Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kasowanie w wyszukiwarce |
chcę wykasować w wyszukiwarce intern.stronę www........ bo nie chce żeby reszta domowników widziała to.na pasku .jak to zrobić?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kasowanie w wyszukiwarce |
Też się kiedyś z tym motałam. Zauważyłam, że po jakimś czasie samo znika jak się tego adresu nie używa;)
|
|
ctrl + h
|
|
Jeśli dobrze zrozumiałem to wchodzisz w "historia" tam powinno być "pokaż historie w panelu bocznym" lub " pokaz kompletna historie" (to jest zalezne od przegladarki) pozniej szukasz adresu tej strony i klikajac "delete" ususwasz to. I po sprawie.
|
|
narzędzia -> opcje internetowe-> wyczyść historię
|
|
Jezeli uzywasz FireFoxa: Najrzędzia-->wyczyść dane prywatne-->naciskasz historie przegladanych stron--> ok (albo prościej: naciskasz ctrl> i to wszystko+shift+del i wybierasz i ok.)
|
|
Tak jak napisano wyżej można robić to ręcznie lub ustawić kasowanie z automatu. Instalujesz dodatek do IE7 nazywa się podobnie IE7Pro, i w nim ustawisz czyszczenie pamięci po zamknięciu przeglądarki. Ma on dużo opcji, np. blokowanie reklam, masz internet bez reklam. :) W Firefox też można w opcjach ustawić po zamknięciu kasowanie historii. No i bardzo popularna sprawa, warto zainstalować program typu CCleaner, który czyści wiele śmieci na komputerze. Można robić to ręcznie, ale i ustawić czyszczenie automatyczne. Znajomej zainstalowałem, to pierwsze uruchomienie usunęło ponad 700MB ciasteczek i innych śmieci.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |