Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co sądzicie o 50km/h od 1 maja ? |
No właśnie ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co sądzicie o 50km/h od 1 maja ? |
w porzadku, bedzie troszke zamieszania - stare przyzwyczajenia;)) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Ciekawe jak ustawią fotoradary ?
|
|
Przeprogramowanie fotoradaru to nie problem... Teraz jest ograniczenie do 60km/h a fotoradar ma tolerancję 10km/h. Po zmianie przepisów prawdopodobnie ustawią go na 50km/h z tolerancją do 10km/h... Pożyjemy, zobaczymy... Pozdrawiam
|
|
w koncu. Ludzie zwolnijce szkoda zycia!!!1
|
|
Ciekawe czy będą łapać.
|
|
Bardzo dobrze, bo teraz będzie bezpieczniej. Oby wszyscy przestrzegali to.
|
|
bede spoznial sie do pracy ...........
|
|
to chyba lepiej juz jezdzic rowerem
|
|
Właśnie weszło.... może czas to skomentować teraz na bierząco gdy już ten przepis obowiązuje.
|
|
Najlepiej zmniejszyć na 30 lub lepiej 20 - wtedy już będzie bardzo bezpiecznie - idioci!
|
|
Niedługo to już wogóle nie bedzie mozna jezdzić samochodami, 50km\h to bzdura jednym słowem. Ludzie Ci uchwalają takie rzeczy poniewaz nie mają co już ochwalać, więc ciągle coś zmieniają Grisza
|
|
W dodatku te ręczne radary (suszarki) - to wycofany sprzet głównie z Niemiec bo pomiar tym cudem jest mało precyzyjny (ruchy ręką itp). W Niemczech zakwestionował je sąd (odwołania). Zbych
|
|
I bardzo dobrze, w innych krajach unii jeżdża 50 km/h i nie płaczą. Jak komuś za wolno to zawsze może zrobić licencje W lub WJ. Certyfikat i licencja W i WJ upoważniają do startu w zawodach na torach zamkniętych w randze Mistrzostw Okręgu (MO) oraz Mistrzostw Polski (MP). Wtedy można się wyżyć. Boicie się tej unii, że aż strach. To jest tylko głupie 10 km/h. Nic się nikomu nie stanie jak zdejmie nogę z gazu. Poza tym jak komuś wolno to między godziną 22 a 5 rano można jeździć 60 km/h. A jak ktoś twierdzi, że będzie się spóźniał do pracy to też niezły gość, bez kitu. Ja tam jakoś się nie spóźniam a przejeżdzam całe miasto w drodze do pracy (oczywiście jeżdzę już 50 - tką). Zawsze można 2 minuty wcześniej wyjść z domu.
|
|
Dajcie spokój. Będziemy jeździć jak zawsze, czyli 60 i wzwyż.
|
|
Ja tam nic do 50km/h nie mam tylko mój silniczek nie bardzo lubi 50-tki na 4 biegu pod obciążeniem ;)
|
|
Dizo ma racje. To lobby mechanikow samochodowych wymyslilo to zarzynajaca silniki szybkosc. Szupa: jezdzo w innych krajach unii ale tam są miasta zapchane ze nie mogą jechac nawet 30/h. A z resztą tam policja nieczepia się do szybkości /ani innych zachowan/ w miescie dopoki jedzie się bez kolizji. 50km/h to jak długośc marchweki czy zakrzywienie babana- unijne zboczenie! _____________________________- ... & vice versa!
|
|
Fotoradary maja tolerancje 10, jezdzilem 70 i bylo spoko. Teraz trzeba bedzie jezdzic 60, tam gdzie jest radarek... Zreszta 50 to taka dziwna predkosc - ani na 3 ani na 4 biegu sie nie da jechac, przynajmniej dla mnie. Dobrze, ze za miastem nie stoi radar co 500 metrow... wtedy maluszek spokojnie wystarczy, ehh...
|
|
Będę zmuszony jeździć na 2 biegu, może nawet 3 uda się włożyć. Ale co tam, ważne jest bezpieczeństwo. Swoją drogą, dlaczego kiedy Polak pojedzie do Niemiec, to jeździ tą 50 i nie płacze, tylko w kraju ma problem z utrzymaniem tej prędkości ?
|
|
;) może nie zna dróg, a może aż chce się tam jeździć i dlatego jeździ jak najdłużej, wolniej(zanim wjedzie spowrotem do polski), a w Polsce szybko aby skrócić mękę.... ;))))
|
|
Co sądze....?hmmm.... chyba tylko to że wypłata będzie szła na mandaty!!!:) Lady Isztar
|
|
Jest za i przeciw - jak zwykle. Pokonując określoną odległość 50-ką jedziesz dłużej, na niższym biegu i na wysokich obrotach- spalasz więcej benzyny i bardziej trujesz środowisko i zużywasz maszynę. Jak dalej będą takie dziurawe drogi- to "bezpieczna szybkość" spadnie do 20 km/godz. Mnie się wydaje, że sedno sprawy leży w kulturze jazdy, umiejętnościach kierowców i odpowiedzialności surowo egzekwowanej. A jak wyglądają te sprawy u nas? Tak się niby władza troszczy o nasze zdrowie? To tylko kolejne pozory bo dowody leżą w służbie zdrowia, skuteczności prawa, stanie dróg itd. Zbych
|
|
PROSTE ROZWEIĄZANIE: Proponuję zlikwidować wszystkie znaki "teren zabudowany" w Łomży. Wtedy można będzie śmigać 90. A co do lolków co piszą "no i dobrze...będa wolniej jeździć". Od teraz gnojki na przejściach macie do tyłu. Jest 50, więc sobie sam oblicz kiedy można przejść. Ja nie przepuszczę!!! AHA!!! Nawet przy 50ątce zderzenie człowieka z 1 toną stali nie jest ciekawe!! WIĘC STFU BIJACZ!!
|
|
50 km/h - Przynajmniej bedzie odrobinę bezpieczniej !
|
|
Pilot Pirx- nie denerwuj sie tak, to nie Forumowicze wymyślili to ograniczenie. Ja też się z tego nie cieszę, ale jak ja znajdę się na przejściu, Ty będziesz akurat jechał, ja źle "obliczę" współrzędne, to rozjedziesz jak żabę swego sprzymierzeńca? :-)) Zbych
|
|
Co z tego ze 50km/h jak wiekszosc jezdziła i jezdzi 70/80 po miescie ;]
|
|
Do Pilot Pirx: nie gorączkuj się. I nie ubliżaj innym. Tolerancja to ważna rzecz. Każdy ma swoje zdanie, pamiętaj o tym. Po to jest forum żeby sobie pogadać o różnych sprawach, a nie zaraz się denerwować. ;) Mój kolega kiedyś potrącił człowieka. Całe szczęście, że poszkodowany był w stanie wskazującym na spożycie alkoholu, a poza tym przechodził w miejscu nieoznakowanym (czyli nie na pasach). Do tego było mokro co spowodowało wydłużenie drogi hamowania. Poza tym dobrze, że mój znajomy nie jechał sam, czyli miał świadków zdarzenia ze sobą. W przeciwnym przypadku gdyby pieszy był trzeźwy i przechodził na drugą stronę ulicy przez pasy nie byłoby wesoło. Sprawa karna, kupa kłopotów i bardzo prawdopodobny wyrok, zabranie prawa jazdy na x czasu i kupa nieprzyjemności. Obowiązujące przepisy wyraźnie regulują zachowanie się pieszych oraz kierowców na drodze. Jeśli ktoś nie pamięta to warto to sobie odświeżyć. Pieszy na pasach ma zawsze pierszeństwo. Powodzenia. www
|
|
"Pieszy na pasach ma zawsze pierszeństwo." - ha ha ha!!! W łomży? Chyba niedawno zdałeś prawko? Na początku chciałem przepuszczac pieszych to prawie siłą musialem ich przeciagać przed maska samochodu, bo mysleli że podpucha i bali sie wyjść na jezdnie. A raz jak sie zatrzymałem przed pasami to gośc z tyłu skasował mi pół kufra! Teraz zatrzymuje się tylko jak widze ze ztyłu nikt nie jedzie! _______________________________- ... & vice versa!
|
|
Tak sie sklada, że prawo jazdy mam od 1995 roku i przejechałem do tej pory około 100 tys. km. Chodziło mi o to, że jak już pieszy jest na pasach to ma pierszeństwo, a nie o zatrzymywanie przed każdym przejściem i czekanie aż pieszy się wgramoli na pasy. ;) Pozdrawiam www
|
|
50km/h pewnie trochę zwolni ruch na drogach. Nie będą ludzie jeździć 70 a 60km/h. Może nie maiłbym nic przeciwko, tylko proszę sobie wyobrazić, mam do pokonania 500km. i którędy mam jechać, gdy miejscowość co 10 km. Przecież to wymusza przekraczanie prędkości. Na zachodzie jeżdżą po autostradach i drogach szybkiego ruchu, a u nas? Palcem po mapie i nerwówka. Pozdrawiam
|
|
to co jak miejscowość co 10 km to musisz jechać szybko ? Czyś Ty zwariował ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |