środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
kleszcze

Witam
Ten temat dotyczy tylko właścicieli psów tak że proszę bez głupich komentarzy
jeżeli ktoś ma psa to niech już zadba o obroże przeciw kleszczową lub jakiś inny preparat mój pies właśnie bardzo cierpi ponieważ jeszcze mu nie kupiłam takiej obroży i ugryzł kleszcz mam nadzieję że z tego wyjdzie.

Chcieliśmy jak najlepiej, a wyszło tak jak zawsze.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: kleszcze

mojego psa żadne leszcze nie ruszą
jest zły do szpiku kości

moj pies tez mial kleszcze raptem 1,5tyg temu juz myslelismy ze po nim na nic nie reagowal poszlam z nim do weterynarza na mazowiecka dal mu jakis zastrzyk pomalu ale juz wrocil do siebie mam tez obroze ale z tego co wiem mojej kolezanki pies tez mial obroze a zlapal kleszcza wiec nie wiem czy do konca pomaga

o tej porze w taką pogode kleszcze ?

Łomża leży na Mazowszu !

Tak kleszcze już grasują . Obroza jak najbardziej pomaga , trzeba liczyć sę z tym że obroża nie zmusi kleszcza do tego by zlazł z pasa. Z mojego doświadczenia wynika że kleszcze zdychają i trzeba samemu usuwać kleszcza z siersci psa.

Kochani,warunki idealne dla kleszczy byly nawet w zimie(plusowe temperatury).Ja swoje psy zakraplam przez caly rok, jednemu klade dodatkowo obroze w okresie najwiekszego rozprzestrzeniania sie tych okropnych pajeczakow.Dlatego nie dziwcie sie, ze JUZ sa.Ponadto kleszcze maja wielu zywicieli-glownie naszych podopiecznych, wiec grasuja tez w miastach.
nicola napisala, ze mimo ochrony, jej kolezanki pies zachorowal.Trzeba sobie zdac sprawe, ze tylko DOBRE preparaty chronia skutecznie, a dobieramy je do naszego zwierzecia, bo na jedne psiaki dzialaja kropelki, a na inne tylko silna obroza.Poza tym trzeba je stosowac zgodnie z zaleceniem i instrukcja.Ja stosuje fiprex i obroze preventic.Problemow nie mamy.

Mój pies też już miał dwa kleszcze w tym roku... Trzeba pamiętać, że kleszcze nie tylko psów się czepiają. Siostrze też już jeden w tym roku sie wbił :/ Pewnie w tym sezonie będzie prawdziwa plaga, bo mrozu malutko było. Strach będzie do ogródka przy bloku wyjść.

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Szkoda, ze dla ludzi nie ma trwalych preparatow:)tylko te smierdzace spray'e nam pozostaja, hehe!

Te miejskie pieski to widać nie zahartowane przeciwko kleszczom.
U rodziny na wsi psy mają dziesiątki kleszczy w sezonie i jakoś żaden im bnie zaszkodził.
Może to miejskie kleszcze są groźniejsze.

Maja to nie jest tak, ludzie którzy mają psy w mieście po prostu o nie dbają a na wsi jak pies zachoruje to albo wyzdrowieje lub zdechnie.

Pozdrawiam

Chcieliśmy jak najlepiej, a wyszło tak jak zawsze.

male wielonozne gnoje... jak urzad skarbowy, wyssa wszystkie plyny.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org