Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Piątnica |
Może by przyłączyć Piątnice do Łomży i zrobić ją jako dzielnice naszego miasta?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Piątnica |
Chyba byly juz takie rozkminy ale piatnica sie nie zgodzi bo dla nich to mniej korzysci a wiecej strat. To jest chyba najbogatsza gmina a tak to cala kasaby byladla lomzy io gowna by w piatnicy bylo. Chociaz dobrze by bylo "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
I Miasto Łomża i mieszkańcy by sie cieszyli ale napewno nie Piątnicy. Zreszta to nie jest takie proste.
|
|
Hmmm ale opcja
|
|
Jak już kolega powiedział, Piątnica jest bogatą gminą i im nie na rękę łączyć się z nami. Więcej mieli by opłat i same straty. Bez szans.
|
|
Piątnica ma wyższe podatki i wcale nie jest bodata. Gdzie tam bogadztwo widać? Gdyby Piątnica była sama bez Pęz, Marianowów, Drozdowa, Kalinowa, Kisielnicy, Elżbiecina itp, to mogłaby być bogata. ALe nie jest.
|
|
Wiesz kolego Polak to nie bedzie szczesliwy nawet jak bedzie jadl w zlotej misce zlota lyzka. Chodzi mi o to ze piatnica jest bogata gmina w porownaniu do innych. Ty pewnie jestes mieszkancem piatnicy.Jestesmy raczej narodem pesymistycznym dlatego widzimy tylko zle strony a dobrych nic. Mimo wszystko uwazam ze piatnica jest bogata gmina "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
Ja jestem za przyłączeniem do Łomży miasta Ostrołęki, później nasza ekspansja pójdzie dalej i żeby wielu z nas nie czuło się już nigdy więcej wsiochami przyłączymy Warszawę, to na pewno zaspokoi nasze ambicje:)))
|
|
jan serce...ty sobie przyłacz mózg do głowy,oj bo narazie to masz tylko przyłączony kał do czaszki ...
|
|
HAHahHAHHAAHAHAHAH jak zwykle zamulil;] A kto czuje sie wsiochem?? bo ja nie fakt ze u nas czasem trudno cos zdobyc gdzies zjesc ale wszystko odbywa sie stopniowo no i nasz region nie jest za bogaty i wszystko kase zabiera nie powiem jakie"miasto". "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
A ja jestem z Piątnicy i wcale nie chciałabym żeby została ona przyłączona do Łomży... i wcale nie myslę tu o jakichkolwiek startach czy zyskach ekonomicznych... Jest dobrze tak jak jest...
|
|
"ty sobie przyłacz mózg do głowy" :):):) A co, chcecie pokosić się o mleczarnię? :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Co wy gadacie? Jak moglaby byc kasa dla Piatnicy ? Przeciez piatnicy jako miejscowosci juz by nie bylo, bylaby czescia Lomzy. Tu raczej chodzi o stolki. Niby w jaki sposob zycie mieszkancow moglo sie zmienic na gorsze? Czy gmina rozdaje im zarobione pieniadze? -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
mieszkancy placa o wiele mniejsze podatki lub mozna z dobrymi znajomosciami umorzyc! takze Prezes zapomnij o przylaczeniu Piatnicy do Lomzy. bagrmosen
|
|
raczej Łomżę może przyłaczyć do Piątnicy. Bo ta ostatnia tzn Piątnica bije Łomże pod względem poziomu bezrobocia, rozwoju przemysłu, szkołami na poziomie 21 wieku, wspaniałą bazą sprtowa hala najwieksza w powiecie i najnowoczesniejszą . Dobry gospodarz dobre zarządzanie to sukces Piątnicy . I co kto tu kogo ma przyłycząć ŁOMZYŃSKIE BUFONY? Nasza
|
|
Nasza, a na zakupy to pewnie do Marianowa jezdzisz :D
|
|
oczywiście bo tam jest zielony market i są świeże warzywa i owoce a także kartofle i buraki prosto z pola. Nasza
|
|
a powiem wam jescze jedno te bulwary nad Narwia to Piątnica będzie miała szybciej niż Łomża która juz 15 lat planuje ich powstanie i nic. Nasza
|
|
nasza, już ci tyle razy pisałem, WYPROWADZ SIE! po co masz się tu tak męczyć:)))
|
|
Jasiu a skąd ty wiesz ,że ja mieszkam w łomży? Nasza
|
|
z tego co słyszałam to były takie plany lecz Piątnica nie chce połączyć się z naszym miastem... ...Po drugie szacunek lojalność po pierwsze...
|
|
No , piękną plażę przez 2 lata jej budowy odwaliliście. Pływając od mostu do mostu mam często okazję podziwiać postępy w jej budowie. A tak to kasę macie z podatków Mleczarni , inaczej bieda by piszczała jak w innych gminach.
|
|
nasza, słuchaj kolego:) tym bardziej jeśli nie mieszkasz to morda w kubeł i o Łomży ani słowa, bo jeszcze się tu ktoś tym przejmie... autochton schyl się do miecza naszemu:) pasujecie do siebie...
|
|
Łoooomża, Łomża, Łomża, piękna okolica, piękna okolica, żeby nie Piątnica byłaby stolica ! Żeby nie Piątnica, byłaby stolica ! ;)
|
|
A kto będzie Piątniczan o zdanie pytał? 3 tysiące ludzi mają nikły głosik w stosunku do 65 tysięcy.
|
|
Ja się zgadzam z Naszą. Piątnica bije Łomżę pod wieloma względami.
|
|
Jakimi? Chyba pod względem produkcji serka wiejskiego na głowę mieszkańca. Bo niczym więcej. Nawe forty nazywają się łomżyńskie pobudowane w ramach Twierdzy Łomża. No może w Piątnicy proboszcza fajnego mają, bo nic więcej.
|
|
"Gdyby nie Piątnica.. Łomża by byla stolicą?" Czlowieku wes Łomżę porownaj do obecnej stolicy i nie pisz glupot !
|
|
sam nie wiem... ty to jesteś jakiś matoł, przecież każde dziecko w Polsce wie że Łomża jest większa od stolycy...
|
|
Wiesz co ty za to bijesz cały świat pod względem głupoty. PS. Bredzisz jakby Cię fura z gnojem przejechała.
|
|
a ty większy matoł bo to komentujesz:)))
|
|
Z tobą nie będę dyskutował idioto bo mnie sprowadzisz do swego poziomu i pokonasz mnie doświadczeniem.
|
|
ale ty oryginalny...
|
|
Panie Janie ? Czyzby pana bili w domu ?
|