Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kleszcze |
Witam Ten temat dotyczy tylko właścicieli psów tak że proszę bez głupich komentarzy jeżeli ktoś ma psa to niech już zadba o obroże przeciw kleszczową lub jakiś inny preparat mój pies właśnie bardzo cierpi ponieważ jeszcze mu nie kupiłam takiej obroży i ugryzł kleszcz mam nadzieję że z tego wyjdzie. Chcieliśmy jak najlepiej, a wyszło tak jak zawsze.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kleszcze |
mojego psa żadne leszcze nie ruszą jest zły do szpiku kości
|
|
moj pies tez mial kleszcze raptem 1,5tyg temu juz myslelismy ze po nim na nic nie reagowal poszlam z nim do weterynarza na mazowiecka dal mu jakis zastrzyk pomalu ale juz wrocil do siebie mam tez obroze ale z tego co wiem mojej kolezanki pies tez mial obroze a zlapal kleszcza wiec nie wiem czy do konca pomaga
|
|
o tej porze w taką pogode kleszcze ? Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Tak kleszcze już grasują . Obroza jak najbardziej pomaga , trzeba liczyć sę z tym że obroża nie zmusi kleszcza do tego by zlazł z pasa. Z mojego doświadczenia wynika że kleszcze zdychają i trzeba samemu usuwać kleszcza z siersci psa.
|
|
Kochani,warunki idealne dla kleszczy byly nawet w zimie(plusowe temperatury).Ja swoje psy zakraplam przez caly rok, jednemu klade dodatkowo obroze w okresie najwiekszego rozprzestrzeniania sie tych okropnych pajeczakow.Dlatego nie dziwcie sie, ze JUZ sa.Ponadto kleszcze maja wielu zywicieli-glownie naszych podopiecznych, wiec grasuja tez w miastach. nicola napisala, ze mimo ochrony, jej kolezanki pies zachorowal.Trzeba sobie zdac sprawe, ze tylko DOBRE preparaty chronia skutecznie, a dobieramy je do naszego zwierzecia, bo na jedne psiaki dzialaja kropelki, a na inne tylko silna obroza.Poza tym trzeba je stosowac zgodnie z zaleceniem i instrukcja.Ja stosuje fiprex i obroze preventic.Problemow nie mamy.
|
|
Mój pies też już miał dwa kleszcze w tym roku... Trzeba pamiętać, że kleszcze nie tylko psów się czepiają. Siostrze też już jeden w tym roku sie wbił :/ Pewnie w tym sezonie będzie prawdziwa plaga, bo mrozu malutko było. Strach będzie do ogródka przy bloku wyjść. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Szkoda, ze dla ludzi nie ma trwalych preparatow:)tylko te smierdzace spray'e nam pozostaja, hehe!
|
|
Te miejskie pieski to widać nie zahartowane przeciwko kleszczom. U rodziny na wsi psy mają dziesiątki kleszczy w sezonie i jakoś żaden im bnie zaszkodził. Może to miejskie kleszcze są groźniejsze.
|
|
Maja to nie jest tak, ludzie którzy mają psy w mieście po prostu o nie dbają a na wsi jak pies zachoruje to albo wyzdrowieje lub zdechnie. Pozdrawiam Chcieliśmy jak najlepiej, a wyszło tak jak zawsze.
|
|
male wielonozne gnoje... jak urzad skarbowy, wyssa wszystkie plyny.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |