czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
kasowanie w wyszukiwarce

chcę wykasować w wyszukiwarce intern.stronę www........ bo nie chce żeby reszta domowników widziała to.na pasku .jak to zrobić?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: kasowanie w wyszukiwarce

Też się kiedyś z tym motałam. Zauważyłam, że po jakimś czasie samo znika jak się tego adresu nie używa;)

ctrl + h

Jeśli dobrze zrozumiałem to wchodzisz w "historia" tam powinno być "pokaż historie w panelu bocznym" lub " pokaz kompletna historie" (to jest zalezne od przegladarki) pozniej szukasz adresu tej strony i klikajac "delete" ususwasz to. I po sprawie.

narzędzia -> opcje internetowe-> wyczyść historię

Jezeli uzywasz FireFoxa: Najrzędzia-->wyczyść dane prywatne-->naciskasz historie przegladanych stron--> ok (albo prościej: naciskasz ctrl>
i to wszystko+shift+del i wybierasz i ok.)

Tak jak napisano wyżej można robić to ręcznie lub ustawić kasowanie z automatu. Instalujesz dodatek do IE7 nazywa się podobnie IE7Pro, i w nim ustawisz czyszczenie pamięci po zamknięciu przeglądarki. Ma on dużo opcji, np. blokowanie reklam, masz internet bez reklam. :)

W Firefox też można w opcjach ustawić po zamknięciu kasowanie historii.
No i bardzo popularna sprawa, warto zainstalować program typu CCleaner, który czyści wiele śmieci na komputerze. Można robić to ręcznie, ale i ustawić czyszczenie automatyczne. Znajomej zainstalowałem, to pierwsze uruchomienie usunęło ponad 700MB ciasteczek i innych śmieci.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org