się też w miare do nauczenia. a w jakiej uczelnii studiujesz?

studiuje na poznańskiej a zadania typu: wybrać zmienne objaśniające do modelu Modele ekonometryczne), wyznaczyć taki plan, który zapewni minimalizację kosztów (zagadnienie transportowe), jak zmieni się produkcja, jężeli... lub jak zmieni się czas pracy.. (funkcja produkcji).

odświeżam temat ... chyba się załamię jak nie znajdzie się ktoś, kto mi to wytłumaczy... a już 8 września mam poprawkę ;/

Co do samej ekonometrii to polecam książkę Green`a Econometric Analysis, całkiem przystępne materiały znajdziesz też na stronie http://inflacja.net/jmyc/ Jeśli chodzi o zagadnienia transportowego podaj maila to mogę Ci wysłać sposby rozwiązywania takich zadań (i może inne materiały, ale po szczegoły zapraszam via mail).

morellka1987@gmail.com dzięki :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org