czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nie wstyd??

Jak czytam te artykuly przepelnione bledami to az mi wstyd, ludzie z innych miast tez to czytaja, co oni sobie mysla o naszych "redaktorach"?? hahaha, zaraz pewnie bedzie ze ja tez nie grzesze :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nie wstyd??

a dokladniej?

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

a dokładniej chodzi o to, że w naszym mieście jest chyba największy odsetek dysortografów na metr kwadratowy :D

---------------------------------------------------------------------------------------------------

poczytaj artykuly na 4lomza, w kazdym sa bledy, to tak jakbys kupil sobie Wspolczesna z bledami :/

na forum żadko się wypowiadają redaktorzy to masz na myśli

formułowiczów ? ? ?

waldek27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

Waldek- RZadko ;))

Ja jak Ja. zgadzam się z Tobą. Błędów jest masa :/

i co z tego ? rze so bółenty hehhehe polonisciu korwa sie znalesli

;)

no najłatwiej tak powiedzieć jak XX... wstyd...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

XX - nie każdy będzie polonistą owszem. ja jestem ekonomistą a będę jeszcze informatykiem ;)

ciekawe z czego ta "ułomność" wynika? z braku szarych komórek czy z braku zainteresowania ze strony rodziców w okresie wczesnoszkolnym...

Ja jak Ja: we współczesnej jest mnóstwo błędów:) ...i masz rację to jest wstyd:) bo przecież są tzw. korektorzy tekstu, może warto byłoby odżałować parę złotych i zatrudnić kogoś kto wie jak pisać po Polsku.:)

Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego...
L. Tołstoj

wystarczy umieć posługiwać się Wordem :D

SaneOne: Word stylistyki i interpunkcji i poprawności gramatycznej nie poprawi, nie wspomnę o błędach rzeczowych.

L. Tołstoj

to wystarczy drugi raz (czasem więcej) przeczytać to co się napisało. Można też dać komuś innemu do przeczytania. Taka osoba zazwyczaj jest bardziej obiektywna pod kątem stylistyki i łatwiej wyłapać wynikłe błędy.
Jeszcze kilka lat i będą w tekście używać "gwarowych przecinków" jak k*a:)

Widzicie, kiedys rodzice poswiecali czas dzieciom, pomagajac im w nauce... Dzis -wydaje mi sie- nie maja czasu.

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

loosac: wychodzę z założenia, że człowiek zorganizowany ma czas na wszystko:)

L. Tołstoj

kiernek: więc właśnie taką osobę zwaną korektorem należałoby się zatrudnić w gazecie:) albo w druga stronę - może samozwańczy redaktorzy powinni zająć się czymś innym:)

L. Tołstoj

tatiana: każdy kto myśli że ma czas na wszystko to tak naprawdę nie ma wcale czasu

do kieremek: a nie prawda. zauwazylam ze im wiecej ma sie zajec tym sensowniej sie zarzadza czasem, majac go w nadmiarze ciagle sie cos odkalda, przeklada i zawala terminy;)

L. Tołstoj

tatiana: na dzieci trzeba mieć czas 24h a nie jakieś tam inne (czyt: praca) zajęcia. Ty siedzisz w pracy a Twoje dziecko w tym czasie tłucze szyby w kioskach

kiernek: a moze sprobowac porozmawiac i zaufac. mysle ze dzieci, ktore maja w domu szczerosc i troske potrafia lepiej sobie czas zorganizowac anizeli tluc szyby.

ps. moje dziecko jest za male na tluczenie szyb w kiosku;)

L. Tołstoj

nie twierdzę że Twoje. ale jakbyś miała ukrytą kamerkę zobaczyła co robią teraz dzieci to niejednokrotnie włos zajeżyłby Ci się na głowie

kiernek: ale chyba troszeczke zboczylismy z tematu;)

L. Tołstoj

tatiana: omawiamy przyczynę polskiego analfabetyzmu więc jednak jesteśmy w temacie ;)

oto przykład jak pisze się artykuły na 4lomza. Fragment ze strony głównej:

kominak :) :)

to jakas ksywa podpalacza?

kiernek: heheh też się ubawiłam czytając to a przecież wcale nie miało być śmiesznie;)

L. Tołstoj

był ktoś kto jakiś czas temu miał w swym profilu napisane "to forum potrzebuje admina. zatrudnijcie mnie" chyba czas żeby ktoś dodał w opisie "to forum potrzebuje psychologa, logopedę i pedagoga. zatrudnijcie mnie"

kolejna miła gafa cz:

wynika z tego że w głosowaniu udział wzięło ok 24 osoby w Łomży. Brawo za frekwencję :D

Tez mnie to zastanowilo.

A dalej napisano, ze 8700 glosow padlo na PO. To, ze niby glosy oddane na te partie zostaly uznane za niewazne?

i gdzie tu sprawiedliwosc?!

:):)

wiesz. może są głosy ważne i ważniejsze ;)
10 jest więcej wart niż te 8700 :)

kiernek: szczególnie w zagłębiu pisu;) kiernek odpuść chłopakom to na bank zwolennicy pisu i pewnie stres po przegranych wyborach przełożył się na jakość tekstu i zawartych tam informacji;)

L. Tołstoj

wiesz... ale coś w tym jest. tyle słyszę wokół siebie przeciwników PiSu, a tu nam PiSik wygrywa mając tylko 10 głosów :)

kiernek: myślę, że my będziemy lepsi aniżeli Pisowcy, wykażemy się tolerancją i wyrozumiałością i będziemy trzymać za dalsze ich dziennikarskie poczynania kciuki;) O!

L. Tołstoj

ja trzymam kciuki za 4lomza :D więc może pora zmienić redaktorów. Myślę że to dobra okazja. Skoro już mamy zmiany w rządzie to może i w 4lomza by się przydały. Czas zmienić ten portal na lepsze

"Natychmiast wezwano policję. Krzysztof Leończak nie ujawnia szczegółów prowadzonego śledztwa, ale przyznaje że mężczyzna został zazabity. "

jak zwykle autorem gafy jest cz :D

"przyznaje, że mężczyzna została zazabity";) hehehe komedia nie dość, że przyznał (bo pewnie to taka wątpliwa kwestia;)) to jeszcze go więcej niż zabili zazabili go. no!;)

L. Tołstoj

pewnie to taka gra słów. to znaczy to samo co te zdanie: zaszli go od tyłu po czym zabili

kiernek: hehe,na drzwiach sklepu wywieszka z napisem:"pani sklepowa daje od tyłu" ;)

L. Tołstoj

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org