Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prima Aprilis itd |
Prima Aprilis Smigus dyngus. Czy wy tez zauwazyliscie ze te tradycje powoli zanikaja?? "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prima Aprilis itd |
pewnie ze znikaja(a przede wszystkim w lomzy), ja sie temu nie dziwie.jak to miasto emerytow i rencistow,a mlodziez juz sie nie bawi w takie poierdoly,jeszcze pare lat i zostna same dziadki pozamykani w 4 scianach sluchajacych radia maryja i wtedy to juz nie bedzie niczego jak to powiedzial kandydat na prezydenta ''bialostoku''Pan K.Krzysztof
|
|
A Ty logic86 co masz zamiar młodo odejść , dziadkiem nie będziesz. Takie pierdoły jak prima aprilis to jest dla dzieci, powagi chłopie.
|
|
A zauważyliście że z roku na rok w dzień smigusa dyngusa jest coraz chłodniej. Oblej kogoś a do domu wróci w bryłce lodu... No też tu policja z deka gania... Kiedyś w zime wyszedłem ze szkoły i jescze przerwa się nieskonczyła i tuż przy drzwiach wejściowych szkoły zajechali panowie w niebieskich mundurach i się zapytali czy mi sie przypadkiem do domy nie śpieszy... a jak odpowiedzialem ze dopiero dzwonek był i każdy wychodzi to nie kazał pyskowac... AVIVA AVIVA AVIVA ŁKS!
|
|
"Kiedyś w zime wyszedłem ze szkoły i jescze przerwa się nieskonczyła i tuż przy drzwiach wejściowych szkoły zajechali panowie w niebieskich mundurach i się zapytali czy mi sie przypadkiem do domy nie śpieszy... a jak odpowiedzialem ze dopiero dzwonek był i każdy wychodzi to nie kazał pyskowac..." A co to wnosi do tematu? "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
Że policja sie za free czepia... a do tematu ze też policja ganiała każdego chocby z pistoletem...
|
|
A to był primaapriliswy żart? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
bazyl rozejrzyj sie i zobacz ze jest coraz mniej mlodych ludzi w tym pizdzidolku,raj dla starszych ludzi cisza i spokoj.
|
|
przydaloby sie troche polotu i finezji w tym smutnym.. jak ***** miescie.. :)
|
|
Moj syn urodzil sie 1 kwietnia.Dzis obchodzi swoje drugie urodziny i tradycja napewno nie zaniknie.Pozdrawiam wszstkich forumowiczow.
|
|
Spłodzony w ramach żartu :) Apropo śmingusa. Kiedys nie mozna było przejsc pod moim blokiem bo z okien leciały torby z woda albo po prostu lało sie wiadrami. Dzis to juz nie to. Nie twierdze ze to było jakos szczegolnie w porzadku., tak z nienacka polewac ludzi ale... Ale wtedy jakos te podworka żyły. Było wiecej dzieciakow no i miały wiecej fantazji. Dzis dzieciaki siedza zabunkrzone w domach a w smingus to wyjdą owszem ale sie powozic, z kipa spalic lub ludzi zaczepiac. Osobiscie sie cieszę że moje dziecinstwo przypadło w czasach gdy komp to był rarytas a internet to już w ogole kanada była.
|
|
A mi sie ta tradycja podoba. Wolę raz w roku wkręcić kłamiac kilka osób, niż kłamać na codzień. Z psikusów na prima aprilis nie trzeba sie chyba nawet spowiadać - niezależnie od tego jak się nakłamało - warunek jeden - trzeba się przyznać przed tym, kogo się oszukało. Dla mnie bomba.
|
|
Stadion na 2008 oficjalnie w Lomży!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |