Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
województwo łomżyńskie |
Wiem ze istnieje cos takiego jak biblioteka i wyszukiwarka ale korzystalam juz ztego i zrodla sa niewyczerpujace. Czy moze ktos wie gdzie powinnam sie udac aby zdobyc jakies ksiazki itp na temat bylego wojewodztwa lomzynskiego, pisze prace i musze zaglebic sie w ten temat. Przewodniki jakie zdobylam sa niestety niewyczerupjace stad ta prosba. P.S przepraszam za bledy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: województwo łomżyńskie |
tow naukowe im. wagow - dluga 13 lub tpzł ul. sienkiewicza
|
|
biblioteka publiczna na długiej Grzegorz
|
|
w bibliotece bylam i nie maja nic procz przewodnikow z tamtego okresu i dziennikow statystycznych
|
|
ja mam cos ciekawego w domu. narazie nie mam czasu ale jak sie odezwiesz po niedzieli to moge cos znalezc. MOj ojciec byl kiedys przewodnikiem. Jaki zakres materialu cie interesuje. Tylko pamietaj ze nic konkretnego nie obiecuje pozdro jest ryzyko jest zabawa
|
|
Biblioteka miejska na długiej i w tym samym budynku Towarzystwo im. Wagow, jezeli jakioejs konretnej ksiazki Ci brakuje polecam Biblioteke Garnizonowa - nie jest to duza biblioteka, ale jest malo czytelnikow, wiec zwykle o wiele latwiej mozna tam znalezc szukana pozycje niz np na dlugiej
|
|
interesuje mnie jak wygladala gospodarka w okresie kiedy lomza byla wojewodztwem, musze to porownac z terazniejszoscia. W jaki sposob wplynelo to na rozwoj miasta, cos tam mam ale moj promotor stwierdzil ze za malo.
|
|
przeciez to jest proste jak but! porownaj ile zakladow pracy bylo w okresie wojewodztwa a ile jest teraz , porownaj infrastrukture w ogolnym znaczeniu. czyzbys nie odczul(la) na wlasnych plecach? bagrmosen
|
|
miałem kiedyś parę pozycji na ten temat (m.in. książkę (chyba) pt. "Województwo Łomżyńskie"), ale nie wiem czy znajdę. A jaki kierunek studiujesz to poszukam na strychu...
|
|
ZiM ehhehe rozszyfruj :P:P Może i proste może i nie ale to akurat mam, szczerze to nie wiem o co chodzi temu promotorowi ujelam to co wg mnie jest najwazniejsze a on mi mowi ze malo. Glupi sledz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |