Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kocur -ktory weterynarz wykastruje?! |
szczerze mowiac nie cierpie kotow , taka lachudra sie przyplatala -zal wygnac! ale po jego wizytach czyje koci fetor chociaz co niektorzy nazywaja to aromatem :))) .Licze ,że ktos podpowie ktory lekarz w Lomzy dokona kastracji? bagrmosen
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kocur -ktory weterynarz wykastruje?! |
sama sie wysterylizuj
|
|
rumińscy ja musiałam wykastrowa psa i to zrobili
|
|
Oj -pokochasz Ty tego łachudrę .!!!..Naszego Maksa kastrowała p. Rumińska i nadal jest pod jej opieką ..a kot to większy cwaniak od psa -jeżeli Ciebie wybrał tzn wiedział dlaczego ..pozdrawiam
|
|
brak mi słów
|
|
czemu ona na męża mówi kocur, łachudra...
|
|
krystynko dzieki. JANIE -SERCE ty nie jestes moim mezem ale łachudra jak sam piszesz :))))))))) bagrmosen
|
|
Chcesz z niego kotkę zrobić? A jakby Tobie wycieli macice, to fajnie by było? :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
żal.... ...Po drugie szacunek lojalność po pierwsze...
|
|
No tak ;) cóż u mnie jest cały pluton kotów na odstrzał na początku jakoś nie przejmowałem się a teraz ;| smród na klatce a co mówić już w piwnicy i wszędzie odchody i żarcie ;| co jest lepsze MP5 czy K2 ?
|
|
Koty po kastracji bardzo tyją, żrą za 3 normalne koty, więc się zastanów zanim go wykastrujesz, potem ... przyszyć będzie trudniej. A jeśli w domu czujesz jego "aromat" to może on leje ci po kątach :) Mój upodobał sobie reklamówki, czasem znajduję w nich "niespodzianki" ale tylko wtedy kiedy zapomnę go wypuścić.
|
|
Podobno Jan Serce miał taki zabieg i jego trzeba zapytać jaki lekarz to robił.
|
|
Halino ! Nasz kot był wykastrowany 2 lata temu i nie jest prawdą , ze kastraty żrą 3 razy więcej , jest bardzo zwinny i " przystojny " , zjada małe porcje 2 razy dziennie i jest bardzo czysciutki --ma swoje upodobania -np -tylko zwirek z " Puszka " i Whiskas ..Wejdz na strone www. Whiskas --tam są porady weterynarzy , nie słuchaj laików
|
|
Jedź na Wojska Polskiego tam naprawdę jest dobry weterynarz. I też jestem pewna że pokochasz kota, jak tobie ucieknie to będziesz na parapecie siedział i wyglądał przez okno :))
|
|
Z tego co sie orientuje kastrowanie czy podwiazaywanie jajnikow u ziwierzat jest od wejscia Polski do UE zabronione i oficjalnie zaden lekrza tego nie zrobi ale nioficjalnie ... ogolnie jestem za jakies 10 lat temu wlasnego kota tez wykastrowalismy wiadomo kot to nie pies chodzi wlasnymi sciezkami i byc moze dzieki temu jest kilka - kilkanascie bezpanskich kotkow mniej.I faktycznie nasz kot wcale nie przytyl i wcale nie je wiecej ale za to jest bardziej leniwy woli siedziec w domu i doslownie jest "wywalany" na dwor (wyjdzie oknem wroci drzwiami po 10 sek. i dowrotnie :) ) Pozdrawiam
|
|
A to ciekawe co piszesz Kita... Tyle, że nieprawdziwe. Są kraje w UE, gdzie "kastrowanie czy podwiazaywanie jajnikow" jest obowiązkowe (poza hodowlami). Pozdrawiam.
|
|
slyszalam rozne opinie i dzis jestem umowiona z weterynarzem, zastanawiam sie tylko czy dalej bedzie tak smierdzial jak wroci z "rajzy". Adamus w Sztokhomie mialam okazje widziec psy ,mozesz na nos im nadepnac ,nie raz pytalam sie dlaczego oni takie osowiale, czy dostaja cos w karmie?Ale jest i tak ,ze znajomi gdy ucieknie im pies to szukaja wszyscy -drania zna cala dzielnica :)))) W Szwecji podoba mi sie to ,ze nie wolno zwierzakom obcinac ogona ,czy przycinac uszu. Z koleji Anglia to kociarnia :))) tam chudego kota nie widzę ale doskonale daja sobie rade w spacerach po plotach ,zaczelam podkarmiac polskim zarciem -towarzystwo mam od rana ,niech Bog broni zostawic na podworku worek ze smieciami-na bank jest sprzatanie.Dziekuje za odpowiedzi. bagrmosen
|
|
Adamus nie wiem jak jest dokladnie wiec napisalam sie ze z tego co sie orientuje bo tak powiedzial mi wterynarz u ktorego bylam z psem mlodym na szcepienich i pytalam sie o to bo chcialam psa wykastrowac tym bardziej ze jest on na wsi i wiadomo jak to jest ze pies czasemn wyjdzie poza ogrodzenie i nie chcialabym zeby rozsiewal swoje nasienie dalej a wiadomo co sie pozniej dzieje z niechcianymi zwierzetami.On naszczescie trawil w moje rece i uniknal smierci :( smutne ale prawdziwe. Tak wiec owy wterynarz powiedzial ze nie wolno od wejscia do UE i on tego absolutnie nie zrobi. Nie wolno ingerowac w nature zwierzat nie mozna kopiowac obcinac sterylizowac kastrowac. Cos wspominal ze moze wydac rozporzadzenie chyba gmina czy jakis organ zarzadzjacy o sterylizacji i kastracji bezpanskich zwierzat aby nie pomnazac ich populacji.Ale to tez jednym uchem wpadlo drugim po czesci wypadlo :) Gdzies cos dzwoni tylko w ktorym ale pewnie w wolnej chwili poszperam w necie za informacjami.
|
|
Słuchajcie, a może ona chciała go obrzezać, a nie wykastrować, tylko jej sie pomyliło...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |