czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
nowe radary dla policji

Odnoszę się do tego artykułu:
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=16041

Zastanawiam się, po co ten radar z tyłu? Ja często jadę bezczelnie na ogonie policji, nie dlatego, że jestem piratem, ale żeby pokazać mu, że widzę, jak łamie przepisy o ruchu drogowym. Czasami przynosi skutek i policjant zwalnia. Przeważnie nie. Teraz będą mogli mnie ukarać mandatem, gdy będę zbierał dowody na wykroczenie. Jak wszystkich mają obowiązywać przepisy o ruchu drogowym to wszystkich. Policyjny wóz to taki sam jak każdy inny, dopóki nie włączy koguta.

Kto zajmie się piratami w niebieskich mundurach ???

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: nowe radary dla policji

"Ja często jadę bezczelnie na ogonie policji, nie dlatego, że jestem piratem, ale żeby pokazać mu, że widzę, jak łamie przepisy o ruchu drogowym. Czasami przynosi skutek i policjant zwalnia."
Ty się w sagan walnij testerze

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

I tak masz szczęście, że ci wcześniej nic nie przyrypali

"Ty się w sagan walnij testerze"

Policjant się odezwał???
Masz rację. Powinienem od razu spisywać numery, miejsce i godzinę i do komendy słać. Ale i tak to nie pomoże.

Możesz wyjaśnić, skąd taki ostry atak na mnie, za moją wypowiedź? Czy może masz lepszy pomysł? Czy może tylko ubliżać potrafisz ?

żaden policjant ale jak widzę taką wypowiedź to wydaje mi się że jesteś kierowca golfa 3
i wszystko jasne

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

hahahaha spisuj numer jak bedziesz jechal najlepiej węglem

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Nie rozumiem was. Policja na drogach zachowuje się jak władcy szos, nie przejmując się takimi "pierdułami" jak ograniczenie prędkości, a nam każe za to słono płacić. I jeszcze te pouczenia. Hipokryzja na całego. Co wolno wojewodzie, to nie tobie s..... .

nie slyszalem, aby radary pomagaly na debilizm, ale probowac warto.

ściemka wszystkim

Wydaje mi się, że nie zawsze można włączyć koguta, bo chyba są jakieś konkretne przepisy normujące poruszanie się pojazdów uprzywilejowanych w ruchu. Myślę, że policjant jadąc na wezwanie czasem musi "wdepnąć", zanim jakiś pijany mąż zatłucze żonę a np. nie może włączyć świateł i sygnałów. Zresztą wszyscy chcemy, żeby policja była szybko na miejscu - a przynajmniej ja wolę mieć pewność, że będą szybciej na miejscu zanim mnie ktoś pobije i zabierze portfel. Chyba lepiej, że przekroczą prędkość niż ktoś ma ucierpieć przez ich opieszałość.

czuubek - a możesz jaśniej?
"nie slyszalem, aby radary pomagaly na debilizm, ale probowac warto"

kiedyś jak takie manewry bedziesz sobie ćwiczył jakiś glina wciśnie hebel i dobiero będziesz miał ciepło

i wogóle dziwne masz podejście, może zacznij ich wyprzedzać i blokować wtedy napewno zwolnią

cz napisał(a):

> Policyjny opel to prawdziwa „bestia” szos. Ma grubo ponad 200 koni >mechanicznych i jak twierdzą policjanci jest w stanie dogonić każdego pirata

No chłopaki szaleją :-D teraz 200KM , ale czy są w stanie dogonic każdego pirata :>?? hehe

pozdro

Wszyscy równo przejechali się po Tobie Pawel_W, ale sam na to zasłużyłeś swą wypowiedzią - Cytat:
"Ja często jadę bezczelnie na ogonie policji, nie dlatego, że jestem piratem, ale żeby pokazać mu, że widzę, jak łamie przepisy o ruchu drogowym."

Pewnie też kamerę wozisz i filmujesz?
he, he. Takie masz hobby, znaczy się?
Musisz dobrze znać te przepisy o których piszesz i pewnie żal Ci dupę ścicska, że nie zostałeś policjantem w drogówce?

Bardzo rzadko widzę, by jakis radiowóz łamał przepisy, choć zdarzyć się oczywiście może każdemu. na ogół jeżdżą przepisowo, czasem aż za bardzo. Dziś jechałem po Wojska Polskiego za suką z prędkością 35 - 40 km/h, a za mną kilkanaście samochodów, bo zakaz wyprzedzania.

Moim zdaniem prawdziwym utrapieniem naszych ulic są niedzielni kierowcy, nie potrafiący jeździć po rondach i "elki".

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

policja zawsze i wszędzie ale nigdy tam gdzie trzeba

"Musisz dobrze znać te przepisy o których piszesz i pewnie żal Ci dupę ścicska, że nie zostałeś policjantem w drogówce?" żal mi dupę ściska na hipokryzję.

"Dziś jechałem po Wojska Polskiego za suką z prędkością 35 - 40 km/h, a za mną kilkanaście samochodów, bo zakaz wyprzedzania." bo to był patrol. Swoją drogą w kodeksie też są przepisy na coś takiego. Nazywa się to utrudnianiem ruchu, czy jakoś tak. W kodeksie jest mowa o niedostosowaniu prędkości zarówno w górę jak i w dół i stwarzanie tym zagrożenia. Niestety przy tych bzdurnych 50 km/h to 40 km/h nie jest zbyt wolno.

a moze ktos wie jakie numery ma ten nowy samochod policji? ;)

Ja dużo dziennie robie kilometrów po Łomży i też żadko widze żeby policja łamała przepisy choc napewno im sie to zdaża, czasami napewno depną bo jada na jakies wezwanie i nie wlączą sygnałów. a nie włączaja zeby blizej podjechac zdazenia, zeby nikt nie uciekl gdy z daleka uslyszy sygnaly

spokojnie spokojnie znając ich umiejętności to i tak go skasują hehehe ;D

;)

Z tego co sie tez orientuje od znajemomego. to podobno nikt z policji nie jest zadowolony z tego samochodu poniewaz jest obkamerowany i w srodku i nie mozna dac nikomu zadnej taryfy ulgowej, pouczenia, tylko zawsze bedzie ostry mandat

I bardzo dobrze

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

i dobrze że wszyscy będą płacić równo czemu jakaś cycata blondi albo znajomy znajomego za uśmiech ma dostać tylko pouczenie a inni mają płacić

przynajmniej policjanci beda mieli spokoj nikt nie ebdzie trul glowy zeby oposcić mandat;)))

oj jak się chce to można wszystko zrobić heh

siedziałem w tym oplu, bardzo dobrze rozkładają się siedzenia, w sam raz na drzemkę :)

nie mozna tam drzemać bo też sie nagrywa hehe

Wydaje mi sie że policjant w pewnych przypadkach może pouczyć kierowcę i nawet może być to nagrane a nie odrazu mandat, inna sprawe jest że za takowe "pouczenie" nie weźmie już "prezentu"

pouczyc np za przekroczenie predkosci o 50km/H? dla innych celow szkoda tego sprzetu:) nie bedzie przeciez ganial kierowcoc jadących 70 na 50tce;)

Ostatnio slyszalem na CB ze te autko krazy na odcinku lomza zambrow ;)

Te autko krąży wszędzie. W niedzielę dojechało za Szczuczyn.

... praktycznie było pod Rajgrodem :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org