Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
jeans |
to trochę dziwny temat na forum, ale ktoś mi musi pomóc kupiłam ostatnio bardzo fajne spodnie, naprawdę mi sie podobają, a jak leża:DD ale problem polega na tym ze strasznie, ale to strasznie farbują, ręce (jak dotykam spodni) mam niebieskie nie wspominając już o nogach, które wyglądają jak nogi niebieskiego kosmity:PP co ja mam z tymi spodniami zrobić?? jest jakiś sposób?? Mała
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: jeans |
wyprac
|
|
to mi pomogłeś..:P myślisz ze tego nie robiłam.. to nie skutkuje.. dlatego właśnie pisze na forum, by mi ktoś coś bardziej wyszukanego znalazł Mała
|
|
nie dawno mialam ten sam problem:) kupilam czarne rurki tez ekstra.. ale tak samo rece brudne... nawet bluzke od nich mialam brudna! ja slyszalam ze nalezy wyprac w wodzie z domieszka octu. nie probowalam ale pewnie sprobuje i jest fajnie
|
|
Też słyszałem o occie. Już nie pamiętam, czy chodziło o wstępne namaczanie w wodzie z octem, a potem chyba pranie. Są jakieś środki go utrwalania koloru, ale w Łomży pewnie nieosiągalne.
|
|
Przygotuj roztwór składający się z 10 litrów zalewy octowej z ogórków korniszonów (koniecznie z ubiegłego sezonu), 10 litrów wody kranówki, 1 kg. soli kuchennej, 1 kg żwiru. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, gacie namaczaj przez 4 godziny, następnie włóż do pralki, roztwór wlej do miejsca na proszek, do gaci włóż 4 kamienie (dosyć duże), wirowanie ustaw na maksa. Idź na spacer, po powrocie będziesz miała piękne super modne gacie :)
|
|
ja próbowałam wody z octem... rzeczywiście pomogło. Najpierw nalezy spodnie wymoczyc w takiej mieszance (nie pamiętam proporcji :(( a nastepnie wyprać w automacie. Ewentualnie do ciepłej wody wsypac soli i wlać octu i też wymoczyć. Tylko uważaj na temperaturę wody bo jak przesadziś z jej ciepłem, to moga się skurczyć :P
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |