czwartek, 24 kwietnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
I co wkoncu z ta Unia ??

Yo to znowu ja , drugi problem mam, mialo byc od 1 maja super wielkie podwyzki , koniec swiata , i co ??????? nic wielkiego sie nie dzieje w sumie , jest chyba tak jak bylo dawniej , a moze sie myle ??? jak uwazacie ??

:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: I co wkoncu z ta Unia ??

a nie tankowałeś ostatnio
chlebek ci zdrożał i nie wiesz.cena ta sama -waga nie
o materiałach budowlanych nie wspomne
a to nie wszystko
pozdro

Borys, nie martw sie tak, poczekaj az wszystko sie rozkreci - wtedy za litr benzynki pewnie z 5 zl bedziesz placil.

jak sie nie myle, to cena benzyny akura niewiele ma wspolnego z UE, a raczej z sytuacja na swiecie...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Coś podrożeje, coś potanieje z czasem, dla naszych każda okazja jest dobra do podnoszenia cen - nabywca to wyreguluje. Mnie bardziej martwi poziom zarobków, a nie cen.

Zbych

,,Zatrudnienie i wysokie płace w Uni znajdziemy" - widzimy to np. w zawsze ,,życzliwym" nam Lądynie. Ci co pojechali tygodniami z nadzieją w cytowane obietnice na dworcu autobusowym koczują nie mając piniędzy na powrót. Cukier nie wiele podrożał bo z 1.65 zł na 3.65zł. to przecież grosze - nie? Artykuły dziecięce tylko skromne 20%, materiały budowlane 15% itd. itd. to według was maleńki pryszcz. ,,Unia dla nas jedynym ratunkiem" (jak widać chyba tylko przed przeładowniem naszych portweli). Czy o taki ratunek nam chodziło?

...o jakim miescie mowisz? nie znam Lądynu hmmm to gdzies w Europie czy w Azji?

°°°°°°°°°°
... evaa ...

>nie znam Lądynu hmmm to gdzies w Europie czy w Azji?<

na Madagaskarze.

co placzecie chlopcy? Luksusowe vódki potanieja, koniaki itd, np Johny Walker...

tylko kogo na niego stać?

Polska dla Polaków!Europa dla Białych!

evaa - ropa na swiatowych rynkach juz tanieje a w Polsce???? Tu nie potanieje najwyzej o 1-2 gr cena dojdzie w krotce do 5 zl. Zasada jest taka : na swiecie drozeje to i w Polsce drozej jest, na swiecie tanieje w Polsce bez zmian.

...i tu drogi Realisto zaczyna sie problem. Analogicznie sytuacje mozna przyrownac do sytuacji w Lomzy. grunt to zmowa cenowa...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

apropo UE...tak dzialaja nasi politycy a nie UE...
"Pora to wreszcie powiedzieć głośno: to nie światowa drożyzna spowodowała, że ceny na naszych stacjach paliw oszalały. Zrobili to polscy politycy windując akcyzę ponad ludzką wytrzymałość!(...) W cenie litra bezołowiowej 95 podatki przekraczają już 2,20 zł, a koszt samego paliwa to tylko 1,4-1,5 zł. Zaś akcyza na benzynę w Polsce jest już o około 25-30 gr na litrze wyższa od minimum obowiązującego we wszystkich krajach Unii. Mimo to - jak dowiedzieliśmy się wczoraj w resorcie finansów - minister Andrzej Raczko nadal nie zamierza porządnie obniżyć nam tej akcyzy - przynajmniej o 20-25 gr na litrze." /superepress
...i jak tu mozna miec dobre samopoczucie majac tego swiadomosc?

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Tak, tyle że z tejże akcyzy utrzymywać należy wszystkich tych, którzy otrzymują zasiłki, nie płacą za szkoły, szpitale etc. .
Zawsze byłem zdania, że w ten sposób ten kraj daleko nie zajdzie.
Zastanawiam się tylko, skąd u większości Polaków takie rozdwojenie jaźni: wysoka akcyza - źle, zasiłki i pomoc społeczna - dobrze.
O ile nie dziwię się populistom z różnego autoramentu partii politycznych, o tyle nie mogę pojąć skąd takie poglądy u większości społeczeństwa - brak edukacji na poziomie podstawówki?
Pozdrowienia.

widzisz, panstwo szuka teraz wszelakich sposobw, aby wyciagnac pieniadz od nas podatnikow, szpitale tez juz niedlugo wg nowej ustawy beda platne...takze wizyty u lekarzy...niedlugo wprowadza pewnie podatek, moze nawet akcyze za przywiezione w innego kraju powietrze, a powiedz mi ile wg Ciebie idzie z tej akcyzy paliwowej na drogi...bo ja mysle ze niewiele...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Wszystko, co idzie na drogi idzie m.in. z akcyzy. Budowę dróg finansuje budżet. Chodzi mi tylko o to, aby ludzie mieli świadomość, że im więcej socjalu, tym większe będą podatki. Ja nie boję sie mówić, aby zabrać darmozjadom i patologicznym rodzinom datki z moich podatków. Jednak większość z nas, w towarzystwie, nie wypowie poglądu tego typu. Ale co gorsza, większość z nas nie kojarzy wysokich podatków z wysokim socjalem - stąd takie wyniki populistów i stąd tak gładko przechodzi 'wyborcza kiełbaska'. Większość jest ciemna i nic się na to nie poradzi przez ok. 30 lat (moim zdaniem).
Pozdrowienia - przeca nie każdy się ze mną zgadzać musi :)

przynajmniej na dowod osobisty mozna jechac do niemiec, francji ... na zakupy

ciekawi mnie czemu większość tych osób co teraz negatywnie się wypowiada w stosunku do UE kiedyś była bardzo zagorzzałymi zwolennikami Unii. a podwyżek ciąg dalszy nastąpiiiiiiiii....
CENY UNIJNE!!!! ZAROBKI AFRYKAŃSKIE!!!!!!

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

Pontifex - dlatego ze woloszanski wisniewski kwasniewska z TV i z bilbordow robili ludziom wode z mozgu. Ludzie wierza we wszystko a nie stac ich zeby zorientowac sie w problemie. Teraz woloszanski nie zachwala unii wiec ludzie zaczynaja dostrzegac zle strony UE.

ja wiem co Wołoszański robił i przez to chłopa można powiedzieć "znienawidziłem", bo był kiedyś dla mnie gościem z charakterem. a o Kwaśniewskiej to szkoda gadać ;-$

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

A CO MA BYC JA MAM SPOKOJNE SUMIENIE:)GLOSOWALEM PRZECIW NIEJ I MAM DO SIEBIE PELEN SZACUNEK!A CI CO NIE MIELI PIENIEZY MAJA ICH JESZCZE MNIEJ:pO IRONIO...

bigi2004

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Wywóz gruzu, styropianu, starych gabarytów. Kucie posadzek, tynku, sprzątania piwnic, przycinanie drzewek ozdobnych, owocowych, sadzenie krzewów, wycinka, malowanie ogrodzeń, altan. Przeprowadzki.
tel. 500590581
usługi
Naprawa ekspresów do kawy, RTV, małe AGD, hulajnogi elektryczne. Baterie do elektronarzędzi, elektronarzędzia. Szybko sprawnie i niedrogo. Dzwoń.
tel. 509133168
nieruchomości
Szukasz idealnego, cichego siedliska blisko Łomży? Dom i budynki gospodarcze na 51 arach w Kownatach to strzał w 10: Dzwoń i szybko zamieszkaj, cena 420 000 zł.
tel. 509094086
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org