Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nadżerka |
Mam pytanie. Otóż dziś ginekolog zaproponował mi nową metodę leczenia nadżerki. Lekarstwo ze Szwajcarii-2 kapsułki kwasu kosztują 122 zł, a jego użycie kosztuje dodatkowo 50 zł/wizytę, bo podobno żaden lekarz nie zrobi tego na kasę chorych. Wszystko odbywa się jakby prywatnie. Może to i prawda, bo lek jest nowy, nie ma jeszcze zniżki nawet przy zakupie na receptę, więc może i lekarze nie mają do tego dofinansowania. Dziewczyny, słyszałyście o tym? Co wiecie na ten temat?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nadżerka |
A co? chlop obiecal, ze tylko polize? ściemka wszystkim
|
|
Ej...czuubek-nie bez powodu wybrałeś sobie taką ksywę,bo teraz wiadomo,że jesteś porąbany czub wyskakując z takimi tekstami do kogoś kto potrzebuje czyjejś rady-polizać to ty możesz sobie lizaka,a tak na marginesie to daruj sobie,bo nie masz zielonego pojęcia o temacie,który może przypadkiem zobaczyłeś w TV... Człowiek jest jak szkło,dopiero go poznasz,gdy się nim skaleczysz...
|
|
oni najchętniej wszystko by robili prywatnie, a refundację maja tylko dziś nieliczne leki, zresztą najlepiej na to pytanie odpowie ordynator lub dyrektor szpitala czy aplikacja leku jest płatna, bo jeśli nawet to do kasy szpitalnej. Temid
|
|
Nie znam tego specyfiku,ale myślę że najlepszą zabieg laserowy, szybko i bezboleśnie. elmar1973
|
|
Ja polecil bym isc do innego ginekologa i porownac co powie!Mojej kolezance tez tak jedna pani ginekolog proponowala i poszla do innego i sie okazalo ze nie tzreba nic robic
|
|
Nie, robić to trzeba, bo jest już spora. Chodzi mi tylko o to, czy wszędzie trzeba płacić dodatkowo za wizytę, czy żaden lekarz faktycznie tego nie robi na kasę chorych. Ale czytałam już na różnych forach i innych stronkach, to ta forma leczenia jest najlepsza i najbezpieczniejsza. Zobaczę za jakieś 3 tygodnie. A co w ogóle myślicie o ginekologu Ścianie?
|
|
pod ścianę... ________ Malachit
|
|
Zgadzam się z Malachitem. Mówię z własnego doświadczenia i doświadczenia znajomych. Absolutnie nie polecam.
|
|
D Karlikowska nakładała na nadżerkę jakąś maść czy coś, to piecze troszkę ale jest bardzo skuteczna po dwóch razach nie widać nadżerki - znajoma tak twierdzi a miała nadżerkę ze 3 -4 lata temu. Oczywiście w ramach prywatnej płatnej wizyty lekarskiej.
|
|
Sciana ma fajny dom:) ... PIENIADZ TO WLADZA, SUKCES TO WIEDZA ...
|
|
zgadzam sie z Malachitem, jesli to sciana ci zaproponowal, to idz do innego, jesli ci tylko zalezy na twoim zdrowiu, sczerze ci to mowie na podstwie swojego doswiadczenia z tym ...(nie napisze lekarzem, bo lekarz to taki ktos, kto leczy) mieszkam w stanach, przy nadzerkach, o ile sie nie rodzilo jeszcze, zaleca sie nic-nie-robienie+regularne cytologie(co pol roku) znam lekarza w lomzy, ktory mi to samo powiedzial, jak jeszcze mieszkalam w polsce to ja bella:o)
|
|
bella: no tak, zgadzam się, ale moja nadżerka jest bardzo duża i dlatego trzeba ją zwalczyć. na dziecko zdecyduję się pewnie dopiero za rok lub dwa. A żyć z nadżerką jest trudno, ponieważ ciągle pojawiają się stany zapalne i inne niedogodności.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |