Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Metropol |
Dzisiaj w Metropolu wybuchł pożar jak myślicie celowo żeby nie remontować zburzyć i mieć w dupie bąź co bąź ładny budynek(oczywiscie ladny to by byl po renowacji) czy poprostu przypadek a moze jakies dzieci. U nas to sie zawsze cos dzieje nic nigdy nie oga dobrze zabezpieczyc no brak słów nie waidomo co tym sądzić "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Metropol |
"drewniane rusztowania złożone na parterze budynku" Dziwnie to wygląda. Nie chce mi się za bardzo wierzyć w przypadkowość tego pożaru...
|
|
Na 100% Celowe podpalenie. Tak jak to twierdzi GrubyŁKS. Ktoś najwidoczniej jest przeciw remontowi tego budynku i wolał by aby został zburzony.
|
|
Jak ktos moze być przeciw remontowi jak tam nic sie ni remontuje i z tego co wiem to niema być remont tylko odrestaurowanie (pod okiem konserwatora) wiec sie nie dziewie ze chcą to puścić z dymem i zbudować tam cos nowego. Takie prace pod bacznym okiem konsertatora to naprawde wiekla kasa. Kazdy element ma być wykonany w takiej technice i z takich materiałó jak w czasach swietmości budynku.
|
|
remont zabytku jest 2razy bardziej kosztowny niż postawienie nowego budynku,dlatego to mogło byc podpalenie.gdyby chcieli go wyremontować to juz by to zrobili.pozdrawiam stary32
|
|
Przejeżdżałem tamtędy w piątek rano i rzeczywiście coś tam się dzieje.Na chodniku stoją rusztowania i na dachu też byli jacyś robotnicy.
|
|
No to zajebiście wczoraj się pali dzisiaj się zawala co będzie następne??
|
|
"...W tym roku wreszcie doczekał się ekip remontowych..." Widać, jak go remontowały te "ekipy" . No, ale przecież w Łomży mamy tyle zabytków, że jeden mniej nie robi różnicy - niech się wali:(
|
|
Celowe podpalenie :) i można domyśleć się kto i poco. Niech się zawali raz a porządnie a nie robi sensacje i straszy ludzi ten budynek .
|
|
no własnie dzis sie zawlila jedna ze scian.Ciekawe czy to przypadek
|
|
niech się wali lepiej zainwetować w coś innego, np. bulwary (których przez co najmniej 20 lat sie nie doczekamy)
|
|
Ale jak ma sie walic to niech jawnie poweidza rozpi*rdalamy w piz*u i nie ma stawiamy Biedronke:D czy w tym kraju władza zawsz będzie miała jakies tajemnice i nic nie bedzie jawnie. Brak już słów na to wszystko. Jak to mówią dzieci "ŻAL":D "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
oficjalnie to nie mogą powiedzieć "rozwalamy, bo odrestaurowanie albo remont będzie za drogi, łatwiej będzie dla nas sprzedać tą ruinę na kolejny sklep" a właściciel chyba się nie bardzo boi czegokolwiek czy kogokolwiek, skoro nakładane były na niego kary, a on je tylko płacił i dalej miał w nosie robienie czegoś z budynkiem. a miastu przydałby się porządny hotel wzorowny wizualnie na dawnym Metropolu. miasto zyskałoby piękny i użyteczny zabytek.
|
|
Dobrze powiedziane julka. Teraz to wcale się nie zdziwię jak za kilka dni wybuchnie tam np. bomba...
|
|
No zdziwić to i ja się nie zdziwię....... "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
Dla mnie to mogą ten budynek wysadzić,bo i tak tam nic nie będzie tak czy siak.Przynjamniej w ciągu kilkunastu lat:D
|
|
Sam się wysadź najlepiej. To jest zabytek - część historii tego pięknego miasta.
|
|
Właśnie mniejsz strata będzie bo i tak nikt nie zauważy że sie sam wysadziłes:D. Metropol ma już troche latek i kryje w sobie dużo tajemnic i historii naszego miasta. Jeśli zachować jego kształty i odnowić go (tak jak np. Ratusz) można tam zrobić coś do użytku publicznego, jakiś porządny bar, restauracje cokolwiek. Bo rozj**ć to każdy potrafi.... "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
Szkoda patrzeć jak marnieje , wydaje mi się,że jego godziny są już policzone.Ktoś sobie to świetnie skalkulował..........
|
|
Stek bzdur i wypowiedzi bez sensu, no i super opinie, najlepiej byście chcieli wszystko zniszczyć. A może to ja się mylę, może tak być powinno? Więc cóż : łomżyńska starówka też nie jest w najlepszej formie, więc może też ją zniszczyć? Przez Łomżę organizowane są rajdy i zloty starych aut. Więc dlaczego nie manifestujecie i wpuszczacie je do miasta? A jeśli macie starszych rodziców czy sąsiadów którzy sobie już nie radzą w życiu to co ! Autonazja? Nie ma co super podejście.
|
|
a kto teraz zwraca uwagie na zabytki ??
|
|
haha :) na pewno 'uwagie' nie zwrocisz Ty i Tobie podobni :) byles kiedys w teatrze? i nie chodzi mi tu o wycieczke z klasa, w szkole sredniej?! :) Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
Coraz głupsza ta młodzież. Zburzyć, zniszczyć. A potem najlepiej sklep "z modnymi ciuchami" tam wybudować...
|
|
kierfur
|
|
hauzer wyobraź sobie, że byłem i to nie tylko w Łomży (wszystkie wizyty były niestety na wycieczkach szkolnych, w tym w szkole średniej, gdzie teraz jestem) tylko co ma teatr do zabytków (tylko nowoczesny teatr, a nie sztuki z rodoodu z średniowiecza itp.), który ogląda się dużo inaczej. miasto nie ma pieniędzy np. na laptopy dla radnych, to z kąd mają wziąść na zabytki ? zastanówcie się troche .
|
|
Z wielkiej UNJY EŁROPEJSKEJ!!!! "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |