Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jaki linux na lapka |
Witam Mam zamiar zainstalowac linuksa na lapka tylko nie wiem jako dystrybucje zainstalowac zeby wsio dobrze chodzilo oto parametry lapka Amd turion 64 2.0GHZ 1gb ramu geforce Go 7300. I jakis programik zeby moc kopiowac i zapisywac zeczy pod linuksem na partycjach NTFS
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jaki linux na lapka |
po pierwsze zrobiles blad kupujac lapa z procesorem AMD - powod ? zbyt szybkie nagrzewanie sie procesora ;) orientujesz sie w *nixach ? jestes laik czy zaawansowany ? przeszukaj forum troszku albo wejdz na jakilinux.org
|
|
Ubuntu, Mandriva lub Open SuSE Tanie banery reklamowe - www.proprint-drukarnia.pl
|
|
Ubuntu lub OpenSUSE ew. Sabayon... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
mandriva suse jezeli jestes zaawansowany mozesz skompilowac sobie gentoo pod swoje parametry laptopa - wtedy bedzie smigal o wiele wiele szybciej od pozostalych nixow
|
|
duzy, glupoty piszesz. Turion jest calkiem w porzadku za swa cene. Wcale nie przegrzewa sie. Produ czerpie tez nie tak duzo. Takie problemy, to byl , ale z Athlonami.
|
|
Madriva to ****... już lepiej PCLinuxOS ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Mandriva odpowiednio skonfigurowana i nie zapieprzona niezle sie sprawdza. Kiedys uzywalem tylko Open Suse i jakims przypadkiem zainstalowalem mandrive i jest ok . Tanie banery reklamowe - www.proprint-drukarnia.pl
|
|
Aco myslicie na polsko dystrybucje Aurox
|
|
Aurox chyba nie istnieje już... przynajmniej nic się tam nie dzieje od paru lat... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
uzywalem kiedys Mandrivy (2006 i 2007 w wersjach PowerPack) i po osobistych prostych "poprawkach" sprawowała się świetnie. Później jednak zacząłem się bawić w OpenSuse i tak zostało. Na lapku od samego początku mam OpenSUSE i nie narzekam. Ma pewne wady co do szybkości ale ma tez swoje atuty
|
|
zainstaluj sobie Mac'a.
|
|
żeby zainstalować MacOSXa pecet musi być wyposażony w bardzo charakterystyczny sprzęt... poza tym to nielegalne i nie ma po co się w to bawić skoro jest Linux... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
znacie jakis programik ze w linuksie bylo mozna robic wszystko na partycjach ntfs?? np kopiowac wklejac itp
|
|
owszem... jest w każdej nowszej dystrybucji... nazywa się ntfs-3g... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
|
Nwebie dobrze napisales "jakąś" bo nie każda ma swój odpoweidnik w wersji live CD a szkoda
|
|
osobiście nie cierpię LiveCD... wolne to i nic się na tym nie da zrobić... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
SomeOne masz racje, mi tam nie przeszkadza przy giga ramu ale i tam mam zainstalowanego linuxa na stacjonarce i laptopie
|
|
również nie pzepadam za LiveCD. O ile na lapku nie mam z nimi problemów bo mam 1GB tak na stacjonarnym gdzie jest tego tylko ćwiartka to z nowszymi wersjami bywają już lekkie "lagi"
|
|
no nie wiem... ja mam 1GB RAM i nadal nie lubię... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |