Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ekonometria |
Witam! Szukam osoby, która udzieli mi korepetycji z ekonometrii z takich zagadnień jak: modele ekonometryczne,zagadnienie transportowe i funkcja produkcji. Proszę pisać na email: morellka1987@gmail.com Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ekonometria |
nadal nikt się nie zgłosił...
|
|
Napisz troche dokladniej czego maja dotyczyc te korepetycje. Bo na razie podalas kilka ogolnikow, z ktorych dwa: zagadnienia transportowe i funkcja produkcji za wiele wspolnego z sama ekonometria nie maja. A co do modeli to co Cie interesuje? Ich konstruowania? Diagnostyka? Tworzenie prognoz na ich podstawie? Czy tylko wymienienie ich typow i powiedzenie kiedy sie je używa?
|
|
modele ekonometryczne - czyżby chodzi o x1, x2, x3 itp?? zagadnienie transportowe wydaje się też w miare do nauczenia. a w jakiej uczelnii studiujesz?
|
|
studiuje na poznańskiej a zadania typu: wybrać zmienne objaśniające do modelu Modele ekonometryczne), wyznaczyć taki plan, który zapewni minimalizację kosztów (zagadnienie transportowe), jak zmieni się produkcja, jężeli... lub jak zmieni się czas pracy.. (funkcja produkcji).
|
|
odświeżam temat ... chyba się załamię jak nie znajdzie się ktoś, kto mi to wytłumaczy... a już 8 września mam poprawkę ;/
|
|
Co do samej ekonometrii to polecam książkę Green`a Econometric Analysis, całkiem przystępne materiały znajdziesz też na stronie http://inflacja.net/jmyc/ Jeśli chodzi o zagadnienia transportowego podaj maila to mogę Ci wysłać sposby rozwiązywania takich zadań (i może inne materiały, ale po szczegoły zapraszam via mail).
|
|
morellka1987@gmail.com dzięki :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |