poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prima Aprilis itd

Prima Aprilis Smigus dyngus. Czy wy tez zauwazyliscie ze te tradycje powoli zanikaja??

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prima Aprilis itd

pewnie ze znikaja(a przede wszystkim w lomzy), ja sie temu nie dziwie.jak to miasto emerytow i rencistow,a mlodziez juz sie nie bawi w takie poierdoly,jeszcze pare lat i zostna same dziadki pozamykani w 4 scianach sluchajacych radia maryja i wtedy to juz nie bedzie niczego jak to powiedzial kandydat na prezydenta ''bialostoku''Pan K.Krzysztof

A Ty logic86 co masz zamiar młodo odejść , dziadkiem nie będziesz.
Takie pierdoły jak prima aprilis to jest dla dzieci, powagi chłopie.

A zauważyliście że z roku na rok w dzień smigusa dyngusa jest coraz chłodniej. Oblej kogoś a do domu wróci w bryłce lodu... No też tu policja z deka gania... Kiedyś w zime wyszedłem ze szkoły i jescze przerwa się nieskonczyła i tuż przy drzwiach wejściowych szkoły zajechali panowie w niebieskich mundurach i się zapytali czy mi sie przypadkiem do domy nie śpieszy... a jak odpowiedzialem ze dopiero dzwonek był i każdy wychodzi to nie kazał pyskowac...

AVIVA AVIVA AVIVA ŁKS!

"Kiedyś w zime wyszedłem ze szkoły i jescze przerwa się nieskonczyła i tuż przy drzwiach wejściowych szkoły zajechali panowie w niebieskich mundurach i się zapytali czy mi sie przypadkiem do domy nie śpieszy... a jak odpowiedzialem ze dopiero dzwonek był i każdy wychodzi to nie kazał pyskowac..."

A co to wnosi do tematu?

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

Że policja sie za free czepia... a do tematu ze też policja ganiała każdego chocby z pistoletem...

A to był primaapriliswy żart?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

bazyl rozejrzyj sie i zobacz ze jest coraz mniej mlodych ludzi w tym pizdzidolku,raj dla starszych ludzi cisza i spokoj.

przydaloby sie troche polotu i finezji w tym smutnym.. jak ***** miescie.. :)

Moj syn urodzil sie 1 kwietnia.Dzis obchodzi swoje drugie urodziny i tradycja napewno nie zaniknie.Pozdrawiam wszstkich forumowiczow.

Spłodzony w ramach żartu :)

Apropo śmingusa. Kiedys nie mozna było przejsc pod moim blokiem bo z okien leciały torby z woda albo po prostu lało sie wiadrami. Dzis to juz nie to. Nie twierdze ze to było jakos szczegolnie w porzadku., tak z nienacka polewac ludzi ale... Ale wtedy jakos te podworka żyły. Było wiecej dzieciakow no i miały wiecej fantazji. Dzis dzieciaki siedza zabunkrzone w domach a w smingus to wyjdą owszem ale sie powozic, z kipa spalic lub ludzi zaczepiac. Osobiscie sie cieszę że moje dziecinstwo przypadło w czasach gdy komp to był rarytas a internet to już w ogole kanada była.

A mi sie ta tradycja podoba. Wolę raz w roku wkręcić kłamiac kilka osób, niż kłamać na codzień. Z psikusów na prima aprilis nie trzeba sie chyba nawet spowiadać - niezależnie od tego jak się nakłamało - warunek jeden - trzeba się przyznać przed tym, kogo się oszukało. Dla mnie bomba.

Stadion na 2008 oficjalnie w Lomży!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org