Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
minuta ciszy |
Dzisiaj punktualnie o 12 "zawyły" syreny na cześc ofiar tragicznego wypadku samolotu wojskowego. Punktualnie o tej godzinie powinniśmy wszyscy uczcić tą chwilę. Niestety w tym czasie zabawa na naszym lodowisku szła na całego - grała głosna muzyka, a ludzie bawili sie w najlepsze. Czyżby organizatorzy lodowiska zapomnieli o tym fakcie, a może nasze władze nie przekazały istotnych wskazówek?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: minuta ciszy |
Niby dlaczego "powinniśmy"?
|
|
awiczard masz racje ale to zależy tylko o samego siebie :D
|
|
Bez przesady. Co kilanaście minut na drogach ktoś ginie, nieraz kilkanaście osób i jakoś tego nikt uczcić nie chce. Ja tam mam żałobę narodową jak na naszego prezydenta patrzę, bo to co on wyczynia to sie dosłownie w głowie nie mieści. Ciekawe czy żony tych wojskowych dostaną odszkodowania??? Bo tylko to prezydent potrafi robić - ogłaszać żałoby, obiecywać odszkodowania i zeżreć za nasze pieniądze tyle kanapek, że biedne dzieci w Afryce by chyba dostały zawału od takiej ilości. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
współczuje rodzinie Lotników to rzecz jasna... Kaczynski juz słynie z robienia załób a co bedzie jak ktos z jego rodziny umrze....ohoho szkoda mowic ! Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Jak to co, będzie żałoba na całej Ziemii, będzie godzina policyjna, wyłączą telewizję, radio, internet i Rydzyki będą chodzić po domach... Armagedon będzie... Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
zal Lotnikow,bo to naprawde tragedia dla ich rodzin,ale srodki masowego przekazu stanowczo przesadzaja... szukaja taniej sensacji...zeby tylko zarobic kase,podniesc ogladalnosc...?ciagle trąbienie o tym zmarlym nie wroci zycia a ich rodzinom nie ukoi bolu jaki odczuwaja po stracie mezow i ojcow...wrecz przeciwnie... taka zaloba narodowa to tez MOIM ZDANIEM lekkie przegiecie... zalobe nosi sie w sercu i nikt nie musi tego obwieszczac wszem i wobec,zeby tylko poza granicami naszego kraju pokazac,jacy to jestesmy solidarni i wspolczujacy... Naprawde nie chce myslec,co bedzie jak kaczyniakom umrze ktos bliski(czego im nie zycze ,sobie tym bardziej)... taka zaloba nie bedzie trwala trzech dni a do konca kadencji naszego ,,kochanego,, prezydenta...
|
|
Przesadzacie, ty byli wysocy rangą urzędnicy państwowi, więc im żałoba Narodowa jak najbardziej się należy. Poświęcili swoje życie rodzinne i sosłownie swoje życie służbie tego kraju.
|
|
tak się robi na całym świecie nie tylko w Polsce
|
|
Ludzie, żałoba narodowa nie polega na tym że się wszystko odwołuje. Przynajmniej w moim mniemaniu. Żałoba narodowa powinna polegać na takiej samej zasadzie jak było w momencie, gdy umarł jeden z największych skur... na tej ziemi - Stalin. Wiem że porównanie jest bardzo, ale to bardzo naganne ale chodzi mi o zasadę. Po prostu na jedną minutę cały kraj stanął. Po prostu: Samochody halt, ludzie halt i nastała całkowita cisza. I to jest hołd i szacunek oddany osobom które odeszły. Powinny zamilknąć radia itd a ludzie po prostu oddać hołd zmarłym. IMO Czy ktoś uważa, że w związku z żałobą narodową w różnych melinach lumpy przestały balować? Bo mnie się wydaje że nie. POZDR
|
|
a tak a propo,lokale w Łomzy byly otwarte,bo nawet nie wiem...? karaoke w rzymiance napewno bylo,bo tam predzej pieklo zamarznie niz odwolaja impreze :P a jak w innych? nie jestem przeciwna zalobie ale takiemu naglasnianiu tego jak najbardziej... ,,Żałoba narodowa powinna polegać na takiej samej zasadzie jak było w momencie, gdy umarł (...) Stalin. Wiem że porównanie jest bardzo, ale to bardzo naganne ale chodzi mi o zasadę. Po prostu na jedną minutę cały kraj stanął. Po prostu: Samochody halt, ludzie halt i nastała całkowita cisza. I to jest hołd i szacunek oddany osobom które odeszły. Powinny zamilknąć radia itd a ludzie po prostu oddać hołd zmarłym.,, porownanie moze nienajlepsze,ale w zupelnosci podpisuje sie pod tym,co powiedziales... o ile oczywiscie moge? :)
|
|
Tomek, Jeżeli chcesz się porównywać do lumpów, to Twoja sprawa. Ja wolałbym równać do góry
|
|
zobaczcie to, cała prawda: http://szopka.z.zaloby.patrz.pl/
|
|
Po pierwsze primo (jak mawiał Franek Kimono) Archi: Melinę potraktowałem dosłownie, a nie jako lokal z koncesją. ;) haaaah5 napisał(a): "karaoke w rzymiance napewno bylo,bo tam predzej pieklo zamarznie niz odwolaja impreze :P" złośliwe, ale dobre ;) POZDR
|
|
nie mialo byc zlosliwe,stwierdzilam tylko fakt i nie tylko ja uzywam tego zwrotu mowiac o przeslawnej rzymaneczce... :P
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |