poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
województwo łomżyńskie

Wiem ze istnieje cos takiego jak biblioteka i wyszukiwarka ale korzystalam juz ztego i zrodla sa niewyczerpujace.
Czy moze ktos wie gdzie powinnam sie udac aby zdobyc jakies ksiazki itp na temat bylego wojewodztwa lomzynskiego, pisze prace i musze zaglebic sie w ten temat. Przewodniki jakie zdobylam sa niestety niewyczerupjace stad ta prosba.
P.S przepraszam za bledy.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: województwo łomżyńskie

tow naukowe im. wagow - dluga 13 lub tpzł ul. sienkiewicza

biblioteka publiczna na długiej

Grzegorz

w bibliotece bylam i nie maja nic procz przewodnikow z tamtego okresu i dziennikow statystycznych

ja mam cos ciekawego w domu.
narazie nie mam czasu ale jak sie odezwiesz po niedzieli to moge cos znalezc. MOj ojciec byl kiedys przewodnikiem. Jaki zakres materialu cie interesuje. Tylko pamietaj ze nic konkretnego nie obiecuje
pozdro

jest ryzyko jest zabawa

Biblioteka miejska na długiej i w tym samym budynku Towarzystwo im. Wagow, jezeli jakioejs konretnej ksiazki Ci brakuje polecam Biblioteke Garnizonowa - nie jest to duza biblioteka, ale jest malo czytelnikow, wiec zwykle o wiele latwiej mozna tam znalezc szukana pozycje niz np na dlugiej

interesuje mnie jak wygladala gospodarka w okresie kiedy lomza byla wojewodztwem, musze to porownac z terazniejszoscia. W jaki sposob wplynelo to na rozwoj miasta, cos tam mam ale moj promotor stwierdzil ze za malo.

przeciez to jest proste jak but! porownaj ile zakladow pracy bylo w okresie wojewodztwa a ile jest teraz , porownaj infrastrukture w ogolnym znaczeniu. czyzbys nie odczul(la) na wlasnych plecach?

bagrmosen

miałem kiedyś parę pozycji na ten temat (m.in. książkę (chyba) pt. "Województwo Łomżyńskie"), ale nie wiem czy znajdę. A jaki kierunek studiujesz to poszukam na strychu...

ZiM ehhehe rozszyfruj :P:P
Może i proste może i nie ale to akurat mam, szczerze to nie wiem o co chodzi temu promotorowi ujelam to co wg mnie jest najwazniejsze a on mi mowi ze malo. Glupi sledz

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org