Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
nowe radary dla policji |
Odnoszę się do tego artykułu: http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=16041 Zastanawiam się, po co ten radar z tyłu? Ja często jadę bezczelnie na ogonie policji, nie dlatego, że jestem piratem, ale żeby pokazać mu, że widzę, jak łamie przepisy o ruchu drogowym. Czasami przynosi skutek i policjant zwalnia. Przeważnie nie. Teraz będą mogli mnie ukarać mandatem, gdy będę zbierał dowody na wykroczenie. Jak wszystkich mają obowiązywać przepisy o ruchu drogowym to wszystkich. Policyjny wóz to taki sam jak każdy inny, dopóki nie włączy koguta. Kto zajmie się piratami w niebieskich mundurach ???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: nowe radary dla policji |
"Ja często jadę bezczelnie na ogonie policji, nie dlatego, że jestem piratem, ale żeby pokazać mu, że widzę, jak łamie przepisy o ruchu drogowym. Czasami przynosi skutek i policjant zwalnia." Ty się w sagan walnij testerze Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
I tak masz szczęście, że ci wcześniej nic nie przyrypali
|
|
"Ty się w sagan walnij testerze" Policjant się odezwał??? Masz rację. Powinienem od razu spisywać numery, miejsce i godzinę i do komendy słać. Ale i tak to nie pomoże. Możesz wyjaśnić, skąd taki ostry atak na mnie, za moją wypowiedź? Czy może masz lepszy pomysł? Czy może tylko ubliżać potrafisz ?
|
|
żaden policjant ale jak widzę taką wypowiedź to wydaje mi się że jesteś kierowca golfa 3 i wszystko jasne Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
hahahaha spisuj numer jak bedziesz jechal najlepiej węglem ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Nie rozumiem was. Policja na drogach zachowuje się jak władcy szos, nie przejmując się takimi "pierdułami" jak ograniczenie prędkości, a nam każe za to słono płacić. I jeszcze te pouczenia. Hipokryzja na całego. Co wolno wojewodzie, to nie tobie s..... .
|
|
nie slyszalem, aby radary pomagaly na debilizm, ale probowac warto. ściemka wszystkim
|
|
Wydaje mi się, że nie zawsze można włączyć koguta, bo chyba są jakieś konkretne przepisy normujące poruszanie się pojazdów uprzywilejowanych w ruchu. Myślę, że policjant jadąc na wezwanie czasem musi "wdepnąć", zanim jakiś pijany mąż zatłucze żonę a np. nie może włączyć świateł i sygnałów. Zresztą wszyscy chcemy, żeby policja była szybko na miejscu - a przynajmniej ja wolę mieć pewność, że będą szybciej na miejscu zanim mnie ktoś pobije i zabierze portfel. Chyba lepiej, że przekroczą prędkość niż ktoś ma ucierpieć przez ich opieszałość.
|
|
czuubek - a możesz jaśniej? "nie slyszalem, aby radary pomagaly na debilizm, ale probowac warto"
|
|
kiedyś jak takie manewry bedziesz sobie ćwiczył jakiś glina wciśnie hebel i dobiero będziesz miał ciepło i wogóle dziwne masz podejście, może zacznij ich wyprzedzać i blokować wtedy napewno zwolnią
|
|
cz napisał(a): > Policyjny opel to prawdziwa „bestia” szos. Ma grubo ponad 200 koni >mechanicznych i jak twierdzą policjanci jest w stanie dogonić każdego pirata No chłopaki szaleją :-D teraz 200KM , ale czy są w stanie dogonic każdego pirata :>?? hehe pozdro
|
|
Wszyscy równo przejechali się po Tobie Pawel_W, ale sam na to zasłużyłeś swą wypowiedzią - Cytat: "Ja często jadę bezczelnie na ogonie policji, nie dlatego, że jestem piratem, ale żeby pokazać mu, że widzę, jak łamie przepisy o ruchu drogowym." Pewnie też kamerę wozisz i filmujesz? he, he. Takie masz hobby, znaczy się? Musisz dobrze znać te przepisy o których piszesz i pewnie żal Ci dupę ścicska, że nie zostałeś policjantem w drogówce? Bardzo rzadko widzę, by jakis radiowóz łamał przepisy, choć zdarzyć się oczywiście może każdemu. na ogół jeżdżą przepisowo, czasem aż za bardzo. Dziś jechałem po Wojska Polskiego za suką z prędkością 35 - 40 km/h, a za mną kilkanaście samochodów, bo zakaz wyprzedzania. Moim zdaniem prawdziwym utrapieniem naszych ulic są niedzielni kierowcy, nie potrafiący jeździć po rondach i "elki". Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
policja zawsze i wszędzie ale nigdy tam gdzie trzeba
|
|
"Musisz dobrze znać te przepisy o których piszesz i pewnie żal Ci dupę ścicska, że nie zostałeś policjantem w drogówce?" żal mi dupę ściska na hipokryzję. "Dziś jechałem po Wojska Polskiego za suką z prędkością 35 - 40 km/h, a za mną kilkanaście samochodów, bo zakaz wyprzedzania." bo to był patrol. Swoją drogą w kodeksie też są przepisy na coś takiego. Nazywa się to utrudnianiem ruchu, czy jakoś tak. W kodeksie jest mowa o niedostosowaniu prędkości zarówno w górę jak i w dół i stwarzanie tym zagrożenia. Niestety przy tych bzdurnych 50 km/h to 40 km/h nie jest zbyt wolno.
|
|
a moze ktos wie jakie numery ma ten nowy samochod policji? ;)
|
|
Ja dużo dziennie robie kilometrów po Łomży i też żadko widze żeby policja łamała przepisy choc napewno im sie to zdaża, czasami napewno depną bo jada na jakies wezwanie i nie wlączą sygnałów. a nie włączaja zeby blizej podjechac zdazenia, zeby nikt nie uciekl gdy z daleka uslyszy sygnaly
|
|
spokojnie spokojnie znając ich umiejętności to i tak go skasują hehehe ;D ;)
|
|
Z tego co sie tez orientuje od znajemomego. to podobno nikt z policji nie jest zadowolony z tego samochodu poniewaz jest obkamerowany i w srodku i nie mozna dac nikomu zadnej taryfy ulgowej, pouczenia, tylko zawsze bedzie ostry mandat
|
|
I bardzo dobrze -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
i dobrze że wszyscy będą płacić równo czemu jakaś cycata blondi albo znajomy znajomego za uśmiech ma dostać tylko pouczenie a inni mają płacić
|
|
przynajmniej policjanci beda mieli spokoj nikt nie ebdzie trul glowy zeby oposcić mandat;)))
|
|
oj jak się chce to można wszystko zrobić heh siedziałem w tym oplu, bardzo dobrze rozkładają się siedzenia, w sam raz na drzemkę :)
|
|
nie mozna tam drzemać bo też sie nagrywa hehe
|
|
Wydaje mi sie że policjant w pewnych przypadkach może pouczyć kierowcę i nawet może być to nagrane a nie odrazu mandat, inna sprawe jest że za takowe "pouczenie" nie weźmie już "prezentu"
|
|
pouczyc np za przekroczenie predkosci o 50km/H? dla innych celow szkoda tego sprzetu:) nie bedzie przeciez ganial kierowcoc jadących 70 na 50tce;)
|
|
Ostatnio slyszalem na CB ze te autko krazy na odcinku lomza zambrow ;)
|
|
Te autko krąży wszędzie. W niedzielę dojechało za Szczuczyn.
|
|
... praktycznie było pod Rajgrodem :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |