Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ubuntu w Łomży |
Witam, Dziś w zostawiłem w redakcji 4lomza.pl 10 oryginalnych płyt z Ubuntu (dystrybucja Linuksa). O Ubuntu można poczytać na www.ubuntu.pl. Polecam serdecznie - żeby obejrzeć i spróbować Ubuntu - nie trzeba go instalować na dysku. Wystarczy uruchomić komputer z otrzymanej płyty. Nie stracisz w ten sposób swoich danych! Wkrótce będzie dostawa większej ilości płyt. Pamiętaj!!! To jest legalny software i możesz legalnie pożyczyć/skopiować go koleżance/koledze. PS. Niektóre płyty mają w środku naklejki Ubuntu :) R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ubuntu w Łomży |
ja na tym pracuję, ale ciężko się przestawić z windowsa:(
|
|
napisze tak ja bylem zwolennikiem windy ale jak odpalilem ubuntu to opadla mi kopara -same pozytywy a jako ciekawostka mial sterowniki w sobie do tak egzotycznego urzadzenia jak klucz sagema do wi-fi od tpsa- szok:) bawie sie teraz tym systemem i mocno zaczynam sie zastanawiac po co mi winda!!! pozdrawiam
|
|
winda do gier linux do pracy hehe :)
|
|
Żeby chociaż połowa tych "graczy" grała w oryginalne gry ;) i posiadała oryginalnego Windowsa. R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
to już zależy od konkretnych ludzi, jak ktoś jest uczciwy kupi sobie oryginał
|
|
ja mam orginal XP :P:P:P
|
|
raver jesteś cienki jak polsilver, jeżeli mozna mówić o orgyinalnośi w twoim wykonaniu to jako prawdziwka
|
|
ciezko sie przestawić z Windy, ale to kwestia miesiąca, dwóch miesięcy... potem już człowiek nie chce wracać :) ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
mnie też brakowało z początku pewnych programów które miałem na windowsie. Teraz jest odwrotnie. Brakuje mi tego w Windowsie co mam na Linuksie + inne "gratisy"
|
|
ehhh ja tez moge podrzuc plytki z ubuntu do redakcji :)) i nie tylko z ubuntu mam jeszcze przecież kubuntu, edubuntu i xubuntu :))
|
|
właśnie jestem po odpaleniu Live CD Ubuntu (ściągnąłem)... lekkie zniechęcenie bo nie wykryło mi myszki (!) i karty dźwiękowej.... nie znam się ale oczekiwałem po tym systemie, że jak uruchomię to będę mógł korzystać a tu lipa....
|
|
|
Troche dziwny ten topik. W koncu Ubuntu w Łomży na pewno jest juz jakis czas bo sporo osob ma neta, i dziwne ze oryginalne plyty zostawiles skoro kazdy moze sobie sciagnac wypalic i ma oryginal.
|
|
Ale te płyty pozostawione w 4lomza są z napisem "Certificated by Raver". Ja polecam jeszcze doinstalować Beryla i mamy świetne środowisko. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Beryl... hehehehehe
|
|
beryla już chyba nie ma... po połączeniu projektów to jest compiz... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
|
Aero Glass działa ładnie na GMA 950. Myślę, że z tym tez nie powinno być problemów, aczkolwiek jestem dopiero przed wypróbowaniem tego na wymienionym chipsecie. Tommeknet, mysz Ci nie działa, bo masz radiową z tego co pamiętam. Zapytaj producenta czemu nie dołączył sterowników do twojej myszki. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
compiz/beryl ma dużo mniejsze wymagania niż Aero Glass... nie ma co tego w ogóle porównywać... a myszka radiowa czy bluetooth? ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
myszkę mam bluetooth ale podczas odpalania działała... a kartę mam SB Audigy wiec powinno wykryc bez problemu
|
|
zgadza sie. mam Radeon Xpress200M. O Aero bez bawienia sie w rejestrze mogę zapomnieć a i to będzie ledwo działać. Podczas gdy 3D na Linuksie śmiga aż miło
|
|
myszka bluetooth to mały problem... wpisujesz w konsoli "sudo modprobe -v hci_usb bluetooth hidp l2cap" => "sudo /etc/rc.d/bluetooth start" => "sudo hcitool scan" co zwróci MAC address myszki => "sudo hidd --connect MAC-adres --server" a z tą kartą to jest tak, że jak masz dwie karty muzyczne (jedna na płycie) to Ubuntu ustawia jako domyślną tą zintegrowaną... spróbuj przełączyć kabel głośnikowy do zintegrowanej, a myślę, że dźwięk będzie :) ustawienie Audigy jako domyślnej to żaden problem... "sudo alsaconf" ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Komunikat jest prosty. Płyty są "ładniejsze" bo są tłoczone a nie nagrywane i są w ładnych "ubuntowych" opakowaniach i większość z nich ma dorzuconą naklejkę. Macie inne distro na rozdanie - dorzućcie do tych co ja zostawiłem i napiszcie o tym. R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
SaneOne, no z kombinowaniem miałem nadzieję że się obędę :) chciałem tylko zbaczyć jak działa. Co do karty muzycznej masz rację - dzięki :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |