czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
jeans

to trochę dziwny temat na forum, ale ktoś mi musi pomóc

kupiłam ostatnio bardzo fajne spodnie, naprawdę mi sie podobają, a jak leża:DD ale problem polega na tym ze strasznie, ale to strasznie farbują, ręce (jak dotykam spodni) mam niebieskie nie wspominając już o nogach, które wyglądają jak nogi niebieskiego kosmity:PP co ja mam z tymi spodniami zrobić?? jest jakiś sposób??

Mała

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: jeans

wyprac

to mi pomogłeś..:P myślisz ze tego nie robiłam.. to nie skutkuje.. dlatego właśnie pisze na forum, by mi ktoś coś bardziej wyszukanego znalazł

Mała

nie dawno mialam ten sam problem:) kupilam czarne rurki tez ekstra.. ale tak samo rece brudne... nawet bluzke od nich mialam brudna! ja slyszalam ze nalezy wyprac w wodzie z domieszka octu. nie probowalam ale pewnie sprobuje

i jest fajnie

Też słyszałem o occie. Już nie pamiętam, czy chodziło o wstępne namaczanie w wodzie z octem, a potem chyba pranie.
Są jakieś środki go utrwalania koloru, ale w Łomży pewnie nieosiągalne.

Przygotuj roztwór składający się z 10 litrów zalewy octowej z ogórków korniszonów (koniecznie z ubiegłego sezonu), 10 litrów wody kranówki, 1 kg. soli kuchennej, 1 kg żwiru.

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, gacie namaczaj przez 4 godziny, następnie włóż do pralki, roztwór wlej do miejsca na proszek, do gaci włóż 4 kamienie (dosyć duże), wirowanie ustaw na maksa. Idź na spacer, po powrocie będziesz miała piękne super modne gacie :)

ja próbowałam wody z octem... rzeczywiście pomogło. Najpierw nalezy spodnie wymoczyc w takiej mieszance (nie pamiętam proporcji :(( a nastepnie wyprać w automacie. Ewentualnie do ciepłej wody wsypac soli i wlać octu i też wymoczyć. Tylko uważaj na temperaturę wody bo jak przesadziś z jej ciepłem, to moga się skurczyć :P

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org