Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nie wstyd?? |
Jak czytam te artykuly przepelnione bledami to az mi wstyd, ludzie z innych miast tez to czytaja, co oni sobie mysla o naszych "redaktorach"?? hahaha, zaraz pewnie bedzie ze ja tez nie grzesze :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nie wstyd?? |
a dokladniej? ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
a dokładniej chodzi o to, że w naszym mieście jest chyba największy odsetek dysortografów na metr kwadratowy :D ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
poczytaj artykuly na 4lomza, w kazdym sa bledy, to tak jakbys kupil sobie Wspolczesna z bledami :/
|
|
na forum żadko się wypowiadają redaktorzy to masz na myśli formułowiczów ? ? ? waldek27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
Waldek- RZadko ;))
|
|
Ja jak Ja. zgadzam się z Tobą. Błędów jest masa :/
|
|
i co z tego ? rze so bółenty hehhehe polonisciu korwa sie znalesli ;)
|
|
no najłatwiej tak powiedzieć jak XX... wstyd... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
XX - nie każdy będzie polonistą owszem. ja jestem ekonomistą a będę jeszcze informatykiem ;) ciekawe z czego ta "ułomność" wynika? z braku szarych komórek czy z braku zainteresowania ze strony rodziców w okresie wczesnoszkolnym...
|
|
Ja jak Ja: we współczesnej jest mnóstwo błędów:) ...i masz rację to jest wstyd:) bo przecież są tzw. korektorzy tekstu, może warto byłoby odżałować parę złotych i zatrudnić kogoś kto wie jak pisać po Polsku.:) Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
wystarczy umieć posługiwać się Wordem :D ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
SaneOne: Word stylistyki i interpunkcji i poprawności gramatycznej nie poprawi, nie wspomnę o błędach rzeczowych. Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
to wystarczy drugi raz (czasem więcej) przeczytać to co się napisało. Można też dać komuś innemu do przeczytania. Taka osoba zazwyczaj jest bardziej obiektywna pod kątem stylistyki i łatwiej wyłapać wynikłe błędy. Jeszcze kilka lat i będą w tekście używać "gwarowych przecinków" jak k*a:)
|
|
Widzicie, kiedys rodzice poswiecali czas dzieciom, pomagajac im w nauce... Dzis -wydaje mi sie- nie maja czasu. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
loosac: wychodzę z założenia, że człowiek zorganizowany ma czas na wszystko:) Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
kiernek: więc właśnie taką osobę zwaną korektorem należałoby się zatrudnić w gazecie:) albo w druga stronę - może samozwańczy redaktorzy powinni zająć się czymś innym:) Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
tatiana: każdy kto myśli że ma czas na wszystko to tak naprawdę nie ma wcale czasu
|
|
do kieremek: a nie prawda. zauwazylam ze im wiecej ma sie zajec tym sensowniej sie zarzadza czasem, majac go w nadmiarze ciagle sie cos odkalda, przeklada i zawala terminy;) Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
tatiana: na dzieci trzeba mieć czas 24h a nie jakieś tam inne (czyt: praca) zajęcia. Ty siedzisz w pracy a Twoje dziecko w tym czasie tłucze szyby w kioskach
|
|
kiernek: a moze sprobowac porozmawiac i zaufac. mysle ze dzieci, ktore maja w domu szczerosc i troske potrafia lepiej sobie czas zorganizowac anizeli tluc szyby. ps. moje dziecko jest za male na tluczenie szyb w kiosku;) Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
nie twierdzę że Twoje. ale jakbyś miała ukrytą kamerkę zobaczyła co robią teraz dzieci to niejednokrotnie włos zajeżyłby Ci się na głowie
|
|
kiernek: ale chyba troszeczke zboczylismy z tematu;) Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
tatiana: omawiamy przyczynę polskiego analfabetyzmu więc jednak jesteśmy w temacie ;)
|
|
oto przykład jak pisze się artykuły na 4lomza. Fragment ze strony głównej:
|
|
kominak :) :) to jakas ksywa podpalacza?
|
|
kiernek: heheh też się ubawiłam czytając to a przecież wcale nie miało być śmiesznie;) Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
był ktoś kto jakiś czas temu miał w swym profilu napisane "to forum potrzebuje admina. zatrudnijcie mnie" chyba czas żeby ktoś dodał w opisie "to forum potrzebuje psychologa, logopedę i pedagoga. zatrudnijcie mnie"
|
|
kolejna miła gafa cz: wynika z tego że w głosowaniu udział wzięło ok 24 osoby w Łomży. Brawo za frekwencję :D
|
|
Tez mnie to zastanowilo. A dalej napisano, ze 8700 glosow padlo na PO. To, ze niby glosy oddane na te partie zostaly uznane za niewazne? i gdzie tu sprawiedliwosc?! :):)
|
|
wiesz. może są głosy ważne i ważniejsze ;) 10 jest więcej wart niż te 8700 :)
|
|
kiernek: szczególnie w zagłębiu pisu;) kiernek odpuść chłopakom to na bank zwolennicy pisu i pewnie stres po przegranych wyborach przełożył się na jakość tekstu i zawartych tam informacji;) Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
wiesz... ale coś w tym jest. tyle słyszę wokół siebie przeciwników PiSu, a tu nam PiSik wygrywa mając tylko 10 głosów :)
|
|
kiernek: myślę, że my będziemy lepsi aniżeli Pisowcy, wykażemy się tolerancją i wyrozumiałością i będziemy trzymać za dalsze ich dziennikarskie poczynania kciuki;) O! Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
ja trzymam kciuki za 4lomza :D więc może pora zmienić redaktorów. Myślę że to dobra okazja. Skoro już mamy zmiany w rządzie to może i w 4lomza by się przydały. Czas zmienić ten portal na lepsze
|
|
"Natychmiast wezwano policję. Krzysztof Leończak nie ujawnia szczegółów prowadzonego śledztwa, ale przyznaje że mężczyzna został zazabity. "
|
|
jak zwykle autorem gafy jest cz :D
|
|
"przyznaje, że mężczyzna została zazabity";) hehehe komedia nie dość, że przyznał (bo pewnie to taka wątpliwa kwestia;)) to jeszcze go więcej niż zabili zazabili go. no!;) Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
pewnie to taka gra słów. to znaczy to samo co te zdanie: zaszli go od tyłu po czym zabili
|
|
kiernek: hehe,na drzwiach sklepu wywieszka z napisem:"pani sklepowa daje od tyłu" ;) Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |