piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Metropol

Dzisiaj w Metropolu wybuchł pożar jak myślicie celowo żeby nie remontować zburzyć i mieć w dupie bąź co bąź ładny budynek(oczywiscie ladny to by byl po renowacji) czy poprostu przypadek a moze jakies dzieci. U nas to sie zawsze cos dzieje nic nigdy nie oga dobrze zabezpieczyc no brak słów nie waidomo co tym sądzić

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Metropol

"drewniane rusztowania złożone na parterze budynku"

Dziwnie to wygląda. Nie chce mi się za bardzo wierzyć w przypadkowość tego pożaru...

Na 100% Celowe podpalenie. Tak jak to twierdzi GrubyŁKS. Ktoś najwidoczniej jest przeciw remontowi tego budynku i wolał by aby został zburzony.

Jak ktos moze być przeciw remontowi jak tam nic sie ni remontuje i z tego co wiem to niema być remont tylko odrestaurowanie (pod okiem konserwatora) wiec sie nie dziewie ze chcą to puścić z dymem i zbudować tam cos nowego. Takie prace pod bacznym okiem konsertatora to naprawde wiekla kasa. Kazdy element ma być wykonany w takiej technice i z takich materiałó jak w czasach swietmości budynku.

remont zabytku jest 2razy bardziej kosztowny niż postawienie nowego budynku,dlatego to mogło byc podpalenie.gdyby chcieli go wyremontować to juz by to zrobili.pozdrawiam

stary32

Przejeżdżałem tamtędy w piątek rano i rzeczywiście coś tam się dzieje.Na chodniku stoją rusztowania i na dachu też byli jacyś robotnicy.

No to zajebiście wczoraj się pali dzisiaj się zawala co będzie następne??

"...W tym roku wreszcie doczekał się ekip remontowych..." Widać, jak go remontowały te "ekipy" . No, ale przecież w Łomży mamy tyle zabytków, że jeden mniej nie robi różnicy - niech się wali:(

Celowe podpalenie :) i można domyśleć się kto i poco. Niech się zawali raz a porządnie a nie robi sensacje i straszy ludzi ten budynek .

no własnie dzis sie zawlila jedna ze scian.Ciekawe czy to przypadek

niech się wali

lepiej zainwetować w coś innego, np. bulwary (których przez co najmniej 20 lat sie nie doczekamy)

Ale jak ma sie walic to niech jawnie poweidza rozpi*rdalamy w piz*u i nie ma stawiamy Biedronke:D czy w tym kraju władza zawsz będzie miała jakies tajemnice i nic nie bedzie jawnie. Brak już słów na to wszystko. Jak to mówią dzieci "ŻAL":D

oficjalnie to nie mogą powiedzieć "rozwalamy, bo odrestaurowanie albo remont będzie za drogi, łatwiej będzie dla nas sprzedać tą ruinę na kolejny sklep" a właściciel chyba się nie bardzo boi czegokolwiek czy kogokolwiek, skoro nakładane były na niego kary, a on je tylko płacił i dalej miał w nosie robienie czegoś z budynkiem. a miastu przydałby się porządny hotel wzorowny wizualnie na dawnym Metropolu. miasto zyskałoby piękny i użyteczny zabytek.

Dobrze powiedziane julka. Teraz to wcale się nie zdziwię jak za kilka dni wybuchnie tam np. bomba...

No zdziwić to i ja się nie zdziwię.......

Dla mnie to mogą ten budynek wysadzić,bo i tak tam nic nie będzie tak czy siak.Przynjamniej w ciągu kilkunastu lat:D

Sam się wysadź najlepiej. To jest zabytek - część historii tego pięknego miasta.

Właśnie mniejsz strata będzie bo i tak nikt nie zauważy że sie sam wysadziłes:D. Metropol ma już troche latek i kryje w sobie dużo tajemnic i historii naszego miasta. Jeśli zachować jego kształty i odnowić go (tak jak np. Ratusz) można tam zrobić coś do użytku publicznego, jakiś porządny bar, restauracje cokolwiek. Bo rozj**ć to każdy potrafi....

Szkoda patrzeć jak marnieje , wydaje mi się,że jego godziny są już policzone.Ktoś sobie to świetnie skalkulował..........

Stek bzdur i wypowiedzi bez sensu, no i super opinie, najlepiej byście chcieli wszystko zniszczyć. A może to ja się mylę, może tak być powinno? Więc cóż : łomżyńska starówka też nie jest w najlepszej formie, więc może też ją zniszczyć? Przez Łomżę organizowane są rajdy i zloty starych aut. Więc dlaczego nie manifestujecie i wpuszczacie je do miasta? A jeśli macie starszych rodziców czy sąsiadów którzy sobie już nie radzą w życiu to co ! Autonazja?

Nie ma co super podejście.

a kto teraz zwraca uwagie na zabytki ??

haha :) na pewno 'uwagie' nie zwrocisz Ty i Tobie podobni :)
byles kiedys w teatrze? i nie chodzi mi tu o wycieczke z klasa, w szkole sredniej?! :)

Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi

Coraz głupsza ta młodzież. Zburzyć, zniszczyć. A potem najlepiej sklep "z modnymi ciuchami" tam wybudować...

kierfur

hauzer wyobraź sobie, że byłem i to nie tylko w Łomży (wszystkie wizyty były niestety na wycieczkach szkolnych, w tym w szkole średniej, gdzie teraz jestem)

tylko co ma teatr do zabytków (tylko nowoczesny teatr, a nie sztuki z rodoodu z średniowiecza itp.), który ogląda się dużo inaczej.

miasto nie ma pieniędzy np. na laptopy dla radnych, to z kąd mają wziąść na zabytki ? zastanówcie się troche .

Z wielkiej UNJY EŁROPEJSKEJ!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org