poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Przejazd kolejowy w Konarzycach

Dlaczego na przejeĽdzie w Konarzycach stoi znak stopu, przy takiej ilo¶ci odprawianych poci±gów w Łomży? Czy ruch jest jak na Victoria Station ?
Może ustawić zapory dla poci±gów tak jak to jest na przejeĽdzie kolejowym w Zambrowie?
Ile Was kosztowało nie zatrzymanie się na znaku stopu?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Przejazd kolejowy w Konarzycach

...mi¶ki Cię dorwały na tym znaku? ot łobuzy...... niem a to jak znaleĽć sobie miejsce do czesania kasy....... oni siedz± w rowie i czekaj± nie wiadomo na co (tzn. wiadomo - mandaciki), a mojego samochodu jak nie było, tak nie ma....... :(

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

znak stopu jest nielichy ! :D

relikt przeszło¶ci - stać musi:)

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Rozwi±zanie tech. z zambrowa nie jest możliwe do zastosowania w Konarzycach bo w zambrowie już nie jeżdż± wogóle poci±gi.
Poza tym zgadzam się w Konarzycach nie powinno być znaku stopu ale powinny być rogatki. Ruch poci±gów jest mały ale ze względu na ruch samochodów powinien być przejazd strzeżony na czujniki (bez drużnika) tak jak to jest między Wyszkoem a Warszaw±.

Grzegorz

Czy nie nadużywa się stawiania znaków STOP?
Kilka dni temu zauważyłam, ze takowy znak pojawił się na malej osiedlowej uliczce Hipokratesa bodajże... (to male osiedle po prawej, na wyjezdzie z Łomzy w strone Zambrowa) Znak Stop stoi dla wyjeżdzajaych spod tych kilku gabinetow uslugowych).

...sprawdze to raz jeszcze, ale nie sadze abym sie pomylila, bo zatrzymalam sie zgodnie z jego trescia;)...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Wczoraj sprawdziłem, znaku stop nie ma w tym miejscu. Stoi za to 14 (słownie czterna¶cie) znaków zakazu, nakazu, informacyjnych i to wszystko na odcinku drogi o długo¶ci cirka about 60 m.

Hmmm, sprawdze i a dzis, bo daje sobie ręke uciac ze tam cos takiego stalo kilka dni temu...:))

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Ha! Byłam specjalnie.
Znak Stopu stoi jak malowany:)) Mało tego, tuż za nim, dosłownie 3 - 4 metry dalej stoi ograniczenie do 20;))) i póĽniej cała galeria znaków rożnego pokroju:)))
Fajnie;))

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org