poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
I co wkoncu z ta Unia ??

Yo to znowu ja , drugi problem mam, mialo byc od 1 maja super wielkie podwyzki , koniec swiata , i co ??????? nic wielkiego sie nie dzieje w sumie , jest chyba tak jak bylo dawniej , a moze sie myle ??? jak uwazacie ??

:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: I co wkoncu z ta Unia ??

a nie tankowałeś ostatnio
chlebek ci zdrożał i nie wiesz.cena ta sama -waga nie
o materiałach budowlanych nie wspomne
a to nie wszystko
pozdro

Borys, nie martw sie tak, poczekaj az wszystko sie rozkreci - wtedy za litr benzynki pewnie z 5 zl bedziesz placil.

jak sie nie myle, to cena benzyny akura niewiele ma wspolnego z UE, a raczej z sytuacja na swiecie...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Coś podrożeje, coś potanieje z czasem, dla naszych każda okazja jest dobra do podnoszenia cen - nabywca to wyreguluje. Mnie bardziej martwi poziom zarobków, a nie cen.

Zbych

,,Zatrudnienie i wysokie płace w Uni znajdziemy" - widzimy to np. w zawsze ,,życzliwym" nam Lądynie. Ci co pojechali tygodniami z nadzieją w cytowane obietnice na dworcu autobusowym koczują nie mając piniędzy na powrót. Cukier nie wiele podrożał bo z 1.65 zł na 3.65zł. to przecież grosze - nie? Artykuły dziecięce tylko skromne 20%, materiały budowlane 15% itd. itd. to według was maleńki pryszcz. ,,Unia dla nas jedynym ratunkiem" (jak widać chyba tylko przed przeładowniem naszych portweli). Czy o taki ratunek nam chodziło?

...o jakim miescie mowisz? nie znam Lądynu hmmm to gdzies w Europie czy w Azji?

°°°°°°°°°°
... evaa ...

>nie znam Lądynu hmmm to gdzies w Europie czy w Azji?<

na Madagaskarze.

co placzecie chlopcy? Luksusowe vódki potanieja, koniaki itd, np Johny Walker...

tylko kogo na niego stać?

Polska dla Polaków!Europa dla Białych!

evaa - ropa na swiatowych rynkach juz tanieje a w Polsce???? Tu nie potanieje najwyzej o 1-2 gr cena dojdzie w krotce do 5 zl. Zasada jest taka : na swiecie drozeje to i w Polsce drozej jest, na swiecie tanieje w Polsce bez zmian.

...i tu drogi Realisto zaczyna sie problem. Analogicznie sytuacje mozna przyrownac do sytuacji w Lomzy. grunt to zmowa cenowa...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

apropo UE...tak dzialaja nasi politycy a nie UE...
"Pora to wreszcie powiedzieć głośno: to nie światowa drożyzna spowodowała, że ceny na naszych stacjach paliw oszalały. Zrobili to polscy politycy windując akcyzę ponad ludzką wytrzymałość!(...) W cenie litra bezołowiowej 95 podatki przekraczają już 2,20 zł, a koszt samego paliwa to tylko 1,4-1,5 zł. Zaś akcyza na benzynę w Polsce jest już o około 25-30 gr na litrze wyższa od minimum obowiązującego we wszystkich krajach Unii. Mimo to - jak dowiedzieliśmy się wczoraj w resorcie finansów - minister Andrzej Raczko nadal nie zamierza porządnie obniżyć nam tej akcyzy - przynajmniej o 20-25 gr na litrze." /superepress
...i jak tu mozna miec dobre samopoczucie majac tego swiadomosc?

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Tak, tyle że z tejże akcyzy utrzymywać należy wszystkich tych, którzy otrzymują zasiłki, nie płacą za szkoły, szpitale etc. .
Zawsze byłem zdania, że w ten sposób ten kraj daleko nie zajdzie.
Zastanawiam się tylko, skąd u większości Polaków takie rozdwojenie jaźni: wysoka akcyza - źle, zasiłki i pomoc społeczna - dobrze.
O ile nie dziwię się populistom z różnego autoramentu partii politycznych, o tyle nie mogę pojąć skąd takie poglądy u większości społeczeństwa - brak edukacji na poziomie podstawówki?
Pozdrowienia.

widzisz, panstwo szuka teraz wszelakich sposobw, aby wyciagnac pieniadz od nas podatnikow, szpitale tez juz niedlugo wg nowej ustawy beda platne...takze wizyty u lekarzy...niedlugo wprowadza pewnie podatek, moze nawet akcyze za przywiezione w innego kraju powietrze, a powiedz mi ile wg Ciebie idzie z tej akcyzy paliwowej na drogi...bo ja mysle ze niewiele...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Wszystko, co idzie na drogi idzie m.in. z akcyzy. Budowę dróg finansuje budżet. Chodzi mi tylko o to, aby ludzie mieli świadomość, że im więcej socjalu, tym większe będą podatki. Ja nie boję sie mówić, aby zabrać darmozjadom i patologicznym rodzinom datki z moich podatków. Jednak większość z nas, w towarzystwie, nie wypowie poglądu tego typu. Ale co gorsza, większość z nas nie kojarzy wysokich podatków z wysokim socjalem - stąd takie wyniki populistów i stąd tak gładko przechodzi 'wyborcza kiełbaska'. Większość jest ciemna i nic się na to nie poradzi przez ok. 30 lat (moim zdaniem).
Pozdrowienia - przeca nie każdy się ze mną zgadzać musi :)

przynajmniej na dowod osobisty mozna jechac do niemiec, francji ... na zakupy

ciekawi mnie czemu większość tych osób co teraz negatywnie się wypowiada w stosunku do UE kiedyś była bardzo zagorzzałymi zwolennikami Unii. a podwyżek ciąg dalszy nastąpiiiiiiiii....
CENY UNIJNE!!!! ZAROBKI AFRYKAŃSKIE!!!!!!

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

Pontifex - dlatego ze woloszanski wisniewski kwasniewska z TV i z bilbordow robili ludziom wode z mozgu. Ludzie wierza we wszystko a nie stac ich zeby zorientowac sie w problemie. Teraz woloszanski nie zachwala unii wiec ludzie zaczynaja dostrzegac zle strony UE.

ja wiem co Wołoszański robił i przez to chłopa można powiedzieć "znienawidziłem", bo był kiedyś dla mnie gościem z charakterem. a o Kwaśniewskiej to szkoda gadać ;-$

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

A CO MA BYC JA MAM SPOKOJNE SUMIENIE:)GLOSOWALEM PRZECIW NIEJ I MAM DO SIEBIE PELEN SZACUNEK!A CI CO NIE MIELI PIENIEZY MAJA ICH JESZCZE MNIEJ:pO IRONIO...

bigi2004

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org